Megújul a tiszta szoftver program

forrás Prim Online, 2008. március 28. 18:22

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium – a 2011-ig élő keretszerződés részeként – meghosszabbította a Campus és School programok alapját képező licencszerződést a Microsoft Magyarország Kft.-vel.

A megújult megállapodás révén 2009. február 28-ig biztosított a hazai köz- és felsőoktatásban a jogtiszta szoftverek használata. A szerződés értelmében mostantól – a hazai kutatóintézetek és a K+F tevékenység támogatása érdekében – a Magyar Tudományos Akadémia intézményei is csatlakoznak a programhoz.
A korábbi évek gyakorlatától eltérően az idei évtől a zárt forráskódú szoftverek használata mellett a nyílt-forráskódú alkalmazások beszerzését is támogatni kívánja az állam. Éppen ezért 2008-tól az óvodák, az általános és középiskolák, valamint a felsőoktatásban dolgozók és tanulók szabadon eldönthetik, hogy az eddig használt zárt szabványú szoftvereket, vagy esetleg nyílt forráskódú termékeket használnak. Az utóbbiak terméktámogatását lehetővé tevő licenc keretmegállapodás és az erre alapuló szállítói szerződés még ez év áprilisában megkötésre kerül.
A programmal kapcsolatban további információk találhatók a www.tisztaszoftver.hu oldalon.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországi notebookpiaci trendek

Négy éve még 120-150 ezer forintért, idén azonban már átlagosan 223 ezer forintos bruttó áron választottak noteszgépeket a vásárlók a Notebook.hu-nál - ami mintegy 23 ezer forinttal magasabb a hazai átlagnál. Érdekesség, hogy jelenleg a gamer készülékek népszerűsége hajtja előre a legjobban a magyar piacot. A tizedik generációs Intel Core processzorok megjelenésével a szupervékony kivitelű, de munkaállomás teljesítményét kínáló típusok terén is bővülésre számít a kereskedő.

2019. október 21. 10:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás