Szinte biztos a Google távozása Kínából

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 14. 07:30

A Kína-Google üggyel kapcsolatosan újabb fejlemények láttak napvilágot; a keresőóriás már szinte biztos abban, hogy kivonul a kommunista diktatúra által irányított piacról.

A napokban az ázsiai állam IT-minisztere nyíltan megfenyegette az amerikai internetes vállalatot, hogy tartsa be az ország cenzúrára vonatkozó szabályait, különben komoly következményekre számíthat. A Google már január óta tárgyalásokat folytat a kínai állammal, ám úgy tűnik, hogy a felek nem tudnak megegyezésre jutni. Éppen ezért a vállalat már kezdi előkészíteni a kínai webkereső leállítását - nyilatkozták a Financial Times megkérdezésére a cég illetékesei, akik hozzátették, hogy már szinte teljesen biztos, hogy kivonulnak az országból. A brit gazdasági lap által megkérdezett Google-vezetők azt is elárulták, hogy az anyavállalat nem tervezi a helyi kereső eladását, mivel csupán egyetlen alternatíva lehetséges; a teljes megszüntetés.
Az IT-miniszter tegnapelőtti közleménye szerint azonban országa nem fogja megszenvedni a Google kivonulását, Kína internetes piaca továbbra is feltartóztathatatlanul fejlődni fog.
 

Kulcsszavak: Google Kína onlineszolg jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás