Ballmer víziója a jövő számítógépéről

Genda Csongor Zoltán, 2010. június 4. 13:22

Miután Steve Jobs megjövendölte a hagyományos számítógépek hanyatlását, a Microsoft első embere viszont éppen hogy ennek az ellenkezőjét állítja.

Az Apple-vezér szavai szerint rövidesen eltűnnek majd az asztali rendszerek, s azok helyét átveszik a táblagépek, valamint az okostelefonok, Steve Ballmer azonban úgy gondolja, hogy a jövőben egyre nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni a PC-k, csupán igazodnak majd a kor elvárásaihoz, kisebbek, könnyebbek lesznek, sőt egyre több billentyűzet nélküli készülék fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban. A Microsoft vezérigazgatója viszont az iPad-et sem tekinti egy különleges vívmánynak, az ő szemében az is egy PC. Ballmer előrevetítette az olyan táblagépek érkezésének a sokaságát is, amelyek Windows operációs rendszerrel fognak üzemelni. A próféta szerepében tetszelgő redmondi vezető szerint a jövőben is nagy lesz az igény a multifunkcionális képességekkel rendelkező számítógépekre, amelyek alkalmasak a munkafeladatok elvégzésére és a szórakozásra egyaránt. Ballmer úgy véli, hogy a felhasználók többsége két készüléket fog tartani, egy asztali rendszert és egy hordozható eszközt, melyek mindegyikének megvan a maga előnye.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: fontosnak tartjuk az adatbiztonságot, mégsem teszünk eleget a védelem érdekében

Nemcsak a számítógépen, de a mobiltelefonon is szükséges védekeznünk az adatlopás, a hackerek vagy a nemkívánt tartalmak megjelenése ellen. Egy friss kutatás rávilágított, hogy bár a többség fontosnak tartja az adatbiztonságot, a válaszadók jóval kisebb hányada használ bármiféle adatvédelmi megoldást. A Yettel az idei, 10. alkalommal megrendezett Európai Kiberbiztonsági Hónapot követően új, internet-biztonsági szolgáltatást indított.

2022. november 26. 11:40

46 CES 2023 Innovációs díjjal ismerték el a Samsung munkáját

A Samsung 46 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES 2023 Innovációs Díját, köztük három, a Legjobb Innováció elismerést is a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől. Az évente átadott Innovációs díjak a kiemelkedő mérnöki és tervezői teljesítményét értékelik számos termékkategóriában.

2022. november 23. 20:35

A FIFA labdarúgó-világbajnokságra a csalók is készülnek

Elkezdődött a 2022-es katari FIFA-világbajnokság. Az idei év egyik legfontosabb sporteseménye november 20. és december 18. között több százmillió futballrajongót hoz lázba a világ minden táján. Ahogyan azt korábban már tapasztalhattuk, az online csalók gyakran kihasználják a nagyobb sportesemények körüli felhajtást, és nem csak a szurkolók válhatnak áldozattá. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint ezért érdemes áttekinteni, hogyan készülnek a világbajnokságra a csalók, és hogyan kerülhetjük el, hogy bedőljünk a trükkjeiknek.

2022. november 23. 11:23

A modern idők professzionális felhasználóinak szánja új monitorát a Philips

A kreatív szakemberek és művészek sokoldalú munkát végeznek, és olyan megoldásokat keresnek, amelyek megfelelnek egyéni és speciális igényeiknek, így teljes mértékben kifejezhetik kreativitásukat. Munkájuk támogatásához olyan nagy teljesítményű monitorra van szükségük, amely teljesítménynövelő funkciókat, kiváló minőségű vizuális megjelenítést és kényelmes konnektivitást biztosít.

2022. november 21. 17:21

2022. október legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Research jelentős növekedésről számol be a Lokibot támadások kapcsán, aminek eredményeképp az információ-tolvaj trójai az elmúlt öt hónap során először került a harmadik helyre. Első alkalommal jelent meg egy sérülékenység, a Text4Shell, míg az Agent Tesla átvette a vezetést a leggyakrabban előforduló kártékony programok listáján. 

2022. november 21. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20