A YouTube és a Wikipédia is megbénult egy időre

Milkovits Gábor, 2010. március 26. 07:47

Tegnap a YouTube videómegosztó portál, illetve a Wikipédia online enciklopédia oldala is elérhetetlenné vált egy időre a felhasználók számára.

Európai idő szerint nagyjából csütörtök délután 1 és fél 3 között a YouTube főoldala nem töltött be, ehelyett a „Http/1.1 Service Unavailable” vagy az „500 Internal Server Error” hibaüzenetek jelentek meg a képernyőn. Az egyedi videók linkjei ugyanakkor zavartalanul működtek ez alatt az idő alatt is. A YouTube, illetve a tulajdonos Google részéről egyelőre nem kommentálták az esetet, így nem lehet tudni, hogy mi okozta a fennakadást. Az összeesküvés-elméletek hívei persze rögtön gondolhatják azt, hogy a kínai kormány által támogatott akcióról lehet szó, és a Google kivonulása miatt intéznek most válaszcsapást a cég ellen.

A Wikipédia internetes lexikon még szerdán este 7 óra körül vált elérhetetlenné, itt azonban az üzemeltető meg is magyarázta a kiesést. Ennek oka a társaság amszterdami adatközpontjának túlterhelése volt: emiatt automatikusan egy floridai központba irányították át az adatforgalmat, ahonnan viszont egy műszaki hiba miatt a Wikimedia oldalak DNS megjelenítése nem működött megfelelően. Később ezt a hibát is hamar orvosolták. A Wikipédia illetékesei azt is közölték, hogy a túlterheltséget egyelőre még nem sikerült 100 százalékig kiküszöbölniük, így változatlanul adódhatnak fennakadások az oldalakon. Egyelőre nem találtak arra utaló nyomot, hogy külső támadás lenne a probléma hátterében.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztonságban az ipari vezérlőrendszerek és kritikus infrastruktúrák

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat bemutatta új 1570R ipari kivitelű biztonsági gateway termékét, mely védelmet nyújt a kritikus infrastruktúrák hálózatai, az ipari vezérlő- (Industrial Control Systems – ICS) és SCADA rendszerek számára a legkülönbözőbb típusú ötödik generációs cyber-fenyegetésekkel szemben. A 1570R kiemelkedő teljesítményt, fenyegetések elleni védelmet adó biztonsági technológiát, egyszerű telepítést és ellenőrzést, valamint megbízhatóságot jelent az olyan, különösen nagy fizikai igénybevételt kívánó ipari környezetekben, mint az erőművek, az automatizált gyárak és a tengerészeti flották. 

2020. július 5. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás