Ballmer víziója a jövő számítógépéről

Genda Csongor Zoltán, 2010. június 4. 13:22

Miután Steve Jobs megjövendölte a hagyományos számítógépek hanyatlását, a Microsoft első embere viszont éppen hogy ennek az ellenkezőjét állítja.

Az Apple-vezér szavai szerint rövidesen eltűnnek majd az asztali rendszerek, s azok helyét átveszik a táblagépek, valamint az okostelefonok, Steve Ballmer azonban úgy gondolja, hogy a jövőben egyre nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni a PC-k, csupán igazodnak majd a kor elvárásaihoz, kisebbek, könnyebbek lesznek, sőt egyre több billentyűzet nélküli készülék fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban. A Microsoft vezérigazgatója viszont az iPad-et sem tekinti egy különleges vívmánynak, az ő szemében az is egy PC. Ballmer előrevetítette az olyan táblagépek érkezésének a sokaságát is, amelyek Windows operációs rendszerrel fognak üzemelni. A próféta szerepében tetszelgő redmondi vezető szerint a jövőben is nagy lesz az igény a multifunkcionális képességekkel rendelkező számítógépekre, amelyek alkalmasak a munkafeladatok elvégzésére és a szórakozásra egyaránt. Ballmer úgy véli, hogy a felhasználók többsége két készüléket fog tartani, egy asztali rendszert és egy hordozható eszközt, melyek mindegyikének megvan a maga előnye.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Informatikai alapú megoldások fejlesztése az ELTE-n

Második évét zárta a Biztonságkritikus nemzeti szolgáltatások és ipari infrastruktúrák védelme kiberbiztonsági, technológiai és szabályozási eszközökkel című Tématerületi Kiválósági projekt az ELTE-n.

2024. február 18. 15:17

Ismerd meg az ASUSTOR új WORM technológiáját!

Az ASUSTOR bemutatta a WORM technológiát, amellyel az adatbiztonság iránti védelmét hivatott erősíteni. Az új adatvédelmi funkció az ADM 4.2.6-ban került bevezetésre.

2024. február 18. 13:42

A neten adnál el valamit? Így akarnak átverni a csalók!

Az utóbbi egy-két évben rendkívüli mértékben megnőtt az online csalások volumene Magyarországon az MNB adatai szerint. Különösen elterjedtek azok a csalástípusok, amelyek a Facebook Marketplace-en és más felületeken használt cikket hirdető eladókat veszik célba. Sok csaló logisztikai szolgáltatók vagy bankok online felületeinek hamisított változatával csal ki pénzt az áldozatokból. A magyar csomagküldő piacon meghatározó Packeta szakemberei összeszedtek néhány tippet, hogy a felhasználók könnyen felismerjék az adathalász kísérleteket.

2024. február 18. 12:01

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40