Elérhető az e-mailt leváltó Google Wave

Genda Csongor Zoltán, 2010. május 20. 13:52

A Google egy évvel ezelőtt mutatta be az online kommunikáció egy új formáját, az e-mailt forradalmasító Wave-et, amely mától vált mindenki számára elérhetővé.

A keresőóriás tavaly szeptemberben hirdette meg a nyilvános tesztelést, de akik ki akarták próbálni az alkalmazást, azoknak várniuk kellett egy meghívóra, mostantól azonban bárki beléphet a Wave rendszerbe, s használhatja azt. S hogy mi is az a Wave? Egy olyan online kommunikációs eszköz, amely nem csupán egy levelező- és üzenetküldő szoftver, hanem egy nyílt platform, amely támogatja a külső alkalmazásokat is. Az új termék azonban sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos elektronikus levelezők és VoIP alkalmazások, ugyanis itt tényleg valós időben történik a kommunikáció, a felhasználók látják az aktuális módosításokat, folyamatosan nyomon követhetik a változásokat. A Wave egyesíti az előbb említett kommunikációs megoldásokat, és felfrissíti azt a fotó-, videó- és dokumentum-megosztás képességével, sőt alkalmazások vagy internetes keresések is beilleszthetők valós időben az innovatív platformba. A felhasználók meghívhatnak az aktuális beszélgetésbe másokat, csetelhetnek egymással, válaszolhatnak a régebbi bejegyzésekre, megoszthatják másokkal fotóikat, videóikat, előhívhatják egy kis ablakban a Google Maps-et, vagy akár közösen szerkeszthetnek egy dokumentumot, ám külső szoftverek is integrálhatóak.
A számos innovatív újdonságot tartalmazó Google Wave elérhető a következő internetes címen: http://wave.google.com.

 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A konténer a leggyengébb láncszem a biztonságban

A konténerek hatékonyabbá teszik a vállalatok szoftverfejlesztési és működési folyamatait, ezért egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Biztonság szempontjából ugyanakkor kihívást jelentenek, egy friss felmérés szerint ugyanis az IT-döntéshozók ezeket a megoldásokat tartják a leggyengébb láncszemnek a céges informatikai infrastruktúra védelménél. A SUSE szakértői szerint a megfelelő konténerfelügyeleti platform segítséget nyújt a biztonság fenntartásában.

2019. augusztus 14. 13:19

Nincs több türelem GDPR ügyekben

Egy évvel a GDPR türelmi idejének lejárta után nem lesz olyan be nem jelentett adatvédelmi incidenssel kapcsolatos ügy, amelyben nem szab ki bírságot a NAIH – mondta Péterfalvi Attila hatósági elnök a Deloitte MeetingRequest podcastjében. A 2018. május 25-én élesedett jogszabály miatt minden vállalatnak érdemes kiemelten figyelnie arra, hogy teljesítse a jogalkotók elvárásait. 

2019. augusztus 13. 09:12

A Barion felkészült a PSD2 erős ügyfélhitelesítésre Magyarországon

Szeptember 14-én hazánkban is életbe lép a PSD2 EU direktíva részeként az erős ügyfélhitelesítésre (SCA) vonatkozó szabályozás, mely alapjaiban változtatja meg az online bankkártyás fizetések menetét. A Barion az online fizetési szolgáltatók közül Magyarországon elsőként és egyelőre egyedüliként kapta meg a két nagy nemzetközi kártyatársaság megfelelőségi tanúsítványát. Ezzel biztosítva online fizetési rendszerének zavartalan működését az erős ügyfélhitelesítési szabályozás bevezetését követően is.

2019. augusztus 12. 17:38

Néhány éven belül mindenkinek lehet digitális identitása?

Virtuális “énünkkel” szinte minden olyan ügyet elintézhetnénk - akár egy okostelefonon is - , amelyhez eddig ügyfélszolgálatra kellett menni. Ez nem utópia vagy túlzás, a jogi és a technológiai keretek is adottak ahhoz, hogy az eddig papíron zajló, döntően személyes megjelenést igénylő ügyintézést áttereljük a digitális térbe.

2019. augusztus 12. 12:27

Felkészültek az egyetemek: új IT rendszerrel várják a tanév indulását

Új informatikai rendszert vezetett be 15 hazai egyetem. A csaknem 4 milliárd forintos EU-projektnek köszönhetően a felsőoktatási intézmények hatékonyabban tudnak működni.

2019. augusztus 9. 16:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás