Újabb piacokon az iPhone

Milkovits Gábor, 2008. május 18. 10:21

Az Orange mobilszolgáltató bejelentette, hogy legalább tíz, főként európai országban forgalomba hozza az iPhone-t, emellett pedig a távol-keleti és a dél-amerikai térségben is hamarosan megjelenik az Apple érintőképernyős mobilja.

Az Orange már tavaly óta forgalmazza a készüléket Franciaországban, a közeljövőben azonban Ausztriában, Belgiumban, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Svájcban és Szlovákiában, valamint Egyiptomban, Jordániában és a Dominikai Köztársaságban is megjelenik a készülékkel. Később, de még az idén az Orange afrikai piacain is forgalmazni kezdi az iPhone-t. Természetesen azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon a hónapok óta idén nyárra beharangozott 3G készlékről van-e szó, az Apple és partnerei azonban ezzel kapcsolatban továbbra is tartják magukat a teljes hírzárlathoz, így leghamarabb csak a június eleji fejlesztői konferencia adhat erre választ.

Eközben az Apple több ázsiai mobilszolgáltatóval is leszerződött az iPhone távol-keleti forgalmazásáról, többek között Indiában, Szingapúrban és a Fülöp-Szigeteken, az America Movil pedig 16 dél-amerikai piacra juttatja el hamarosan a készüléket. Nagyjából egy hete a Vodafone jelentette be tíz országra vonatkozó forgalmazási tervét, ebben azonban az az érdekes, hogy több átfedés is található benne az Orange bejelentésével: ezek az országok Ausztria és Portugália, míg Olaszországban a Telecom Italia Mobile-vel együtt forgalmaznák az iPhone-t. Ha mindez igaz, az azt jelenti, hogy az Apple feladta azt az üzletpolitikát, amelynek keretében egy-egy piacon exkluzív szerződést kötött egy szolgáltatóval, majd cserében elkérte az előfizetésekből származó bevétel 20-30 százalékát.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30