AMD proceszorok használatát tervezi az Apple

Milkovits Gábor, 2010. április 20. 08:16

A DailyTech technológiai hírblog értesülése szerint az Apple azt fontolgatja, hogy a jövőben az Intel mellett az AMD CPU-it is használja majd egyes termékeiben.

A hírforrások szerint az Apple-t elsősorban az AMD Fusion platformja érdekli, amely egy lapkán integrálja a fő processzort és a grafikus csipet és így ideális lehet hordozható számítógépekbe. Az első 32 nanométeres Fusion CPU-k négy Phenom II magot és egy DX11 grafikus magot tartalmaznak. A csipek a fő PC-platformokhoz a jövő év folyamán kerülnek kibocsátásra. Az Apple Insider szintén úgy tudja, hogy az utóbbi hetekben több AMD-vezető is járt az Apple Cupertino-i székhelyén és a tárgyalásokon túl Steve Jobs cége már teszteli is a konkrét processzorokat saját Mac rendszerein.

Ha a hír igaz, az egyik fontos kérdés nyilvánvalóan az, hogy mi lesz az Intel-lel eddig kialakított együttműködés sorsa. Egyes szakemberek szerint a kedvezőbb ár/érték arány miatt az AMD lapkáit elsősorban az olcsóbb, sima MacBook és Mac Mini gépekbe fogják beszerelni, míg a MacBook Pro és iMac készülékekben továbbra is Intel processzorok dolgoznak majd. Az Apple és az AMD egyelőre nem kommentálta az értesüléseket.

Kulcsszavak: AMD processzor Mac Apple

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39