Használd alkalmazásaidat virtualizálva: telepítés nélkül, bármilyen Windows operációs rendszeren

forrás Prim Online, 2010. április 18. 11:22

A Novell bejelentette alkalmazásvirtualizációs megoldásának legújabb verzióját, a ZENworks Application Virtualization 8-at, amely a továbbfejlesztett folyamatos letöltési funkciónak (streaming) köszönhetően akár 20-szor gyorsabban futtatja a virtuális alkalmazásokat a weben vagy egy központi fájltárolón keresztül.

A ZENworks Application Virtualization egyszerűbbé, olcsóbbá és gyorsabbá teszi az alkalmazások felügyeletét és kompatibilitásának tesztelését. A Gartner független elemző cég egy korábbi tanulmányában kimutatta, hogy a hagyományos alkalmazásokhoz képest a virtualizált alkalmazások tesztelése, csomagolása és támogatása 60 százalékkal kevesebbe kerül és így akár a teljes felügyeleti költségek 5-7 százaléka is megtakarítható. A Novell megoldása révén percek alatt virtualizálhatók a Windows-, .NET- vagy Java-alkalmazások, amelyet a felhasználók egy pendrive-on bárhová magukkal vihetnek, és bármilyen operációs rendszerrel rendelkező gépen kompatibilitási problémák nélkül, telepítés nélkül, biztonságosan futtathatnak.

A virtualizált alkalmazások ugyanúgy viselkednek, mintha az adott PC-n telepítve lennének, de az operációs rendszer, a rendszerleíró adatbázis és a futtatási környezetek változatlanok maradnak – ezért nem fordulhat elő alkalmazásütközés. Az alkalmazások előkészítésére és telepítésére fordított jelentős munkaidő nagy részét is megspórolhatjuk, ha virtualizált alkalmazással dolgozunk, amellett hogy a rendszer biztonságát sem veszélyeztetjük. A ZENworks Application Virtualization szorosan integrált a Novell ZENworks Configuration Management megoldással, ezért egyetlen egységesített életciklus-kezelési megoldás segítségével az összes fizikai és virtuális alkalmazás felügyelhető. A ZENworks Application Virtualization alkalmazástömörítést is kínál, amely opció segítségével még a régebbi ZENworks AXT-alapú alkalmazásokat is virtuális alkalmazássá alakíthatja át, valamint virtuális alkalmazásokhoz terjesztheti a javítócsomagokat, magától az alkalmazástól függetlenül.

A ZENworks Application Virtualization 8 legfontosabb újdonságai:

  • Alkalmazások folyamatos letöltése (streaming) – mivel az alkalmazás folyamatosan töltődik le, a felhasználók kimagaslóan gyors indulási időt tapasztalnak még olyan nagy alkalmazások esetében is, mint a Microsoft Office 2007. Tesztelje az új streaming funkciót!
  • Beépülő ZENworks webes modul az alkalmazások virtualizálásához – ez a böngészőbe beépülő modul lehetővé teszi a folyamatosan letöltődő virtuális alkalmazások webböngészőből történő indítását. Az alkalmazások bármely JavaScript nyelvet támogató portál vagy webkiszolgáló használatával közzétehetőek.
  • 64 bites alkalmazások támogatása – a ZENworks Application Virtualization 8 lehetőséget biztosít a 64 bites Windows alkalmazások virtualizálására és futtatására 64 bites Windows Vista, Windows 7 és Windows 2008 Server operációs rendszereken. Ezzel teljes körűen kihasználható az alkalmazásvirtualizáció valamennyi felhasználói alkalmazáshoz.
Kulcsszavak: Novell virtualizáció

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így uralja jelenleg az energetikai átállás a közüzemi ágazat mindennapjait!

Az év elején az energiaárak csökkenése mellett a közüzemi ágazat vezetőinek figyelme határozottan az energiaátalakítás üzleti kérdéseire irányult. Emellett az is előtérbe került, hogy miként tudják megvalósítani a COP28 klímakonferencián tett ígéreteket. 

2024. március 2. 16:20

Új vezérigazgató került az Antenna Hungária élére

Az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatói pozícióját március elsejétől Papp-Gerlei Gyöngyvér korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át Blénessy Lászlótól – közölte az AH anyavállalata, a 4iG távközlési és informatikai társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2024. március 2. 14:58

Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

2024. március 2. 12:23

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30