2011-ben helyrejön az európai IT-piac

Genda Csongor Zoltán, 2010. május 5. 20:10

Az EITO piackutató szerint még az idei esztendőben sem várható növekedés az európai IT-szektorban, leghamarabb jövőre lehet bővülésre számítani.

Az EITO tanulmányában az olvasható, hogy az uniós Hightech-piac 2010-ben 704 milliárd eurós forgalmat bonyolít majd, ami 0,6%-os visszaesést jelent a 2009-es adatokhoz képest, ám jövőre már 713 milliárdot prognosztizálnak a szakemberek. A jelentést magyarázó németországi Bitkom-elnök szerint az öreg kontinens ITK-iparát később és kisebb mértékben tépázta meg a világválság szele, ezért a kilábalás is későbbre tehető. Részterületekre bontva a teljes ITK-ágazatot látható, hogy a szórakoztatóelektronika húzza le a leginkább a szektort, ugyanis itt 8,3%-kal csökkent a forgalom, míg a telekommunikáció és az IT szegmens 1,4, 3,5%-os növekedést produkál 2010-ben is. A szórakoztatóelektronikai ágazat mélyrepülését a kiélezett árversennyel, és az ebből fakadó egyre alacsonyabb árakkal magyarázza a Bitkom, melynek elnöke elmondta, hogy az eddig halogatott ITK-befektetések már nem tűrnek további halasztást, ezért a vállalatok most már megvásárolják a hatékonyságukat növelő új technológiákat, ami lassú, de biztos fellendülést eredményez.

 

Kulcsszavak: trend

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Azure Machine Learning és AI a környezetbarát szennyvízkezelésért

A szennyvízkezelés során egy új Microsoft fejlesztés révén előre jelezhető a víz mennyiségének és ezzel a minőségének hirtelen megváltozása. A Microsoft mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldását a hazai központú, biológiai víztisztító rendszereket fejlesztő Organica Water a világon az elsők között tervezi kipróbálni. A globális vízproblémák enyhítését segítő innováció szervesen illeszkedik a Microsoft – a vállalat saját működését is megreformáló – fenntarthatósági stratégiájába. Az innovatív újítással a Microsoft a hatékonyabb vízgazdálkodáshoz járul hozzá világszerte.

2022. január 22. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58