Az Alvicom segítségével gyorsított az MKB BANK

forrás Prim Online, 2008. december 9. 13:29

A magyarországi IT-tesztelési piac egyik vezető társasága, az Alvicom Kft. sikeresen gyorsította fel az MKB BANK Zrt. számlakezelő rendszerét. Az elvégzett teszteknek köszönhetően, a megrendelő üzletkritikus alkalmazását úgy sikerült jelentős mértékben felgyorsítani, hogy ehhez semmiféle hardverbeszerzésre nem volt szükség.

Az MKB BANK szakemberei azt tapasztalták, hogy a pénzintézet számlavezető rendszere az elvárt időnél tovább végzi a napi zárást. Bár az éjszakai, a fiókok zárása utáni lassabb működés a rendszer elé kitűzött időhatárokon belül volt, a lassulások miatt egy átfogó projektre határozta el magát a bank informatikai vezetése. A számlavezető rendszer kétfajta üzemmódban dolgozik: napközben adatrögzítés, zárás után pedig adatfeldolgozás történik. Ilyenkor a rendszer - mások mellett - kamatokat, egyenlegeket számít, és tárolja azokat.

A számlavezető rendszer teljesítményének javításával az Alvicomot bízta meg a bank. A projekt vezetésével megbízott Alvicom Kft. szakembere, Deák Szabolcs elmondta, a projekt célkitűzése alapvetően a számlavezető rendszer napzárási stabilitásának növelése, a napzárás átlagos futásidejének legalább 70 százalékra való csökkentése volt. Ennél jobb eredményt értünk el - jelentette ki a projektvezető.

A négy hónapos projektet négy ütemre bontották, s ezekhez igazították a módosítások bevezetését, olyan módon, hogy a módosítások a lehető legkisebb kockázat mellett tegyék lehetővé a folyamatos működés biztosítását. A módosítások a legkülönfélébbek voltak: adatbázis- és programoptimalizációtól kezdve, a programok futásának párhuzamosításán át, a napzárási folyamatok racionalizálásán, valamint az üzemeltetési fegyelem növelésén át, egészen a rendelkezésre álló infrastruktúra jobb kihasználásáig.

Nagyon nagy siker az számunkra, és nagyon komoly megtakarítás a bank számára, hogy a futásidőt úgy tudtuk 70 százalék alá csökkenteni, hogy elkerülhetőek lettek a végszükségre tartogatott hardverfejlesztések is - mondta el az Alvicom munkatársa. Hozzátette, a hosszútávon fenntartható napzárás teljesítmény érdekében külön dokumentum készült, amely az általános irányelvek mellett konkrét üzemeltetési javaslatokat fogalmaz meg a jövőbeli esetleges lassulások okainak elhárításához.

Kulcsszavak: Alvicom MKB bankszolg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Oracle megoldások

Az Oracle OpenWorld 2019 konferencia második napján számos új megoldást jelentettek be: mostantól elérhető az Oracle AI-vezérelt hangasszisztens, új CX platform és új ERP tulajdonságok is.

2019. szeptember 18. 11:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás