Sikeres e-book: Itt az új, nagyobb Kindle DX

Kiss Ádám Zoltán, 2009. május 7. 08:33

Az Amazon saját gyártású e-könyve hamar rácáfolt a sikerben kétkedőkre, most megérkezett a modernizált és elődjénél nagyobb változat, a Kindle DX.

A Kindle bejelentésekor a szakértők többsége enyhén szólva is kétesnek tartotta a termék sikerét. Azt azonban nem vették kellő súllyal számításba, hogy a gyártó nem más, mint a világ legnagyobb online kiskereskedelmi hálózata, mely egyben hatalmas könyv vonatkozású részleggel is rendelkezik. A Kindle megjelenése után így hamar többezer könyv elektronikus változata lett elérhetővé, ami jelentősen hozzájárult a sikerhez. Az eredeti modellt ugyan modernizálták kicsit, ám az új Kindle DX az első igazi újdonság megjelenése óta. A DX a megnövelt képátlóra utal, ebben a modellben már 9,7 inches megjelenítő található 16 szürkeárnyalattal. A memória terén sem maradt el a fejlesztés, nem kevesebb, mint 3500 átlagos terjedelmű könyv fér el a Kindle DX-ben, nem is beszélve a beépített PDF olvasóról, és 3G képességekről. Az akkuról nem tettek közzé pontos adatot, de a gyártó szerint napokig olvashatunk gond nélkül. Ebben nem is nagyon lehet kételkedni, mivel ugyan a kijelző 6 inchről 9,7-re hízott, ám maradt a jól bevált és egyik lesőként alkalmazott e-papír. Ez a megjelenítő típus szintén döcögősen indult, ám számos előnnyel rendelkezik. Először is igen kicsi a fogyasztása, mert ugyan fekete-fehér, ami a könyveknél nem olyan nagy hátrány, ám cserébe kitűnő kontrasztot kínál, és van egy igen értékes tulajdonsága, az éppen megjelenített oldal a kikapcsolás után is olvasható marad, tehát csak az oldalak váltásakor használ energiát, ha napfényben olvasunk, és nem háttérvilágítással. A Kindle DX ára a mostani változat 359 dollárjával szemben indulóban 489 dollár, az előrendelések kiszállítása a nyár elejére várható.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55