Ingyenes adok-kapok: megnyílt a SUSE Gallery, a Linux-alapú szoftverkészülékek tárhelye

forrás Prim Online, 2010. augusztus 26. 14:32

A Novell a SUSE Gallery weboldal megnyitásával ünnepelte a SUSE Appliance Program elindításának egyéves évfordulóját. A SUSE Gallery online portálon, egy rövid regisztrációt követően közzétehetők a létrehozott szoftverkészülékek (appliance) és felhőalapú
alkalmazások.

A SUSE Gallery portál ingyenes webes felületet biztosít a független szoftverszállítók és más felhasználók számára készülékeik közzétételére és árusítására. A független szoftverszállítók, vállalati fejlesztők és lelkes amatőrök itt oszthatják meg, hirdethetik, közösen fejleszthetik és szabadon cserélhetik egymással szoftverkészülékeiket. A szoftverkészülékek központi tárolójaként szolgáló SUSE Gallery olyan fejlesztők és felhasználók érdeklődésére számít, akik kereskedelmi vagy közösségi felhasználásra alkalmas szoftverkészülékeket keresnek. Az oldalon készüléksablonok és előre kialakított operációsrendszer-képek is közzétehetők, elősegítve ezzel az újrafelhasználást, ami tovább gyorsítja a szoftverkészülékek fejlesztését. Minden közzétett készülék egyéni URL-lel ellátott külön weboldallal rendelkezik, lehetővé téve a szoftverszállítók számára a célzott marketing- és értékesítési kampányok lebonyolítását, valamint az eredmények nyomon követését. A felhasználók ingyenesen tölthetik le a szoftverkészülékeket, és a Novell nem kér pénzt a fejlesztőktől se a szoftverkészülékek elhelyezéséért a SUSE Gallery rendszerében.

A SUSE Appliance program első évfordulóját és a SUSE Gallery elindítását megünneplendő, a Novell meghirdette az első „Dister” díjat, egy 2010. július 27-től szeptember 30-áig futó SUSE Studio versenyt. A Novell olyan újító elméket keres, akik a leginnovatívabb szoftverkészülékeket hozzák létre a következő két kategóriában: „Közösségi felhasználású szoftverkészülék” és „Kereskedelmi forgalomra tervezett szoftverkészülék”. A döntőbe kerülő versenyzők közül az iparág vezető személyiségeiből álló zsűri választja
ki a két győztest, akik elnyerik az egyenként 10 000 dolláros díjat.

A SUSE Gallery már elérhető a www.susegallery.com weboldalon, valamint a SUSE Studio Online böngésző szolgáltatásán keresztül. A SUSE Appliance programról további információ a www.novell.com/appliances weboldalon található.

Kulcsszavak: SuSE Linux Novell

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50