Használd alkalmazásaidat virtualizálva: telepítés nélkül, bármilyen Windows operációs rendszeren

forrás Prim Online, 2010. április 18. 11:22

A Novell bejelentette alkalmazásvirtualizációs megoldásának legújabb verzióját, a ZENworks Application Virtualization 8-at, amely a továbbfejlesztett folyamatos letöltési funkciónak (streaming) köszönhetően akár 20-szor gyorsabban futtatja a virtuális alkalmazásokat a weben vagy egy központi fájltárolón keresztül.

A ZENworks Application Virtualization egyszerűbbé, olcsóbbá és gyorsabbá teszi az alkalmazások felügyeletét és kompatibilitásának tesztelését. A Gartner független elemző cég egy korábbi tanulmányában kimutatta, hogy a hagyományos alkalmazásokhoz képest a virtualizált alkalmazások tesztelése, csomagolása és támogatása 60 százalékkal kevesebbe kerül és így akár a teljes felügyeleti költségek 5-7 százaléka is megtakarítható. A Novell megoldása révén percek alatt virtualizálhatók a Windows-, .NET- vagy Java-alkalmazások, amelyet a felhasználók egy pendrive-on bárhová magukkal vihetnek, és bármilyen operációs rendszerrel rendelkező gépen kompatibilitási problémák nélkül, telepítés nélkül, biztonságosan futtathatnak.

A virtualizált alkalmazások ugyanúgy viselkednek, mintha az adott PC-n telepítve lennének, de az operációs rendszer, a rendszerleíró adatbázis és a futtatási környezetek változatlanok maradnak – ezért nem fordulhat elő alkalmazásütközés. Az alkalmazások előkészítésére és telepítésére fordított jelentős munkaidő nagy részét is megspórolhatjuk, ha virtualizált alkalmazással dolgozunk, amellett hogy a rendszer biztonságát sem veszélyeztetjük. A ZENworks Application Virtualization szorosan integrált a Novell ZENworks Configuration Management megoldással, ezért egyetlen egységesített életciklus-kezelési megoldás segítségével az összes fizikai és virtuális alkalmazás felügyelhető. A ZENworks Application Virtualization alkalmazástömörítést is kínál, amely opció segítségével még a régebbi ZENworks AXT-alapú alkalmazásokat is virtuális alkalmazássá alakíthatja át, valamint virtuális alkalmazásokhoz terjesztheti a javítócsomagokat, magától az alkalmazástól függetlenül.

A ZENworks Application Virtualization 8 legfontosabb újdonságai:

  • Alkalmazások folyamatos letöltése (streaming) – mivel az alkalmazás folyamatosan töltődik le, a felhasználók kimagaslóan gyors indulási időt tapasztalnak még olyan nagy alkalmazások esetében is, mint a Microsoft Office 2007. Tesztelje az új streaming funkciót!
  • Beépülő ZENworks webes modul az alkalmazások virtualizálásához – ez a böngészőbe beépülő modul lehetővé teszi a folyamatosan letöltődő virtuális alkalmazások webböngészőből történő indítását. Az alkalmazások bármely JavaScript nyelvet támogató portál vagy webkiszolgáló használatával közzétehetőek.
  • 64 bites alkalmazások támogatása – a ZENworks Application Virtualization 8 lehetőséget biztosít a 64 bites Windows alkalmazások virtualizálására és futtatására 64 bites Windows Vista, Windows 7 és Windows 2008 Server operációs rendszereken. Ezzel teljes körűen kihasználható az alkalmazásvirtualizáció valamennyi felhasználói alkalmazáshoz.
Kulcsszavak: Novell virtualizáció

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Május végén startolt a Publicis Groupe AI vezérelt platformja Magyarországon

Egyedülálló módon egyesíti a szaktudást a technológiával a Publicis Groupe mesterséges intelligencia alapú platformja, a Marcel, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet 83 000 nemzetközi munkatársa egyetlen közös talent-poolként működjön, és minden projektre az arra legalkalmasabb szakemberekből álló csapat állhasson össze. A világ harmadik legnagyobb marketingkommunikációs cége a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél korábban, április végén indította el új innovációját először az Egyesült Államokban, hogy ebben a kritikus időszakban egyedülálló és a lehető legmagasabb szintű támogatást biztosítsa ügyfeleinek. Május végétől pedig a cégcsoport minden országában, így Magyarországon is elkezdődött a bevezetés.

2020. június 4. 12:03

Mi vár a mobiltelefon kiegészítők piacára idén?

Optimista elemzők 10, pesszimistábbak akár 20-30 százalékos forgalom-visszaesést is jósolnak a koronavírus járvány miatt a globális mobilpiacon. Együttmozgó iparágként logikusan a mobiltelefon kiegészítők piacára is hasonló csökkenés vár, ám az átalakuló munkavégzés és a vásárlói attitűdben végbemenő változások miatt egyes termékkategóriák akár pozitív előjellel is kijöhetnek a helyzetből. 

2020. június 4. 10:52

Égető problémára ad megoldást a Kulcs-Soft új szolgáltatása

A KKV-k aktuális kihívásait szem előtt tartva, Magyarországon egyedülálló, egyben hiánypótló szolgáltatást indít a Kulcs-Soft. A szoftverfejlesztő cég vállalása, hogy a vállalkozások számára biztosít mindent, ami informatika: rendszergazdai szolgáltatást, informatikai biztonságot és számítástechnikai eszközöket és ügyviteli szoftvereket egy kézből. Nagyvállalati szintű szolgáltatások elérhetőek lesznek a kisvállalkozások számára.

2020. június 3. 19:13

Mit tudnak rólunk az okosautók?

Az autóipar technológiai fejlődésével egyre többen használnak internetre kapcsolt autókat a világ minden táján, a statisztikák szerint 2023-ra 76 millió új okosautó lesz forgalomban. Ezek a járművek rengeteg hasznos adatot gyűjtenek saját műszaki állapotukról és a sofőrök vezetési szokásairól, amelyeket a gyártók például későbbi termékfejlesztésekhez használnak fel, hogy kényelmesebbek, fenntarthatóbbak és biztonságosabbak legyenek az autók, illetve a közlekedés. Az adatok egy része azonban személyes információ is egyben, amivel az autóhasználók sokszor nincsenek is tisztában. Vajon tudjuk, hogy pontosan milyen információkat rögzítenek az okosautók és mi történik aztán ezekkel? Többek között ezeket a kérdéseket járja körül a GDPR bevezetésének második évfordulója kapcsán a flottakezelésben piacvezető LeasePlan, amely legújabb Mobility Monitor felmérésében a kapcsolódó aggodalmakkal is foglalkozik.

2020. június 3. 17:48

A Fujitsu hatpontos akciótervet dolgozott ki a munkaerő átalakítására

Új akciótervében a Fujitsu hat olyan cselekvési pontot azonosított, amelyek révén a szervezetek túltekinthetnek a COVID-19 világjárvány által megkövetelt azonnali munkaerő-gazdálkodási intézkedésékeken. 

2020. június 3. 14:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás