Megújult formában a Prim Online

forrás Prim Online, 2010. május 11. 16:12

Külsejében és szolgáltatásaiban is megújult a Prim Online, Magyarország legrégebbi, ma is aktív informatikai hírportálja. Az átalakított szerkezetnek köszönhetően mostantól egy közös ernyőportál fogja össze a népszerű Prim.hu, Hírek.com és Letöltés.com domaineket. A megszépült külső mellett új, kényelmi funkciók segítik az egyszerűbb navigációt, és hamarosan önálló videórovat is indul az oldalon. A letöltés szekción belül már most elérhető egy praktikus új szolgáltatás, a Letöltés Varázsló, ami megkíméli a felhasználót a különböző programok egyenként való letöltésétől és telepítésétől.

Egy fedél alatt a Prim.hu, Hírek.com és Letöltés.com

A Prim Online-t üzemeltető Vertika Alkalmazásszolgáltató Kft. elsődleges célja az átalakítással az volt, hogy a több címről is elérhető, különféle tartalmakat összefogó portál oldalait átláthatóbbá, könnyen átjárhatóvá tegye. Ezért mostantól a Prim.hu, Hírek.com és Letöltés.com domainek egy közös „ernyőportál” alatt jelennek meg, de természetesen az egyes domainek továbbra is elérhetők maradnak. A szerkezeti átalakításnak köszönhetően a tartalmak áttekinthetőbbé váltak, és az oldalon való navigáció is egyszerűsödött, mivel az új, többszintű menüsáv folyamatosan tájékoztatja a látogatót arról, hogy melyik rovatban jár éppen. A látogató gyorsan, egyetlen kattintással áttérhet a Prim Online főoldaláról a Hírek felületre, vagy éppen a Letöltés szekcióba. A nyitóoldalak figyelemfelkeltőbbek lettek, a kapcsolódó cikkek hangsúlyosabbá váltak, és már láthatóak a cikkekhez tartozó kulcsszavak is, amelyekre kattintva az adott téma további hírei érhetők el.

Letöltés Varázsló és más új szolgáltatások

A látogatók a portálon megjelent bármely cikket mostantól megoszthatják ismerőseikkel a legnépszerűbb közösségi oldalakon, így Facebook-on, iWiW-en és Twitteren is. (Olvasóink emellett a Facebookon is követhetnek minket.) A Letöltés.com újdonsága a Letöltés Varázsló nevű kényelmi funkció, ami jelentősen megkönnyíti a leggyakrabban használt programok letöltését és telepítését. Az új szolgáltatás kategóriákra bontja a népszerűbb, ingyenes programokat, hogy azok közül bárki könnyedén összeállíthassa egyéni szoftvercsomagját, amelyet aztán egy kattintással installálhat a számítógépére. A Letöltés Varázsló hatékony segítséget jelenthet például egy friss operációs rendszer telepítését követően, megkímélve a felhasználót a különböző programok egyenként való beszerzésének fáradalmaitól. A Prim Online hamarosan egy önálló videórovattal is bővülni fog, ahol elsősorban hardver- és szoftvereszközök tesztjeivel várja majd látogatóit.

Kulcsszavak: =letoltes Prím

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kisvállalkozóknak segít a Telekom szolgáltatása

A kisvállalkozók többsége ritkán szakít időt a munkán kívül másra, mert úgy vélekedik, hogy személyes jelenléte nélkül megáll az üzlet – derül ki a Telekom kutatásából. A vállalat digitális megoldásokkal kívánja csökkenteni a vállalkozókra nehezedő terhelést, hogy jusson idejük más fontos dolgokra is, így például feltöltődésre, miközben az üzlet zavartalanul és hatékonyan megy tovább. 

2022. március 22. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38