Egységes mobiltelefon-töltő minden modellhez

MTI Sajtóadatbank, 2009. február 17. 08:42

A modern élet egy apró eleme válik lényegesen egyszerűbbé azzal, ha minden modellhez egyaránt alkalmazható egységes töltőkészüléket vezetnek be a mobiltelefon-gyártó vállalatok.

A Financial Times Deutschland (FTD) napilap meg nem nevezett szakmai forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy a vállalatok eleget kívánnak tenni az EU Bizottság egyre növekvő nyomásának és egységes mobiltelefon töltő készüléket dolgoznak ki. Guenter Verheugen uniós biztos a Deutsche Welle rádió állomásnak az elmúlt héten kifejtette, hogy több mint 30 különféle töltő készülék van használatban a 27 tagu Unióban és az ő "türelme véges". A készülékgyártók kompatibilitási és jogi problémákra hivatkozva zárkóztak el eleddig az egységes töltő készülék alkalmazásától - idézi az FTD az EU Bizottság szóvivőjét.

 Az egységes töltőkészülék lehetővé tenné a vállalatoknak költségeik csökkentését is, mivel nem kellene minden egyes új készüléküket töltővel együtt értékesíteni - írja az FTD. A lépés javíthatna a vállalatok "zöld arculatán" is, mert a telefonkészülékek mikro USB portját használó új töltő kevesebb áramot fogyasztana a jelenlegi készülékeknél.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okostelefonként és tabletként is használható a Mate Xs

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta a vállalat legújabb összehajtható okoskészülékét, a Mate Xs-t. A gyártó a legfejlettebb technológiákkal szerelte fel az egyszerre okostelefonként és tabletként is használható, 8”-es FullView kijelzővel érkező eszközt, amelynek hajlékonyságáért folyékony fémből készített zsanérok és több mint száz finom alkatrész felel. A Mate Xs a Huawei legújabb 5G-képes chipjére épül, ezáltal az egyik legerősebb és leggyorsabb 5G-okostelefon lesz a kategóriájában, míg fotózás élményét négy kamera és számos egyéb innováció támogatja.

2020. február 24. 19:30

Szupergyors fotózás a Sony új készülékével

A Sony bejelentette, hogy az első 5G kapcsolódási lehetőséggel rendelkező okostelefonjával erősíti tovább Xperia kínálatát. A Xperia 1 II gyorsasága által alkalmas arra, hogy a felhasználók könnyedén fogyasszanak és készítsenek tartalmakat, valamint olyan piacvezető Sony technológiákkal látták el.

2020. február 24. 19:01

OLED kijelzőt kapott a Sony új okostelefonja

A Sony bejelentette az Xperia 10 II okostelefont, mely egy új, kiemelkedő középkategóriás modell a szórakoztató elektronikai eszközeik portfóliójában.

2020. február 24. 18:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás