Cégadatok és törvénytár ingyenesen az IPOSZ-tagoknak

MTI Sajtóadatbank, 2008. június 5. 11:25

Együttműködési megállapodást írt alá az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Opten Informatikai Kft. a kisvállalkozói érdekképviselet legutóbbi küldöttgyűlésén arról, hogy az Opten ingyen cég- és követelés nyilvántartási adatokat biztosít az ipartestületeknek, és elérhetővé teszi a törvénytárat is.

Az IPOSZ tájékoztatása szerint tagszervezeteik ingyen juthatnak hozzá az Opten Informatikai Kft. több olyan szolgáltatásához, amelyek alkalmasak lehetnek egyebek mellett a körbetartozások kialakulásának megakadályozására. Az Opten a Cégtár Light és a Törvénytár Light szolgáltatása mellett 200 hozzáférést adott át az IPOSZ-nak az Egységes Online Követelésnyilvántartó Rendszeréhez (EOKR) is, amely aktuálisan 50 ezer cégről 80 ezer olyan információt tartalmaz, amelyből tájékozódni lehet a fizetőképességről.

Az IPOSZ 244 tagszervezetének tagjai jellemzően mikro-, kis- és közepes vállalkozások, amelyek rendkívüli mértékben kitettek a fizetési fegyelem felpuhulásának, ezért a szövetség alapvető érdeke, hogy tagjai számára elérhetővé tegyen minél több olyan információt, amely a biztonságos működést szolgálja, hangsúlyozta Szűcs György, az IPOSZ elnöke a közleményben.

Kulcsszavak: IPOSZ +céginfo jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50