Orosz befektető érdeklődik a német Infineon chipgyártó iránt

MTI Sajtóadatbank, 2010. június 29. 08:15

Az orosz Sistema technológiai konszern erős politikai támogatással befektetőként érdeklődik a német Infineon félvezető áramkör gyártó konszern iránt - írja a Financial Times Deutschland (FTD) gazdasági napilap.

Az FTD értesülése szerint az orosz vállalat 29 százalékos részesedést kíván vásárolni a müncheni chipgyártó vállalatban, az viszont erősen vonakodik beadni a derekát. "Semmiféle tárgyalásokat nem folytatunk a Sistemával" - válaszolta a lap megkeresésére Kay Laudien, a konszern szóvivője.

 A lap úgy értesült, hogy Dimitrij Medvegyev orosz elnök és Vlagyimir Putyin kormányfő Angela Merkel kancellárral folytatott megbeszéléseiken nyomatékosan javasolták a Sistema befektetését az Infineonban. Angela Merkel készséggel vállalta a közvetítői szerepet és gazdasági tanácsadóját Jens Weidmannt bízta meg azzal, hogy járjon el az ügyben. Nyomást azonban nem kíván gyakorolni a német kormány.

 Kay Laudien, az Infineon szóvivője azon kívül, hogy leszögezte, semmilyen tárgyalásokat nem folytatnak a kérdésben, az értesülést nem kommentálta. Az FTD viszont egy meg nem nevezett igazgatótanácsi tagot idézve ezt írta: "A Sistema befektetése nem áll az Infineon érdekében, mert korlátozná nyugati terjeszkedési terveit."

 A német chipgyártó vállalat egy súlyos krízist követően jelenleg fellendülőben van. Erős első félévi eredmény javulást követően felfelé módosította éves eredmény előrejelzését is. A konszern a folyó pénzügyi évben 4,2 milliárd euró forgalomra számít.

 Az Infineon termékportfoliója jelenleg az autóiparban, biztonságtechnikai eszközökben, személyazonossági okmányokban és kártyákban, valamint mobiltelefon-készülékekben alkalmazott áramköröket foglal magába. A müncheni vállalat ügyfelei közé tartozik egyebek között az Apple is. Az FTD értesülése szerint az oroszokat leginkább az Ifineon személyazonossági és titkosítási alkalmazásokban szerzett tapasztalatai érdeklik.
 

Kulcsszavak: Infineon +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Személyre szabott diagnosztika és hatékonyabb kezelések okoseszközökkel

Az okoseszközök és felhőalapú rendszerek egyre több iparágban jelentenek innovációt és az egészségügyi ellátásban, orvosdiagnosztikában is valódi áttörést hozhatnak. A hazai egészségügyben elsőként jelent meg az a technológia, amellyel az orvosok hozzáférhetnek a betegek által rögzített vércukorszint adatokhoz, ami sokkal hatékonyabb módon teszi lehetővé a személyre szabott terápiák felállítását. 

2023. március 21. 21:24

Changing reality – az útkeresésre, újratervezésre fókuszálnak a SMART 2023 konferencia előadói

Napjaink egyik legnagyobb kihívása elengedni a megszokott, jól ismert mintákat, berögződéseket, és új utakat, nézőpontokat keresni helyettük. A 2023. április 26-án a budapesti Akváriumban megrendezésre kerülő SMART 2023 konferencia előadói is ezt a témát járják körül Nancy Rademaker, az ügyfélközpontú innováció nemzetközi hírű előadójának keynote beszédét követően. Az IVSZ népszerű B2B üzleti eseményén szó esik majd arról, milyen hatással lesz a Metaverzum, az MI-technológiák és a decentralizált gazdaság az egyes szektorok jövőjére. Az előadók arra is választ keresnek, hogy miként lehet fenntartható világot alkotni egy alapvetően fenntarthatatlan környezetben, illetve hogyan változik meg a gazdaság és az üzlet a valós és a virtuális világ határának elmosódása nyomán.

2023. március 21. 20:03

Ismét a Process Solutions az első a könyvelő cégek rangsorában

A Process Solutions (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata a BBJ listájának 2022-es adatai alapján már 16. éve őrzi piacvezető szerepét a könyvelő cégek között. Szalai András, partner, ügyvezető igazgató, a BBJ piaci panelbeszélgetése keretében elárulta, milyen jövőt alakító trendekre kell figyelni, és melyik területeken szeretnének változtatni a számviteli vezetők 2023-ban.

2023. március 21. 17:09

Az Alza már az Alzaboxokon keresztül is fogadja a visszárut

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 12:33

Elkészültek a 2022-es Média- és Kommunikációs torták

Az MRSZ megállapításainak összefoglalója a 2022-es média- és kommunikációs költés számokról: (1) A piac 2022-ben sem lélegezhetett fel, hiszen az orosz-ukrán háború következtében kialakult komplex válság a kommunikációs iparágat sem kímélte. 

2023. március 20. 20:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48