Core iX platformos barebone Asusok

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 2. 17:29

A korosodó s775 foglalatú processzoros gépek mellett ebben a szegmensben is feltűntek az Intel Core i3 / i5 / i7 processzorokat befogadó modellek.

A lassan-lassan nyugdíjas korba kerülő s775 foglalatú processzorokhoz három új kivitel jelent meg. Egy-egy Vintage, Terminator és Pundit. Kezdjük a sor végéről!
 
 A Pundit alaplapján levő G41-es chip-készlet az Intel 45 nm-es processzorok széles skáláját elfogadja és DDR3-as memóriákat támogatja. A RAM-ok 800 MHz-től egészen 1333 MHz-ig jók bele. A 11 literes, körülbelül lexikon méretű házban 8 csatornás hangrendszer és egy full 1080-as HD-re képes Intel GMA 4800 grafikus megjelenítő van, szerencsénkre egy HDMI csatlakozó társaságában. A DirectX 10 kompatibilis grafikus rendszer új 3D-s megjelenítési képességei a high-end 3D programokat is kiszolgálják. A HDMI-re kötött megjelenítővel és a 8 csatornás hanggal egy komoly házimozi rendszer építhető össze. A Pundit új köntöse egyáltalán nem PC-s, minden mechanikai alkatrésze rejtve van, szóval jól mutat majd a nappaliban. A Terminátor modell a mini tower által nyújtotta tágasabb térben tudja mindazt, amit a Pundit tud kicsiben. Egy 3,5” meghajtóval több fér bele és számos többlet csatlakozónk is lesz, például 4 USB port és egy IEEE 1394. Beépített kártyaolvasóval kényeztet bennünket ez a váz, amelyet az erősebb tápegységnek hála, komolyabb munkára is foghatunk.
 
Ami jó, azon ne változtassunk, ezért a mikroATX-s Vintage is hasonló kiépítésben érkezik, mint a Pundit és a Terminator. A DDR3-as memóriakezelés és a 45 nm-es 775-ösök mellé egy rakás meghajtót tehetünk, szám szerint 5-öt. Igaz HDMI csatlakozónk nem lesz az alaplapon, de semmi akadálya, hogy egy jó kis videókártyát építsünk a tágas házba. A Vintage gigabites hálózati kártyájával és az ASUS exkluzív operációs rendszerével, az Express Gate-tel nulla másodperc alatt a netre kapcsolódhatunk a Windows betöltése nélkül. Az ASUS intelligens energiatakarékossági rendszere, az ASUS EPU-t a barebone PC-knél sem kell nélkülöznünk. Mostantól kezdve pedig a Core i7-es, Core i5-ös vagy az Core i3-as processzorokról sem kell lemondanunk. A Vintage család V6-os és V7-es gyermeke az s1156 tokozású Core i processzorok számára készült. Az alaplap H55-ös lkakészlete sok újdonságot hoz a számítógépvázak világába. A PCIe 2.0-ás egységek dupla sebességre is képesek, hogy a 3D-s grafika tényleg szárnyalni tudjon. A pont-pont kapcsolati modellű H55 felpaprikázza a rendszerünket, az 1066/1333 MHz-es memóriákkal és a gyors processzorokkal karöltve. Mindhárom grafikus port, a HDMI, DVI és a D-SUB is a hátfalra került az SPDIF társaságában, az audiovizuális rendszerünket szinte bárhogy konfigurálhatjuk. Ebből a két modellből egyaránt lehet egy gyors irodai gép vagy egy otthoni multimédiás rendszer lelke.

Kulcsszavak: Asus PC

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így válassza ki a megfelelő vezeték nélküli technológiát

A vezeték nélküli technológia ma már az emberek és a vállalkozások mindennapi életének szerves részét képezi. Csakúgy, mint mondjuk az elektromosság esetében, akkor döbbenünk rá a vezeték nélküli technológia fontosságára, amikor probléma adódik a hálózatunkkal. Éppen ezért most minden eddiginél fontosabb, hogy a szervezetek úgy alakítsák vezeték nélküli megoldásaikat, hogy azok megfeleljenek az üzletük sajátos igényeinek és elvárásainak.

2023. március 29. 11:21

A Kingston FURY tovább színesíti a DDR5 termékcsalád megjelenését

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY fehér hőelosztóval ellátott modellekkel egészítette ki díjnyertes Kingston FURY DDR5 memóriamodul-családját, még több lehetőséget biztosítva azok számára, akik minden szempontból kiemelkedő rendszert kívánnak építeni.

2023. március 28. 15:04

Új Dell eszközök hibrid munkavégzéshez

A Dell Technologies bemutatta legújabb üzleti portfólióját, amely a hibrid munkavégzéshez nyújt a végfelhasználóknak megoldásokat. 

2023. március 28. 11:21

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08