Core iX platformos barebone Asusok

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 2. 17:29

A korosodó s775 foglalatú processzoros gépek mellett ebben a szegmensben is feltűntek az Intel Core i3 / i5 / i7 processzorokat befogadó modellek.

A lassan-lassan nyugdíjas korba kerülő s775 foglalatú processzorokhoz három új kivitel jelent meg. Egy-egy Vintage, Terminator és Pundit. Kezdjük a sor végéről!
 
 A Pundit alaplapján levő G41-es chip-készlet az Intel 45 nm-es processzorok széles skáláját elfogadja és DDR3-as memóriákat támogatja. A RAM-ok 800 MHz-től egészen 1333 MHz-ig jók bele. A 11 literes, körülbelül lexikon méretű házban 8 csatornás hangrendszer és egy full 1080-as HD-re képes Intel GMA 4800 grafikus megjelenítő van, szerencsénkre egy HDMI csatlakozó társaságában. A DirectX 10 kompatibilis grafikus rendszer új 3D-s megjelenítési képességei a high-end 3D programokat is kiszolgálják. A HDMI-re kötött megjelenítővel és a 8 csatornás hanggal egy komoly házimozi rendszer építhető össze. A Pundit új köntöse egyáltalán nem PC-s, minden mechanikai alkatrésze rejtve van, szóval jól mutat majd a nappaliban. A Terminátor modell a mini tower által nyújtotta tágasabb térben tudja mindazt, amit a Pundit tud kicsiben. Egy 3,5” meghajtóval több fér bele és számos többlet csatlakozónk is lesz, például 4 USB port és egy IEEE 1394. Beépített kártyaolvasóval kényeztet bennünket ez a váz, amelyet az erősebb tápegységnek hála, komolyabb munkára is foghatunk.
 
Ami jó, azon ne változtassunk, ezért a mikroATX-s Vintage is hasonló kiépítésben érkezik, mint a Pundit és a Terminator. A DDR3-as memóriakezelés és a 45 nm-es 775-ösök mellé egy rakás meghajtót tehetünk, szám szerint 5-öt. Igaz HDMI csatlakozónk nem lesz az alaplapon, de semmi akadálya, hogy egy jó kis videókártyát építsünk a tágas házba. A Vintage gigabites hálózati kártyájával és az ASUS exkluzív operációs rendszerével, az Express Gate-tel nulla másodperc alatt a netre kapcsolódhatunk a Windows betöltése nélkül. Az ASUS intelligens energiatakarékossági rendszere, az ASUS EPU-t a barebone PC-knél sem kell nélkülöznünk. Mostantól kezdve pedig a Core i7-es, Core i5-ös vagy az Core i3-as processzorokról sem kell lemondanunk. A Vintage család V6-os és V7-es gyermeke az s1156 tokozású Core i processzorok számára készült. Az alaplap H55-ös lkakészlete sok újdonságot hoz a számítógépvázak világába. A PCIe 2.0-ás egységek dupla sebességre is képesek, hogy a 3D-s grafika tényleg szárnyalni tudjon. A pont-pont kapcsolati modellű H55 felpaprikázza a rendszerünket, az 1066/1333 MHz-es memóriákkal és a gyors processzorokkal karöltve. Mindhárom grafikus port, a HDMI, DVI és a D-SUB is a hátfalra került az SPDIF társaságában, az audiovizuális rendszerünket szinte bárhogy konfigurálhatjuk. Ebből a két modellből egyaránt lehet egy gyors irodai gép vagy egy otthoni multimédiás rendszer lelke.

Kulcsszavak: Asus PC

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50