Elérhető az e-mailt leváltó Google Wave

Genda Csongor Zoltán, 2010. május 20. 13:52

A Google egy évvel ezelőtt mutatta be az online kommunikáció egy új formáját, az e-mailt forradalmasító Wave-et, amely mától vált mindenki számára elérhetővé.

A keresőóriás tavaly szeptemberben hirdette meg a nyilvános tesztelést, de akik ki akarták próbálni az alkalmazást, azoknak várniuk kellett egy meghívóra, mostantól azonban bárki beléphet a Wave rendszerbe, s használhatja azt. S hogy mi is az a Wave? Egy olyan online kommunikációs eszköz, amely nem csupán egy levelező- és üzenetküldő szoftver, hanem egy nyílt platform, amely támogatja a külső alkalmazásokat is. Az új termék azonban sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos elektronikus levelezők és VoIP alkalmazások, ugyanis itt tényleg valós időben történik a kommunikáció, a felhasználók látják az aktuális módosításokat, folyamatosan nyomon követhetik a változásokat. A Wave egyesíti az előbb említett kommunikációs megoldásokat, és felfrissíti azt a fotó-, videó- és dokumentum-megosztás képességével, sőt alkalmazások vagy internetes keresések is beilleszthetők valós időben az innovatív platformba. A felhasználók meghívhatnak az aktuális beszélgetésbe másokat, csetelhetnek egymással, válaszolhatnak a régebbi bejegyzésekre, megoszthatják másokkal fotóikat, videóikat, előhívhatják egy kis ablakban a Google Maps-et, vagy akár közösen szerkeszthetnek egy dokumentumot, ám külső szoftverek is integrálhatóak.
A számos innovatív újdonságot tartalmazó Google Wave elérhető a következő internetes címen: http://wave.google.com.

 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elmúlt évben jelentősen elszaporodtak a crypto-bányász programok

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kiadta 2019-es biztonsági jelenségét, mely ismerteti a cyber-bűnözést segítő eszközök és szolgáltatások demokratizálódási folyamatát, melynek során – az egyre növekvő „malware-mint-szolgáltatás” jelenség részeként – a legmagasabb szintű támadási módszerek is elérhetővé váltak bárki számára, aki hajlandó értük fizetni.

2019. február 18. 19:17

Megérkezett a Samsung Galaxy Tab S5e

Az új Galaxy Tab S5e okosfunkciók egész sorát hozza el egy minden eddiginél könnyebb és vékonyabb vázban. A tablet 10,5 colos kijelzője és kiemelkedő akkumulátorkapacitása gondoskodik arról, hogy a legtöbbet hozzuk ki a szórakozásra szánt percekből és kompromisszumok nélkül, folyamatos hálózati kapcsolat mellett élvezzük kiemelkedő minőségben a tartalmakat.

2019. február 15. 15:49

Magyar startuppal forradalmasítja logisztikai folyamatait az IKEA

Az Aeriu magyar startuppal közösen újítja meg leltározási folyamatait az IKEA. A dróntechnológiának és a mesterséges intelligenciával rendelkező szoftvernek köszönhetően a termékek összeírása és áttekintése fenntarthatóbb, biztonságosabb, gyorsabb és pontosabb, a vásárlók valós időben kapnak információt azok elérhetőségéről. Az utóbbi egy évben a soroksári IKEA áruházban tesztelték a felhő alapú adatkezelési és tárolási megoldást. Ha a fejlesztések sikerrel zárulnak, további áruházakban is alkalmazhatják a technológiát.

2019. február 14. 10:38

Mi a közös a klímaváltozásban és az adatbiztonságban?

Ha nem lépünk időben, az komoly hatással lehet környezetünkre, a kormányzatokra és a vállalatokra. Ez igaz úgy a klímaváltozásra, mint az adatbiztonságra, mivel mindkét területen nap mint nap egyre égetőbb problémák merülnek fel. A Micro Focus szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a szervezeteknek ideje felülvizsgálniuk és modernizálniuk az információvédelmi rendszereiket, mielőtt súlyos katasztrófák történnek.

2019. február 13. 08:58

A Samsung új szilárdtest-meghajtója a nagy sávszélességű alkalmazásokat is hatékonyan kezeli

A Samsung bővíti NVMe SSD kínálatát, az új 970 EVO Plus széria kiemelkedő teljesítményt és akár két terabájtos kapacitást kínál. Az új szilárdtest-meghajtók a gamerek és a professzionális felhasználók számára egyaránt jelentenek mérföldkövet, segítségükkel az intenzív adatfeldolgozást igénylő műveletek is könnyedén elvégezhetők.

2019. február 12. 18:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

2019. február 18. 11:50

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53
cloudappsportal.com