A Firefox a legsebezhetőbb böngésző

Genda Csongor Zoltán, 2009. november 10. 10:33

Egy friss tanulmány lesújtó véleménnyel van a tegnap 5. születésnapját ünneplő Firefox-ról, a szakemberek szerint a tűzróka a legsebezhetőbb böngésző program.

Habár IT-körökben svájci sajtként emlegetik az Internet Explorer-t, az aktuális számadatok mégis azt igazolják, hogy nem a Microsoft-termék, hanem a Mozilla browsere a legveszélyesebb. A Cenzic biztonságspecialista legfrissebb jelentésében az áll, hogy az év első felében a böngészőkön felfedezett hibák 44%-a a Firefox-ot érinti, ezt az Apple Safarija követi 35%-kal, az IE pedig harmadannyi hibával rendelkezik, mint legnagyobb konkurense. Meglepő fordulatot vettek az események a tavalyi második félévhez képest, hiszen 2008 júliusa és decembere között még az Explorer vezette a Cenzic listáját 43%-kal.
A biztonságspecialista szerint a legtöbb Firefox-hibáért a bővítmények tehetők felelőssé. A Cenzic minden egyes sebezhetőséget figyelembe vett a kiértékeléskor, és nem tettek különbséget a kritikus és az ártalmatlan hibák között.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48