Nemzetközi cégé lett a magyar egészségügyi informatikai vállalat

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 28. 09:20

Európa ötödik legnagyobb szoftvercége, a multinacionális Asseco-csoport pozsonyi leányvállalata, az Asseco Central Europe hétfőn megvásárolta a magyar egészségügyi informatika meghatározó szereplőjének számító GlobeNet Zrt. 60 százalékos részvénycsomagját - közölte a cég az MTI-vel.

A tranzakció értéke 7,8 millió euró, az a szlovák versenyhivatal jóváhagyását követően válik érvényessé.

A GlobeNet Zrt. a magyar informatikai szolgáltatók közül a legszélesebb portfólióval rendelkező vállalat. A cég több mint 60 magyarországi egészségügyi intézménynek nyújt informatikai háttérszolgáltatást, elsősorban MedWorks márkájú integrált egészségügyi informatikai rendszerén keresztül.

A magyar cég az elmúlt évet 854 millió forint árbevétellel zárta, jelenleg 51 munkatársat foglalkoztat.

A multinacionális vállalatként működő Asseco-csoport a legnagyobb európai szoftverfejlesztő és informatikai szolgáltató cégek közé tartozik, árbevétele 2008-ban elérte a 430 millió eurót, alkalmazottainak száma meghaladja a 8500 főt. A vállalatcsoport érdekeltségébe tartozó szolgáltatók integrált és innovatív IT-szolgáltatásokat nyújtanak a pénzügyi szektor, a közszféra, az egészségügy, valamint kis- és közepes vállalkozások számára.

Temesfői Zsolt, a GlobeNet Zrt. vezérigazgatója pozícióját megtartja, a cég részvényeinek maradék 40 százaléka a vezérigazgató és korábbi üzlettársa érdekeltségében marad.

Az eladó pénzügyi tanácsadója az MB Partners Zrt. volt. A GlobeNet Zrt. kapcsolódik a regionálisan felépülő informatikai csoporthoz, és a kelet-közép-európai régióban intenzív szoftverfejlesztési és értékesítési kampányba kezd.

"A magyar egészségügy meghatározó informatikai szolgáltatójaként a régió legfejlettebb vállalatai és technológiai fejlesztői közé tartozunk. Azért váltunk egy nemzetközi céghálózat részévé, hogy magyar középvállalatból regionális nagyvállalattá fejlődjünk - mondta Temesfői Zsolt vezérigazgató.

Kulcsszavak: egészségügy +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Work Trend Index: Virtuális asszisztens fogja tehermentesíteni az embereket a munkahelyeken

Alapjaiban alakítja át a munkahelyeket a mesterséges intelligencia a Microsoft idei Work Trend Index kutatása szerint. Az AI nem veszi el az emberek munkáját, hanem felszabadítja őket a magasabb hozzáadott értékű tevékenységekre. Az elmúlt évek technológiai fejlődése gördülékenyebbé tette a kommunikációt, közben azonban az erre fordított idő és a munkatársakkal megosztott információ mennyisége is vészesen megnőtt. A problémára az újgenerációs mesterséges intelligencia, az irodai szoftverekbe hamarosan beépülő Copilot kínál megoldást, amit a felmérés szerint a munkavállalók többsége bizakodva vár.

2023. június 7. 12:55

Bárki az energiaátmenet aktív résztvevője lehet

Az energiaátmenet aktív résztvevője válhat bárkiből a Schneider Electric, a Nemzetközi Kereskedelmi Központ és az Atelier 21 nevű francia civil szervezet új, képzési kezdeményezésének köszönhetően. A „Legyél az energiaátmenet résztvevője” címet viselő ingyenes tanfolyam már elérhető angol nyelven, a későbbiekben pedig további nyelveken is hozzáférhető lesz. A tanfolyamra június 12-ig lehet jelentkezni.

2023. június 7. 11:23

A NEXT 3D konferencia az additív gyártás hazai ipari alkalmazásaira fókuszál

Ha érdeklik a 3D nyomtatás sikeres, hazai ipari alkalmazási példái, jelölje be naptárában a szeptember 12-i dátumot és vegyen részt a NEXT 3D konferencián! Az egyedülálló iparági találkozó az additív gyártás trendjeire, a területet megmozgató kérdésekre és a szakma legjobb gyakorlataira fókuszál.

2023. június 7. 09:56

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39