USA: 400 millió dollár a kibertér védelmére

MTI Sajtóadatbank, 2010. február 8. 08:34

Az amerikai képviselőház elfogadta a napokban az internetbiztonság megerősítéséről szóló törvénytervezetet, amely a kutatás-fejlesztés és a színvonalasabb képzés révén nagyobb védelmet adna a kormányhivataloknak és a magánvállalkozásoknak is az internetes támadások ellen.

A képviselők 422 támogató vokssal, öt ellenszavazat mellett fogadták el a tervezetet. Az öt ellenző mind republikánus párti. A törvény - amelyet még a szenátusnak is jóvá kell hagynia – 400 millió dollárt különít el a kibertér védelmére a következő öt évre. Barack Obama amerikai elnök decemberben az előző kormány egyik tanácsadóját, Howard Schmidtet nevezte ki az internetbiztonság kérdésével foglalkozó koordinátornak. Nem telt egy hónap sem azóta, hogy Kínából hackertámadás érte a Google internetes szolgáltatót. Ezt az amerikai törvényhozás riasztó jelnek tekinti.

 A szenátus szerdán határozatban ítélte el a támadást és felszólította Kínát, hogy vizsgálja ki az ügyet, és adjon magyarázatot a támadásokra. Az állásfoglalásban az is szerepel, hogy Kína korlátozza a világhálón a sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságát.

 

Kulcsszavak: security hacker USA

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jobb teljesítmény és több funkció a céges adatok biztonságban tartásához

A tajvani Zyxel bemutatta új, a kisvállalkozásokra szabott és távoli munkavégzés kihívásaira is választ adó tűzfal eszköztárát. Az USG FLEX sorozattal a járványhelyzet csillapodása után is biztosított a mobilis munkavégzés, és a folyamatos biztonságos kapcsolódás.

2020. június 5. 17:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás