Megújult formában a Prim Online

forrás Prim Online, 2010. május 11. 16:12

Külsejében és szolgáltatásaiban is megújult a Prim Online, Magyarország legrégebbi, ma is aktív informatikai hírportálja. Az átalakított szerkezetnek köszönhetően mostantól egy közös ernyőportál fogja össze a népszerű Prim.hu, Hírek.com és Letöltés.com domaineket. A megszépült külső mellett új, kényelmi funkciók segítik az egyszerűbb navigációt, és hamarosan önálló videórovat is indul az oldalon. A letöltés szekción belül már most elérhető egy praktikus új szolgáltatás, a Letöltés Varázsló, ami megkíméli a felhasználót a különböző programok egyenként való letöltésétől és telepítésétől.

Egy fedél alatt a Prim.hu, Hírek.com és Letöltés.com

A Prim Online-t üzemeltető Vertika Alkalmazásszolgáltató Kft. elsődleges célja az átalakítással az volt, hogy a több címről is elérhető, különféle tartalmakat összefogó portál oldalait átláthatóbbá, könnyen átjárhatóvá tegye. Ezért mostantól a Prim.hu, Hírek.com és Letöltés.com domainek egy közös „ernyőportál” alatt jelennek meg, de természetesen az egyes domainek továbbra is elérhetők maradnak. A szerkezeti átalakításnak köszönhetően a tartalmak áttekinthetőbbé váltak, és az oldalon való navigáció is egyszerűsödött, mivel az új, többszintű menüsáv folyamatosan tájékoztatja a látogatót arról, hogy melyik rovatban jár éppen. A látogató gyorsan, egyetlen kattintással áttérhet a Prim Online főoldaláról a Hírek felületre, vagy éppen a Letöltés szekcióba. A nyitóoldalak figyelemfelkeltőbbek lettek, a kapcsolódó cikkek hangsúlyosabbá váltak, és már láthatóak a cikkekhez tartozó kulcsszavak is, amelyekre kattintva az adott téma további hírei érhetők el.

Letöltés Varázsló és más új szolgáltatások

A látogatók a portálon megjelent bármely cikket mostantól megoszthatják ismerőseikkel a legnépszerűbb közösségi oldalakon, így Facebook-on, iWiW-en és Twitteren is. (Olvasóink emellett a Facebookon is követhetnek minket.) A Letöltés.com újdonsága a Letöltés Varázsló nevű kényelmi funkció, ami jelentősen megkönnyíti a leggyakrabban használt programok letöltését és telepítését. Az új szolgáltatás kategóriákra bontja a népszerűbb, ingyenes programokat, hogy azok közül bárki könnyedén összeállíthassa egyéni szoftvercsomagját, amelyet aztán egy kattintással installálhat a számítógépére. A Letöltés Varázsló hatékony segítséget jelenthet például egy friss operációs rendszer telepítését követően, megkímélve a felhasználót a különböző programok egyenként való beszerzésének fáradalmaitól. A Prim Online hamarosan egy önálló videórovattal is bővülni fog, ahol elsősorban hardver- és szoftvereszközök tesztjeivel várja majd látogatóit.

Kulcsszavak: =letoltes Prím

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

A Balatonra is megérkezett az 5G

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejleszti hálózatát a térségben. 

2019. június 2. 13:38

NMHH: 11 százalékkal csökkentek az internetárak tavaly

2018-ban 11 százalékkal mérséklődtek az internetszolgáltatások és ennél kisebb mértékben a mobilhang-előfizetések árai, elsősorban az internetáfa-csökkentés hatására – ezek a legfontosabb megállapításai a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb elemzésének, amely a távközlési szolgáltatások árait és piaci kínálatát vizsgálta. A dokumentumból kiderül az is: a kínált szolgáltatások köre folyamatosan változik, a konstrukciók több mint fele csak kevesebb mint egy év óta igényelhető. 

2019. május 7. 16:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás