Gyermekpornóval fertőzhetnek az internetes vírusok

MTI Sajtóadatbank, 2009. november 10. 08:45

Az interneten található számítógépes vírusok legrosszabb fajtája a fertőzött gépekre gyermekpornót is tölthet.

A Yahoo hírportálon megjelent beszámoló szerint a rosszindulatú hackerek és pedofilok a vírussal fertőzött gépeket kompromittáló adatokkal tölthetik meg, kellemetlen helyzetbe hozva a gép mit sem sejtő tulajdonosát. Szakértők szerint az ártatlanul hírbe hozott felhasználók azért vannak nehéz helyzetben, mert a valódi pedofilok is azzal védekeznek, hogy az illegális tartalom vírus miatt kerül a gépükre.

 Az amerikai Michael Fiola hivatali laptopján 2007-ben fedezték fel a szokatlanul nagy adatforgalmat és a pornográf képeket, amelyek ezt okozták. A férfinak végül 250 ezer dollárjába került, mire bizonyítani tudta, hogy a gépét fertőző szoftver távoli irányítással percenként negyven gyermekpornóval kapcsolatos oldalt látogatott meg, és ezt akkor tette, mikor feleségével éppen vacsorázni volt. Fiola ellen végül beszüntették az eljárást, azonban sokan vannak, akiket hasonló vádak alapján állítólag ártatlanul zártak börtönbe.

 A kellemetlen helyzetbe került felhasználók többsége azonban nem csak a hírportálokat látogatta, hanem valamilyen "illegális" tevékenységet is folytatott. Vagy felnőtt pornót nézett, vagy olyan oldalakra kattintott, amelyek például megoldást kínálnak a különböző fizetős szolgáltatások megkerülésére.

 A Jeremiah Grossman, a WhiteHat biztonsági cég szakértője szerint a számítógépekben egyszerűen nem szabad megbízni, mert "pofon egyszerű" rávenni egy PC-t arra, hogy olyasmit töltsön le, amit a tulajdonosa nem akar - és ez lehet akár egy program, amely hirdetéseket mutogat vagy illegális képeket tárol.
 

Kulcsszavak: security hacker vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás