Az Alvicom segítségével gyorsított az MKB BANK

forrás Prim Online, 2008. december 9. 13:29

A magyarországi IT-tesztelési piac egyik vezető társasága, az Alvicom Kft. sikeresen gyorsította fel az MKB BANK Zrt. számlakezelő rendszerét. Az elvégzett teszteknek köszönhetően, a megrendelő üzletkritikus alkalmazását úgy sikerült jelentős mértékben felgyorsítani, hogy ehhez semmiféle hardverbeszerzésre nem volt szükség.

Az MKB BANK szakemberei azt tapasztalták, hogy a pénzintézet számlavezető rendszere az elvárt időnél tovább végzi a napi zárást. Bár az éjszakai, a fiókok zárása utáni lassabb működés a rendszer elé kitűzött időhatárokon belül volt, a lassulások miatt egy átfogó projektre határozta el magát a bank informatikai vezetése. A számlavezető rendszer kétfajta üzemmódban dolgozik: napközben adatrögzítés, zárás után pedig adatfeldolgozás történik. Ilyenkor a rendszer - mások mellett - kamatokat, egyenlegeket számít, és tárolja azokat.

A számlavezető rendszer teljesítményének javításával az Alvicomot bízta meg a bank. A projekt vezetésével megbízott Alvicom Kft. szakembere, Deák Szabolcs elmondta, a projekt célkitűzése alapvetően a számlavezető rendszer napzárási stabilitásának növelése, a napzárás átlagos futásidejének legalább 70 százalékra való csökkentése volt. Ennél jobb eredményt értünk el - jelentette ki a projektvezető.

A négy hónapos projektet négy ütemre bontották, s ezekhez igazították a módosítások bevezetését, olyan módon, hogy a módosítások a lehető legkisebb kockázat mellett tegyék lehetővé a folyamatos működés biztosítását. A módosítások a legkülönfélébbek voltak: adatbázis- és programoptimalizációtól kezdve, a programok futásának párhuzamosításán át, a napzárási folyamatok racionalizálásán, valamint az üzemeltetési fegyelem növelésén át, egészen a rendelkezésre álló infrastruktúra jobb kihasználásáig.

Nagyon nagy siker az számunkra, és nagyon komoly megtakarítás a bank számára, hogy a futásidőt úgy tudtuk 70 százalék alá csökkenteni, hogy elkerülhetőek lettek a végszükségre tartogatott hardverfejlesztések is - mondta el az Alvicom munkatársa. Hozzátette, a hosszútávon fenntartható napzárás teljesítmény érdekében külön dokumentum készült, amely az általános irányelvek mellett konkrét üzemeltetési javaslatokat fogalmaz meg a jövőbeli esetleges lassulások okainak elhárításához.

Kulcsszavak: Alvicom MKB bankszolg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30