Biztonságfelügyeleti megoldás a Check Pointtól

Kovács Attila, 2010. április 19. 20:34

Check Point bejelentette új biztonságfelügyeleti megoldását, a SmartEvent Software Blade-et, ami lehetővé teszi a különböző pontokon – tűzfal, IPS, DLP és végpontok – felbukkanó biztonsági fenyegetések egységes áttekintését.

A SmartEvent napi szinten vizsgálja a biztonsági eseményeket, megjelöli a kritikus eseményeket azok felbukkanásakor és megadja a lehetőséget az informatikusoknak, hogy közvetlenül a menedzsment interfészről védjék ki a támadásokat.
A SmartEvent áttekinti a különböző megoldások (tűzfal, IPS, DLP, végpont, antivírus, stb.) által kezelt biztonsági eseményeket, majd kiemeli a kritikus eseményeket és egységes, egyértelmű, tömör formában jeleníti meg őket, aminek alapja a vizuális idővonal súlyosság és gyakoriság. Mindezeken túl a SmartEvent interfész lehetővé teszi, hogy az informatikusok menet közben is bővíteni tudják a védelmet, így gyorsan reagálhatnak a fenyegetésekre, akár a biztonsági szabályzatok alkalmazásával, akár a bizonyos forrásokból származó forgalom blokkolásával.
A Check Point Software Blade architektúrának köszönhetően a SmartEvent Software Blade könnyedén telepíthető ügyfeleink már meglévő biztonsági menedzsment rendszerébe, ezzel jelentősen csökkentve a telepítésre fordított időt és költséget. Ugyanakkor a közép- és nagyvállalatok hálózatai számára átfogó biztonsági eseményelemzést nyújtó, kulcsrakész, all-in-one menedzsment megoldásként is elérhető az e célra kialakított Smart-1 SmartEvent berendezéseken.
További információ: http://www.checkpoint.com/products/softwareblades/smartevent.html


 
 

Kulcsszavak: security Check Point

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A munkavállalók tájékozottságával csökkenthető a vállalati adatkiszivárgások száma

Az adathalászat az egyik legelterjedtebb kiberfenyegetésnek számít világszerte, mégis az adathalászok elleni védekezést nehezíti, hogy széles körű és megújuló eszköztárral – rosszindulatú szoftverek, szenzitív adatokat gyűjtő hamis weboldalak és emailek – rendelkeznek. A kiberbiztonsággal foglalkozó elemzések szerint naponta több mint 330 milliárd e-mailt küldenek és fogadnak a felhasználók, melyből 3,4 milliárd adathalász e-mail.

2022. május 19. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24