NEC szoftver a kalóz videómásolatok ellen

Milkovits Gábor, 2010. május 8. 09:38

Az NEC egy olyan szoftvert fejlesztett ki, amely villámgyorsan alig néhány képkockából fel tudja ismerni az internetre illegálisan feltöltött filmeket és videókat.

A japán cég szerint a technológia révén a filmforgalmazók és internet-szolgáltatók az eddiginél jóval gyorsabban és pontosabban kiszűrhetik a világhálóról a kalózmásolatokat. Az ISO szabványügyi hatóság által végzett tesztek alapján a szoftver 96 százalékban sikeresen azonosította a másolt filmeket és egymillió esetből mindössze ötször vélte eredeti filmekről azt, hogy nem azok. Az azonosításhoz az alkalmazásnak mindössze egy 2 másodperces, 60 képkockából álló részletre van szüksége, ami szintén a gyorsaságot erősíti.

Ez ugyanis az NEC szerint nagyjából annyit jelent, hogy egy 3 GHz-es, egymagos CPU-val felszerelt otthoni PC-n másodpercenként 1000 óra videót lehet átvizsgálni a szoftverrel. A megoldás olyan videókat is képes azonosítani, amelyeken valamit megváltoztattak, például más nyelvi felirattal látták el őket.
 

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Átfogó felhőalapú biztonsági mentési megoldások az ASUSTOR-tól

Az ASUSTOR NAS a biztonsági mentési funkciók átfogó skáláját kínálja a felhasználóknak, lehetővé téve a könnyű és rugalmas köpontosítását a különféle digitális eszközökön tárolt adatoknak.

2023. március 31. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08