Gartner: a Check Point a mobil adatvédelem éllovasai között

forrás Prim Online, 2008. október 9. 15:28

A Check Point Software Technologies Ltd. hálózatbiztonsági céget a Gartner 2008-es „Magic Quadrant for Mobile Data Protection” jelentése a vezető vállalatok (leaders quadrant) közé sorolta.

A Gartner szerint, „A vezető vállalatok olyan megoldásokat kínálnak, amelyek jól bizonyítottak a Gartner ügyfeleknél, legyen szó akár kisebb, akár nagyobb alkalmazásokról. Hosszú távú terveik, elképzeléseik megfelelnek annak, ahogyan a Gartner meglátása szerint a piaci igények alakulnak. Versenytársaik szakemberei számára kihívásokat jelentenek, és fejlesztésekre ösztönzik őket. Mobil adatvédelmi termékeiket a vevők jól ismerik.”

A Check Point mind a felhasználók, mind az elemzők körében nagy ismertségnek örvend a hálózati-, végpont- és biztonságmenedzsment megoldásiból álló Total Security portfóliójának köszönhetően. A végpontmegoldások családjának kulcsfontosságú tagjaiként, a Check Point Endpoint Security titkosítási technológián alapuló termékek a felhasználók számára „láthatatlanul” védik a vállalatok érzékeny, notebookokon (PC, Mac), okos telefonokon, valamint más mobil eszközökön tárolt adatait. A titkosítás automatikusan és valós időben zajlik, felhasználói beavatkozás nélkül – így lehetővé téve a vállalatok számára az átfogó biztonsági stratégia egyszerű végrehajtását.

“A Check Point több mint tizenöt éve dolgozik az internetes kommunikáció, valamint a kritikus adatok biztonságának növelésén. Ennek – illetve az innováció iránti elkötelezettségünknek – köszönhetően, a hálózati-, adat- és végpontbiztonsági megoldások teljes portfólióját kínáljuk ügyfeleink számára” - mondta Juliette Sultan, a Check Point globális marketingért felelős vezetője. Hozzátette: „Folyamatosan növekvő ügyfélkörünk bizonyítja Total Security stratégiánk létjogosultságát, valamint megoldásaink magas színvonalát.”

A Gartner Magic Quadrant egy adott időszakra vonatkozó piaci elemzés grafikus megjelenítése, amely az mutatja, hogy a szállítók a Gartner szerint mennyire felelnek meg a Gartner által meghatározott piaci feltételeknek.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Dyson 2,75 milliárd fontos beruházási tervének következő szakasza

A Dyson mérnökei intelligens, önfejlesztő, összekapcsolódásra képes termékek új generációjának megalkotásán dolgoznak, ennek érdekében jelentősen bővül a vállalat szoftver-csapata – közölte Jake Dyson főmérnök a Dyson új YouTube-videójában. Elmondása szerint a technológiai vállalat – amely az új technológiákba történő 2,75 milliárd fontos beruházási tervének közepén tart – a szoftvereket és a konnektivitást, „összekapcsolhatóságot” helyezi jövőbeli termékcsaládjának fókuszába.

2022. december 3. 16:05

A BlueVoyant új tanulmánya azonosítja a vállalatok kritikus területeit

A külső és belső kibervédelem területén iparágvezető BlueVoyant új jelentése a magántőke-portfólió társaságokat érintő kiberkockázatokat elemzi. A riport szerint a portfólió társaságok számára az informatikai működés kihívásaiból adódó IT-higiéniai problémák jelentik az egyik legfőbb támadási felületet. A sikeres kibertámadások komoly pénzügyi károkat és bizalomvesztést eredményezhetnek.

2022. december 3. 13:23

Új Dell PowerEdge megoldások a fenntarthatóbb adatközpontokért

A Dell Technologies bejelentette a Dell PowerEdge szerverek következő generációját, amely 4. generációs AMD EPYC processzorokkal rendelkezik. Az új rendszereket, amelyek minden eddiginél jobb alkalmazásteljesítményt nyújtanak, arra tervezték, hogy az ügyfelek hatékonyabban megbirkózhassanak napjaink kihívást jelentő, számításközpontú munkafolyamataival, például az adatok elemzésével.

2022. december 1. 15:25

Meghackelt mackó, kémkedő baba: hogyan szűrhetjük ki a nem biztonságos okosjátékokat ajándékvásárláskor?

Az intelligens pacemakerektől az okosórákig, a hangasszisztensektől az okos kapucsengőkig a technológia segít életünket egészségesebbé, kényelmesebbé, és szórakoztatóbbá tenni - ez a dolgok internete (Internet of Things – IoT), mely egyúttal lehetővé teszi a gyártók számára, hogy új, izgalmas játékokat dobjanak piacra. Az okosjátékok globális piacán kétszámjegyű százalékos növekedés várható, és 2027-re ez meghaladhatja a 24 milliárd dollárt. Amikor viszont a hálózati kapcsolat, az adatok és a számítástechnika találkozik, adatvédelmi és biztonsági aggályok is felmerülhetnek – az ESET szakértői most, a karácsonyi vásárlások kezdetekor az ebben rejlő veszélyekre hívják fel a figyelmet.

2022. november 30. 11:22

Ezt kockáztatjuk, ha a felhőben tároljuk az adatainkat

Az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynökségének legfrissebb ENISA Fenyegetettségi Térkép nevű riportja szerint a pandémia következtében népszerűvé vált hibrid munkavégzés világszerte felgyorsította a szervezetek üzleti folyamatait támogató felhőalapú szolgáltatások bevezetését. 

2022. november 29. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55