Hackerek az Internet Explorer korábbi változataira hajtanak

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 11. 09:00

A Microsoft figyelmeztetése szerint számítógépes bűnözők az Internet Explorer (IE) korábbi változataiban felfedezett biztonsági rés kiaknázásán munkálkodnak.

A redmondi szoftveróriás jelenleg is vizsgálja az IE 6-os, illetve 7-es változatában felfedezett biztonsági hiányosságot, amelynek révén a hackerek akár át is vehetik az irányítást a megtámadott számítógép fölött. A Microsoft szerint a böngésző legújabb 8-as változatát, illetve még a Windows 98 operációs rendszer második kiadásával egy időben, 1999-ben megjelent IE 5-ös verziót használók nincsenek veszélyben.

 Az újabb figyelmeztetés csaknem két hónappal azután látott napvilágot, hogy a Google elleni összehangolt hackertámadásra reagálva javítást adtak ki az Internet Explorer 6-os változatára. A szoftvercég azt javasolja, hogy aki teheti, váltson a böngésző legújabb, 8-as változatára. Azok, akik bizalmukat vesztették a Microsofttal szemben, akár tucatnyi más böngésző közül választhatnak. A szabad böngészőválasztás lehetőségére március elejétől az Európai Bizottság is kötelezi a szoftvercéget.

 Az európai Windows-használók az elkövetkezendő hónapokban a rendszerfrissítésekkel együtt kapnak figyelmeztetést arról, hogy az operációs rendszerrel együtt érkező alkalmazás helyett milyen lehetőségek közül választhatnak. Az IE rivális Firefox böngészőt létrehozó Mozilla Alapítvány például a http://opentochoice.org című oldalon magyarázza el, hogy kinek és milyen szempontok alapján érdemes böngészőt váltania.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Aktuális témákkal bővült a Neumann Társaság ingyenesen letölthető kiberbiztonsági tankönyve

Ingyenesen letölthető a Neumann Társaság honlapjáról a Neumann Társaság kifejezetten átlagfelhasználóknak szánt stílusban megírt IT biztonsági tankönyvének aktualizált kiadása, amelyből már az is kiderül, hogy miként lehet felismerni a DeepFake technológiával készített hamis videókat, vagy mire kell vigyáznia a gyerekeknek a népszerű TikTok közösségi szolgáltatás használatakor, de még abban is segítséget nyújt, hogyan kell megóvni digitális eszközeinket, ha azokat otthonunktól távol, például szállodában vagy étteremben használjuk.

2019. október 21. 11:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás