Óriás Windows-, Office- és Explorer-javítás érkezett

Kiss Ádám Zoltán, 2010. június 9. 11:35

Június 8-án nem kevesebb, mint 34 rést foltozott be a Microsoft rendszerektől függően legalább 10 javítása, ezek közül több kritikus minősítést is kapott, melyek nagy része a Windowst, az Office-t és az Internet Explorert érinti.

A redmondi vállalat némileg felkavarja a nyári hétköznapokat meglepően kiterjedt javítócsomagjával. A cég számos javítást adott ki, ezek mind kiemelt fontosságúak, és számos kritikus minősítést kapott. A legtöbb felhasználót a Windows rendszerek javításai érintik, itt számos biztonsági frissítésen túl javítófoltot kapott a Microsoft .NET Framework 3.5, 2.0 és 1.1 is. A többnyire rosszindulatú kódok futatásától megvédő foltok mellett természetesen frissült a rosszindulatú szoftverek kiszűrésére használatos program adatbázisa is. Visszatérő probléma az ActiveX összetevők biztonságtechnikai kockázata, itt is érkezett egy frissítés.

A minden hónap második keddjére időzített, előre beütemezett javításban a másik sokakat érintő folt az Internet Explorer frissítése. Ezúttal nem apróbb javítgatásokról van szó, a Microsoft böngészője átfogó frissítőcsomagot kapott, és ez alól nem kivétel a rendszeresen karbantartott legfrissebb Explorer 8 sem, a folt mérete önmagáért beszél, a megszokott néhányszáz KB helyett 9,8 MB-os.

Számos frissítést kaptak a Microsoft irodai szoftvercsomagjának részei, illetve a különböző változatokhoz általánosan alkalmazható foltot is kiadtak. Így frissül az Office XP, az Office 2003, az Office 2007, az Office 2004 és 2008 Macintosh gépekre szánt változata, az Excel Viewer, valamint a Sharepoint 3.0 is. Igazi javítócsomag-dömpinggel van tehát dolgunk, a frissítések telepítése a szoftverek beépített frissítő rendszerén keresztül több mint ajánlott.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így válassza ki a megfelelő vezeték nélküli technológiát

A vezeték nélküli technológia ma már az emberek és a vállalkozások mindennapi életének szerves részét képezi. Csakúgy, mint mondjuk az elektromosság esetében, akkor döbbenünk rá a vezeték nélküli technológia fontosságára, amikor probléma adódik a hálózatunkkal. Éppen ezért most minden eddiginél fontosabb, hogy a szervezetek úgy alakítsák vezeték nélküli megoldásaikat, hogy azok megfeleljenek az üzletük sajátos igényeinek és elvárásainak.

2023. március 29. 11:21

A Kingston FURY tovább színesíti a DDR5 termékcsalád megjelenését

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY fehér hőelosztóval ellátott modellekkel egészítette ki díjnyertes Kingston FURY DDR5 memóriamodul-családját, még több lehetőséget biztosítva azok számára, akik minden szempontból kiemelkedő rendszert kívánnak építeni.

2023. március 28. 15:04

Új Dell eszközök hibrid munkavégzéshez

A Dell Technologies bemutatta legújabb üzleti portfólióját, amely a hibrid munkavégzéshez nyújt a végfelhasználóknak megoldásokat. 

2023. március 28. 11:21

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08