A YouTube és a Wikipédia is megbénult egy időre

Milkovits Gábor, 2010. március 26. 07:47

Tegnap a YouTube videómegosztó portál, illetve a Wikipédia online enciklopédia oldala is elérhetetlenné vált egy időre a felhasználók számára.

Európai idő szerint nagyjából csütörtök délután 1 és fél 3 között a YouTube főoldala nem töltött be, ehelyett a „Http/1.1 Service Unavailable” vagy az „500 Internal Server Error” hibaüzenetek jelentek meg a képernyőn. Az egyedi videók linkjei ugyanakkor zavartalanul működtek ez alatt az idő alatt is. A YouTube, illetve a tulajdonos Google részéről egyelőre nem kommentálták az esetet, így nem lehet tudni, hogy mi okozta a fennakadást. Az összeesküvés-elméletek hívei persze rögtön gondolhatják azt, hogy a kínai kormány által támogatott akcióról lehet szó, és a Google kivonulása miatt intéznek most válaszcsapást a cég ellen.

A Wikipédia internetes lexikon még szerdán este 7 óra körül vált elérhetetlenné, itt azonban az üzemeltető meg is magyarázta a kiesést. Ennek oka a társaság amszterdami adatközpontjának túlterhelése volt: emiatt automatikusan egy floridai központba irányították át az adatforgalmat, ahonnan viszont egy műszaki hiba miatt a Wikimedia oldalak DNS megjelenítése nem működött megfelelően. Később ezt a hibát is hamar orvosolták. A Wikipédia illetékesei azt is közölték, hogy a túlterheltséget egyelőre még nem sikerült 100 százalékig kiküszöbölniük, így változatlanul adódhatnak fennakadások az oldalakon. Egyelőre nem találtak arra utaló nyomot, hogy külső támadás lenne a probléma hátterében.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még a zavarba ejtő adatainkat sem töröljük a pendrive-jainkról azok kidobása előtt

A felhasználók előszeretettel helyeznek idegen, utcán talált, ismeretlen külső meghajtókat (memóriakártyákat, pendrive-okat) a számítógépükbe, pedig az ESET szakemberei szerint az ilyen USB-meghajtók könnyen tartalmazhatnak kártékony kódokat, kémprogramokat, sőt még az is elképzelhető, hogy éppen nekünk helyezték el azt csaliként. 

2019. április 25. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54
cloudappsportal.com