Újabb adathalász-támadás az MKB-nél, a bank kezeli az ügyet

MTI Sajtóadatbank, 2009. május 15. 09:32


Ügyfelek adatainak megszerzésére irányuló adathalász-támadás érte az MKB Bankot, ahol tudnak a csalárd kísérletről, és az erre kialakított, speciális eljárásrendnek megfelelően kezelik az ügyet.

A hitelintézet közölte: akárcsak a néhány héttel korábbi, hasonló, sikeresen elhárított próbálkozáskor, a bank most is mindent megtesz annak érdekében, hogy se az ügyfeleket, se a bankot ne érje kár. Az MTI úgy tudja, hogy a csalók elektronikus levelet küldtek az MKB Bank nevében, amelyben egy hamis, az MKB Bank honlapjára hasonlító címre irányítják az ügyfeleket azzal az indokkal, hogy biztonsági okokból újra meg kell adniuk adataikat.

Kulcsszavak: security hacker MKB

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbiztonság üzleti felelősség, nem csupán informatikai feladat

Téves az az elképzelés, hogy a mai technológiai környezetben – gondoljunk csak a mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődésére – bármilyen vállalati érték biztonságban van az optimális kibervédelmi feltételek megteremtése nélkül. Míg korábban ennek kiépítése vagy elhanyagolása kizárólag a vezetők kezében volt, ez most megváltozik. Négy és fél évvel a hatástalannak bizonyuló NIS irányelvet követően az Európai Unió 2022-ben elfogadta és kihirdette a szélesebb kört érintő NIS2 irányelvet. Bár a kibertan törvény hatályba lépésének dátuma október 18-a, de az érintetteknek már most el kell kezdeniük a felkészülést, hogy a kijelölt határidőre képesek legyenek megfelelni az elvárásoknak.

2024. február 29. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30