Ricoh: új multifunkciós gépek kis és nagy irodáknak

forrás Prim Online, 2008. március 25. 11:37

A Ricoh a közelmúltban mutatta be új Aficio multifunkciós készülékeit: míg az MP 2550/MP 2550B és MP 3350/MP 3350B gépek a kis és közepes munkacsoportoknak, addig az MP 4000/MP 4000B és MP 5000 MP/5000B berendezések a közepes és nagyobb munkacsoportoknak kínálnak ideális megoldást. Az alapkonfiguráció a másolás funkciót tartalmazza, de az eszközök opcionálisan nyomtatás és szkennelés funkciókkal is bővíthetők.

Megoldás minden dokumentumkezelési igényre

Akár alapszintű irodai másológépre, akár komplett többfunkciós képességekre van szükség, a Ricoh Aficio MP 2550/MP 3350 és az Aficio MP 4000/MP 5000 gépei teljes mértékben személyre szabhatók, így a rendszerek a vállalkozások igényeinek, illetve a jövőbeni, folyamatosan bővülő elvárásainak is megfelelnek. A gépek előnyei közé sorolható az egyszerű üzemeltetés, a nagyméretű LCD érintőképernyő, a sokféle nyomtatókonfiguráció és teljes testreszabhatóság, a különféle befejező egységek, továbbá a fejlett biztonsági funkciók. A továbbfejlesztett jellemzők (pl. a színes szkennelés vagy a színes WVGA érintőképernyő) biztosítják, hogy a Ricoh versenyképes megoldást kínáljon azoknak a szervezeteknek, amelyek fekete-fehér multifunkciós gépet keresnek.

A gépek sebessége 25-től 50 lap/percig terjed: az Aficio MP 2550/MP 3350 gépek nyomtatási sebessége 25/33 oldal percenként, míg az Aficio MP 4000/MP 5000 gépeknél ez az érték percenként 40/50 oldal, még kétoldalas nyomtatás esetén is. Az MP 4000/MP 5000 készülékek finiser opciói tartalmazzák a füzetkészítést, lyukasztást és tűzést is, így házon belül készíthetők el a professzionális dokumentumok. 3100 lapos papírkapacitásuk révén a rendszerek a nagyszabású nyomtatási és másolási feladatokkal is könnyen boldogulnak, a papírtálca feltöltését ezért ritkán igénylik. Mivel a papír vagy a festékpor kifogyása esetén azonnal riasztást küldenek, a felhasználó a hálózaton keresztül folyamatosan figyelemmel kísérheti üzemállapotukat.

Egyszerű és biztonságos üzemeltetés

A Ricoh termékeinek erőssége az egyszerű üzemeltetés és karbantartás, a fejlett biztonsági funkciók és a korszerű nyomtatási, szkennelési, valamint dokumentummegosztási képességek. Az Aficio MP 4000/MP 4000B és Aficio MP 5000/MP 5000B másolók könnyedén kiegészíthetők a Ricoh RPCS (Refined Printing Command Stream) nyomtatóegységével, egyszerű PCL (Printer Control Language) nyomtatóegységgel, vagy egy komplett nyomtató/szkenner egységgel. A felsoroltakon kívül a készülékekhez egy nagy sebességű faxmodul is kapható.

A felhasználó adatainak védelme érdekében az Aficio MP 2550/MP 3350 és MP 4000/MP 5000 gépek a legújabb biztonsági funkciókkal vannak felszerelve. Idetartoznak többek között a hitelesítési eljárások és a titkosítási funkciók. Az „adatvédelem felülírással” funkció – a munka befejezése után – véletlenszerű adatokkal felülírja az ideiglenes adatokat a merevlemez adatainak védelme érdekében. A másolásvédelmi egység pedig egy beágyazott mintával látja el a bizalmas nyomatokat, amelyek illetéktelen másolás esetén kiszürkülnek.

Állapotjelentés e-mailben


A szinte valamennyi hálózattal kompatibilis készülékek több kiegészítő lehetőséget is kínálnak, amelyek egyszerűsítik a munkafolyamatokat, valamint papír- és időtakarékosságot eredményeznek. A digitalizált fájlokat el lehet küldeni egy hálózati mappába, e-mail címre, sőt akár egy adott URL-re vagy FTP-re is. A bejövő faxokat a helyi hálózaton keresztül lehet szétosztani, vagy e-mail címre továbbítani, a kimenő faxokat pedig közvetlenül a felhasználó számítógépéről lehet elküldeni. A magas szintű menedzselési lehetőségek, mint például az állapotjelentés e-mailben, nagyban segítik a rendszergazdák munkáját.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

A kiberbiztonság üzleti felelősség, nem csupán informatikai feladat

Téves az az elképzelés, hogy a mai technológiai környezetben – gondoljunk csak a mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődésére – bármilyen vállalati érték biztonságban van az optimális kibervédelmi feltételek megteremtése nélkül. Míg korábban ennek kiépítése vagy elhanyagolása kizárólag a vezetők kezében volt, ez most megváltozik. Négy és fél évvel a hatástalannak bizonyuló NIS irányelvet követően az Európai Unió 2022-ben elfogadta és kihirdette a szélesebb kört érintő NIS2 irányelvet. Bár a kibertan törvény hatályba lépésének dátuma október 18-a, de az érintetteknek már most el kell kezdeniük a felkészülést, hogy a kijelölt határidőre képesek legyenek megfelelni az elvárásoknak.

2024. február 29. 11:33

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

A WiFi 7 jelentősen javítja majd a vezeték nélküli vállalati hálózatok teljesítményét

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

2024. február 28. 17:33

A Lenovo mindenki számára elérhetővé teszi a mesterséges intelligenciát

2024. február 26-án a Mobile World Congress 2024-en (MWC 2024) mutatta be a Lenovo legújabb portfólióját, mely célzottan AI-eszközökből, szoftverekből és infrastrukturális megoldásokból áll, valamint bemutatott két olyan proof-of-concept* eszközt, amelyek újraértelmezik a hagyományos PC-k és okostelefonok formavilágát. A vállalat felfedte a hibrid AI térnyerésének jövőjét is, ezért egy több készüléket, szoftvert és szolgáltatást tartalmazó koncepciót vázol fel a nagyobb személyre szabhatóság, együttműködés és hatékonyság érdekében.

2024. február 28. 16:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30