A Firefox a legsebezhetőbb böngésző

Genda Csongor Zoltán, 2009. november 10. 10:33

Egy friss tanulmány lesújtó véleménnyel van a tegnap 5. születésnapját ünneplő Firefox-ról, a szakemberek szerint a tűzróka a legsebezhetőbb böngésző program.

Habár IT-körökben svájci sajtként emlegetik az Internet Explorer-t, az aktuális számadatok mégis azt igazolják, hogy nem a Microsoft-termék, hanem a Mozilla browsere a legveszélyesebb. A Cenzic biztonságspecialista legfrissebb jelentésében az áll, hogy az év első felében a böngészőkön felfedezett hibák 44%-a a Firefox-ot érinti, ezt az Apple Safarija követi 35%-kal, az IE pedig harmadannyi hibával rendelkezik, mint legnagyobb konkurense. Meglepő fordulatot vettek az események a tavalyi második félévhez képest, hiszen 2008 júliusa és decembere között még az Explorer vezette a Cenzic listáját 43%-kal.
A biztonságspecialista szerint a legtöbb Firefox-hibáért a bővítmények tehetők felelőssé. A Cenzic minden egyes sebezhetőséget figyelembe vett a kiértékeléskor, és nem tettek különbséget a kritikus és az ártalmatlan hibák között.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négy tipp a kiberbiztos nyaralásért

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat a szebbnél szebb helyen nyaraló, tökéletes és boldog családok fotói, hadd irigykedjenek az ismerősök, ez a vágy azonban gyakran vezet oda, hogy meggondolatlanul osztjuk meg személyes adatok tömkelegét, melyet nem csupán a barátaink és a családunk, de a digitális világ rosszfiúi is láthatnak.

2023. június 9. 17:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39