Nemzetközi cégé lett a magyar egészségügyi informatikai vállalat

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 28. 09:20

Európa ötödik legnagyobb szoftvercége, a multinacionális Asseco-csoport pozsonyi leányvállalata, az Asseco Central Europe hétfőn megvásárolta a magyar egészségügyi informatika meghatározó szereplőjének számító GlobeNet Zrt. 60 százalékos részvénycsomagját - közölte a cég az MTI-vel.

A tranzakció értéke 7,8 millió euró, az a szlovák versenyhivatal jóváhagyását követően válik érvényessé.

A GlobeNet Zrt. a magyar informatikai szolgáltatók közül a legszélesebb portfólióval rendelkező vállalat. A cég több mint 60 magyarországi egészségügyi intézménynek nyújt informatikai háttérszolgáltatást, elsősorban MedWorks márkájú integrált egészségügyi informatikai rendszerén keresztül.

A magyar cég az elmúlt évet 854 millió forint árbevétellel zárta, jelenleg 51 munkatársat foglalkoztat.

A multinacionális vállalatként működő Asseco-csoport a legnagyobb európai szoftverfejlesztő és informatikai szolgáltató cégek közé tartozik, árbevétele 2008-ban elérte a 430 millió eurót, alkalmazottainak száma meghaladja a 8500 főt. A vállalatcsoport érdekeltségébe tartozó szolgáltatók integrált és innovatív IT-szolgáltatásokat nyújtanak a pénzügyi szektor, a közszféra, az egészségügy, valamint kis- és közepes vállalkozások számára.

Temesfői Zsolt, a GlobeNet Zrt. vezérigazgatója pozícióját megtartja, a cég részvényeinek maradék 40 százaléka a vezérigazgató és korábbi üzlettársa érdekeltségében marad.

Az eladó pénzügyi tanácsadója az MB Partners Zrt. volt. A GlobeNet Zrt. kapcsolódik a regionálisan felépülő informatikai csoporthoz, és a kelet-közép-európai régióban intenzív szoftverfejlesztési és értékesítési kampányba kezd.

"A magyar egészségügy meghatározó informatikai szolgáltatójaként a régió legfejlettebb vállalatai és technológiai fejlesztői közé tartozunk. Azért váltunk egy nemzetközi céghálózat részévé, hogy magyar középvállalatból regionális nagyvállalattá fejlődjünk - mondta Temesfői Zsolt vezérigazgató.

Kulcsszavak: egészségügy +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szárnyal a vállalati aukciók világa, jövőre újabb robbanás jöhet

A törlesztési moratórium lejártával sok cég kényszerülhet megválni a hitelre vásárolt korszerű gépeitől, eszközeitől, amelyek így a másodpiacra kerülhetnek. A jó állapotú, használt berendezések újabb lökést adhatnak a felfutóban lévő online árveréseknek. A legnagyobb magyar vállalati aukciósház, a régióban is piacvezetőnek számító Intergavel Kft. épp most bonyolította le 1000. aukcióját, és akad szektor, ahol már több vagyontárgyat adnak el, mint mindenki más együttvéve.

2021. december 2. 15:21

Okoseszközzel erősít a DACHSER

Egész Európában, így Magyarországon is új eszközök kísérik mostantól a DACHSER szállítmányait, az új  kézi szkennerek – SAM (Short distance Assistance Mobile) - segítségével jelentős mértékben csökkent a logisztikai cég papírfelhasználása, egyszerűbb és gyorsabb lett a szállítások mindennapi adminisztrációja, követése. A jövőben az eszközök online összeköttetésben lesznek a tervezőprogramokkal, amelyek valós forgalmi adatok alapján és nyitva tartási idők figyelembe vételével egy algoritmus segítségével tervezik majd meg az útvonalakat.   

2021. december 2. 13:46

A MATE és a KITE Zrt. közösen dolgozik a magyar agrárium modernizálásán

Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora, a nádudvari központú KITE Zrt. A megállapodás elsősorban a gyakorlati képzési lehetőségek fejlesztése és a modern agrárdigitalizációs megoldások elterjesztése területén teremti meg a két szervezet közötti együttműködés lehetőségét.

2021. december 2. 12:20

Új nemzetközi értékesítési vezetővel erősít a Prefixbox

A Prefixbox, e-kereskedelmi termékkereső megoldásokat fejlesztő vállalat, új értékesítési alelnököt és operatív vezetőt üdvözöl a csapatában Deák Árpád személyében, akinek fő feladata a vállalat növekedési ütemének felgyorsítása, új értékesítési csapat kiépítésével, új nemzetközi piacok meghódításával, és a vállalat üzletfejlesztési stratégiájának vezetésével.

2021. december 2. 11:18

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

2021. december 2. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59