A YouTube és a Wikipédia is megbénult egy időre

Milkovits Gábor, 2010. március 26. 07:47

Tegnap a YouTube videómegosztó portál, illetve a Wikipédia online enciklopédia oldala is elérhetetlenné vált egy időre a felhasználók számára.

Európai idő szerint nagyjából csütörtök délután 1 és fél 3 között a YouTube főoldala nem töltött be, ehelyett a „Http/1.1 Service Unavailable” vagy az „500 Internal Server Error” hibaüzenetek jelentek meg a képernyőn. Az egyedi videók linkjei ugyanakkor zavartalanul működtek ez alatt az idő alatt is. A YouTube, illetve a tulajdonos Google részéről egyelőre nem kommentálták az esetet, így nem lehet tudni, hogy mi okozta a fennakadást. Az összeesküvés-elméletek hívei persze rögtön gondolhatják azt, hogy a kínai kormány által támogatott akcióról lehet szó, és a Google kivonulása miatt intéznek most válaszcsapást a cég ellen.

A Wikipédia internetes lexikon még szerdán este 7 óra körül vált elérhetetlenné, itt azonban az üzemeltető meg is magyarázta a kiesést. Ennek oka a társaság amszterdami adatközpontjának túlterhelése volt: emiatt automatikusan egy floridai központba irányították át az adatforgalmat, ahonnan viszont egy műszaki hiba miatt a Wikimedia oldalak DNS megjelenítése nem működött megfelelően. Később ezt a hibát is hamar orvosolták. A Wikipédia illetékesei azt is közölték, hogy a túlterheltséget egyelőre még nem sikerült 100 százalékig kiküszöbölniük, így változatlanul adódhatnak fennakadások az oldalakon. Egyelőre nem találtak arra utaló nyomot, hogy külső támadás lenne a probléma hátterében.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kvantumfölény IT biztonsági és GDPR kockázatai

Az összeesküvés elméletek rajongói már biztosra veszik, hogy a ma használt technológiát a kvantumszámítógépekkel már vissza tudják fejteni, ha nekünk „pór” népnek már elkotyogták, hogy a Google és az NSA 3,5 perc alatt oldott meg egy feladatot kvantumszámítógéppel amire a mai szuperszámítógépeknek még 10 000 évre lenne szükségük.

2019. október 14. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás