Akár 20 Mbps a Siemens első WiMAX Express kártyájával

Kovács Attila, 2008. május 30. 10:29

A szingapúri nemzetközi WiMAX kongresszuson új eszközt mutatott be Siemens Home and Office Communication Devices (SHC) üzletága. A mobil adatátvitelt segítő Gigaset SE68 WiMAX Express kártya a német vállalat WiMAX eszközeinek kínálatát bővíti. A kártya az IEEE 802.16-2005 szabványra épül, kompatibilis a Wave 2 specifikációval, rendelkezik MIMO (Multiple Input / Multiple Output) A és B csatlakozóval, és támogatja a beamforming funkciót.

Az új WiMAX SE68 Express kártya akár 20Mbps sebességű mobil adatátvitelt tesz lehetővé, így számos média és adatalkalmazás használatára nyílik lehetőség útközben is. A kártya növeli az üzleti és egyéni felhasználók mobilitását, rugalmasságát. A Gigaset SE68 WiMAX Express kompatibilis a Wave 2 specifikációval, ezért optimális kapacitást, adatátvitelt és lefedettséget kínál. Az SHC információi szerint a kártya 2008 nyarától lesz kapható, és mind a 2,5, mind a  3,5 GHz-es frekvenciákat  támogatja. Az SE68 reagál a számítógép használat nélküli, de bekapcsolt állapotára, így energiát takarít meg. Az Express kártya - kiegészítő adapterrel -  USB 2.0 vagy PC kártya csatlakozón keresztül is használható. Az eszközhöz mellékelt CD biztosítja a mindössze néhány lépésből álló telepítést. Továbbá: a Gigaset SE68 WiMAX Express kártya adatmodemet, VoIP modemet és két átjárót is tartalmaz, széleskörű alkalmazási lehetőséggel adat- és hangátvitel terén.

Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co KG a Siemens AG leányvállalata. A müncheni székhelyű vállalat Siemens Gigaset márkanév alatt forgalmazza saját tervezésű, fejlesztésű és gyártású termékeit, amelyek között otthoni vezeték nélküli telefonok, hálózati telefonok, VoIP eszközök, routerek, átjárók és szoftver megoldások találhatók. A vállalat portfoliója egyben WiMAX megoldásokat és multimédiás eszközöket is tartalmaz. A vállalat termékei világszerte kaphatók. Első számú gyártóüzeme Bocholtban, Németországban található. Itt fejlesztik, és gyártják a Gigaset termékeket.

Kulcsszavak: Siemens WiMax

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A QNAP kiad egy licencmentes Windows PC/Server biztonsági mentési megoldást

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora ma hivatalosan is bemutatta a NetBak PC Agent licencmentes, teljes rendszermentési megoldást Windows-rendszerhez. A NetBak PC Agent egy olyan segédprogram, ami megköveteli a Hyper Data Protector, a végponti eszközök (beleértve a VM-eket, Windows PC-ket és szervereket) biztonsági mentését támogató NAS-alkalmazás telepítését a felhasználó NAS rendszerére.

2024. március 3. 13:47

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.

2024. március 2. 13:39

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

A kiberbiztonság üzleti felelősség, nem csupán informatikai feladat

Téves az az elképzelés, hogy a mai technológiai környezetben – gondoljunk csak a mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődésére – bármilyen vállalati érték biztonságban van az optimális kibervédelmi feltételek megteremtése nélkül. Míg korábban ennek kiépítése vagy elhanyagolása kizárólag a vezetők kezében volt, ez most megváltozik. Négy és fél évvel a hatástalannak bizonyuló NIS irányelvet követően az Európai Unió 2022-ben elfogadta és kihirdette a szélesebb kört érintő NIS2 irányelvet. Bár a kibertan törvény hatályba lépésének dátuma október 18-a, de az érintetteknek már most el kell kezdeniük a felkészülést, hogy a kijelölt határidőre képesek legyenek megfelelni az elvárásoknak.

2024. február 29. 11:33

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30