A Windows 7 érintőképernyős szoftvercsomaggal kerül majd a boltokba

MTI Sajtóadatbank, 2009. május 29. 10:18

Az érintőképernyők piacára akar betörni a Microsoft, ezért "érintő csomag" (touch pack) néven egy külön szoftvercsomagot kínál majd a Windows 7-hez, amelyben az érintős technológiára optimalizált felhasználói programok és játékok találhatóak.

Sokan az érintőképernyőt tartják a modern számítástechnika egyik legfontosabb vívmányának, mások viszont csak felesleges ámításnak tekintik, amely úgysem cseréli le a hagyományos kezelőeszközöket: az egeret és a billentyűt. Ugyanakkor az Apple iPhone és a hozzá hasonló eszközök sikere is azt mutatja, hogy ez a technológia a megfelelő módon alkalmazva remek megoldás lehet például kicsi és hordozható eszközökön való navigálásra - olvasható a Yahoo hírportálján (www.yahoo.com).

 A Microsoft sem szeretne ebből az üzleti szegmensből kimaradni, ezért saját technológiáját már évek óta fejlesztette. 2007-ben került először az amerikai piacra a surface technológia, amelynek segítéségével egy dohányzóasztalhoz hasonló készüléken kézmozdulatokkal navigálhatunk a Windows-on egy vízszintes érintőképernyőn. A surface egyelőre drága és nem is túl népszerű, a redmondi cég azonban abban reménykedik, hogy többek között kormányhivatalokban, az oktatásban, az egészségügyben megtalálhatja magának a megfelelő piacot ezzel a technológiával.

 Éppen ezért hoznak ki majd a Windows 7-tel egy külön csomagot, amelyben hat darab felhasználói és játékszoftver található. Ezt a szoftvercsomagot olyan PC-s gyártóknak kínálják, akik érintőképernyős technológiát alkalmaznak. A csomagban a következő szoftverek találhatóak majd: a Microsoft Surface Globe (Surface térkép), amely egy 3D-s térkép a Virtual Earth 3D motort használva. Az érintőképernyős technológiának köszönhetően kézmozdulatokkal nagyíthatunk rá az épületekre, amelynek 3D-s modellje körül foroghatunk különböző nézetekben.

 A csomagban van továbbá a Surface Collage (Surface kollázs), amellyel digitális fényképeket méretezhetünk át és helyezhetünk albumokba ezzel az érintőképernyős alkalmazással, illetve vvalószínűleg egyszerű képszerkesztői funkciók is megtalálhatóak lesznek majd benne. Továbbá a Blackboard (Tábla), a Garden Pond (Kerti tó) és a Rebound (Pattogó) nevű játékszoftverek, valamint a Surface Lagoon képernyővédő.

Kulcsszavak: Microsoft Windows 7 opsys

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50