Egészséges kéztartást biztosító egér

Genda Csongor Zoltán, 2008. július 27. 08:10

A holland Hippus cég a rotterdami egyetem tudósaival közösen kifejlesztett egy egészséges kéztartást biztosító számítógépes egeret.

A kutatók éveken keresztül kísérleteztek, míg sikerült megalkotniuk a HandshoeMouse-t, melyet kifejezetten az olyan felhasználóknak ajánlanak, akik PC-n dolgoznak. A perifériás eszköz formatervezése olyan, hogy azon megpihen a kézfej, s hosszú ideig történő használat után sem kell számolniuk izületi és egyéb fájdalmakkal a felhasználóknak köszönhetően az ergonómikus kialakításnak. A gyártó több méretben hozza forgalomba a mouse-t, hogy mindenki megtalálhassa a választékban a tenyere nagyságának megfelelő perifériás eszközt. Ami a technikai paramétereket illeti, kijelenthetjük, hogy a HandShoeMouse nem veszi fel a versenyt a Lachesishez hasonló gaming egerekkel, mivel annak maximális felbontása mindössze 800 dpi. További hiányosság még, hogy a kiegészítő gombokat feláldozták a fejlesztők az ergonómikus formatervezés oltárán, a készülék orrán csupán két gomb és egy görgő kapott helyet. A HandShoeMouse hamarosan kapható lesz a kereskedelmi forgalomban is 120 eurós (28.000 Ft) végfelhasználói áron.

Kulcsszavak: egér egészségügy

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05