Core iX platformos barebone Asusok

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 2. 17:29

A korosodó s775 foglalatú processzoros gépek mellett ebben a szegmensben is feltűntek az Intel Core i3 / i5 / i7 processzorokat befogadó modellek.

A lassan-lassan nyugdíjas korba kerülő s775 foglalatú processzorokhoz három új kivitel jelent meg. Egy-egy Vintage, Terminator és Pundit. Kezdjük a sor végéről!
 
 A Pundit alaplapján levő G41-es chip-készlet az Intel 45 nm-es processzorok széles skáláját elfogadja és DDR3-as memóriákat támogatja. A RAM-ok 800 MHz-től egészen 1333 MHz-ig jók bele. A 11 literes, körülbelül lexikon méretű házban 8 csatornás hangrendszer és egy full 1080-as HD-re képes Intel GMA 4800 grafikus megjelenítő van, szerencsénkre egy HDMI csatlakozó társaságában. A DirectX 10 kompatibilis grafikus rendszer új 3D-s megjelenítési képességei a high-end 3D programokat is kiszolgálják. A HDMI-re kötött megjelenítővel és a 8 csatornás hanggal egy komoly házimozi rendszer építhető össze. A Pundit új köntöse egyáltalán nem PC-s, minden mechanikai alkatrésze rejtve van, szóval jól mutat majd a nappaliban. A Terminátor modell a mini tower által nyújtotta tágasabb térben tudja mindazt, amit a Pundit tud kicsiben. Egy 3,5” meghajtóval több fér bele és számos többlet csatlakozónk is lesz, például 4 USB port és egy IEEE 1394. Beépített kártyaolvasóval kényeztet bennünket ez a váz, amelyet az erősebb tápegységnek hála, komolyabb munkára is foghatunk.
 
Ami jó, azon ne változtassunk, ezért a mikroATX-s Vintage is hasonló kiépítésben érkezik, mint a Pundit és a Terminator. A DDR3-as memóriakezelés és a 45 nm-es 775-ösök mellé egy rakás meghajtót tehetünk, szám szerint 5-öt. Igaz HDMI csatlakozónk nem lesz az alaplapon, de semmi akadálya, hogy egy jó kis videókártyát építsünk a tágas házba. A Vintage gigabites hálózati kártyájával és az ASUS exkluzív operációs rendszerével, az Express Gate-tel nulla másodperc alatt a netre kapcsolódhatunk a Windows betöltése nélkül. Az ASUS intelligens energiatakarékossági rendszere, az ASUS EPU-t a barebone PC-knél sem kell nélkülöznünk. Mostantól kezdve pedig a Core i7-es, Core i5-ös vagy az Core i3-as processzorokról sem kell lemondanunk. A Vintage család V6-os és V7-es gyermeke az s1156 tokozású Core i processzorok számára készült. Az alaplap H55-ös lkakészlete sok újdonságot hoz a számítógépvázak világába. A PCIe 2.0-ás egységek dupla sebességre is képesek, hogy a 3D-s grafika tényleg szárnyalni tudjon. A pont-pont kapcsolati modellű H55 felpaprikázza a rendszerünket, az 1066/1333 MHz-es memóriákkal és a gyors processzorokkal karöltve. Mindhárom grafikus port, a HDMI, DVI és a D-SUB is a hátfalra került az SPDIF társaságában, az audiovizuális rendszerünket szinte bárhogy konfigurálhatjuk. Ebből a két modellből egyaránt lehet egy gyors irodai gép vagy egy otthoni multimédiás rendszer lelke.

Kulcsszavak: Asus PC

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tudd meg mi a különbség a NAS, a DAS és a SAN között!

Manapság több száz különböző típusú tárolómegoldás létezik, azonban a technológia fejlődésével napról napra, szignifikánsan nő a nagyobb tárhely iránti igény. Az USB-merevlemezek és a nyilvános felhőszolgáltatások mellett a dedikált személyes tárhely létrehozása és a megfelelő biztonsági mentési megoldás bonyolultabb választásnak tűnhet. Szintén nehézséget okozhatnak a DAS, a NAS és a SAN elnevezések is, amelyek nagyon hasonlóak, viszont eltérő funkcionalitással rendelkeznek.

2024. február 24. 11:57

Az utazások elengedhetetlen kelléke – BOOX Palma!

A BOOX tavaly szeptemberben mutatta be legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E-Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így tökéletes választást jelent útközben is.

2024. február 22. 12:56

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Informatikai alapú megoldások fejlesztése az ELTE-n

Második évét zárta a Biztonságkritikus nemzeti szolgáltatások és ipari infrastruktúrák védelme kiberbiztonsági, technológiai és szabályozási eszközökkel című Tématerületi Kiválósági projekt az ELTE-n.

2024. február 18. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07