Micron SSD 6 Gb/s-os SATA interfésszel

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 13. 09:48

A Micron egy olyan flash SSD meghajtót dob piacra, amely 6 gigabit/s-os SATA interfésszel rendelkezik és az átlagos hasonló eszközöknél akár 15-ször nagyobb írási sebességre képes.

A Micron RealSSD P300 a gyártó állítása szerint jelenleg a leggyorsabb flash SSD a világon a maga 360 MB/s-os adatolvasási és 275 MB/s-os –írási sebességével. A szerverekbe és adatfeldolgozó központokba szánt termék Dean Klein Micron-alelnök szerint egyes esetekben akár 12 összekapcsolt merevlemez munkáját is képes egyedül elvégezni. Igen fontos szempont volt a terméknél a tartósság: a szupergyors, szabvány 2,5” flash SSD öt éven keresztül képes minden nap 1,9 terabájt adatot feldolgozni.

A Micron az árakról egyelőre diszkréten hallgat, de a fenti adatok mellett az is sokat sejttet, hogy a meghajtó szupertartós, 34 nanométeres, egyszintű cellás (SLC) NAND flash modulokat tartalmaz. A fogyasztói piacra szánt flash SSD-knél a többszintű cellás modulokat szokták alkalmazni, amelyek jóval nagyobb mennyiségű adatot tudnak tárolni, ezáltal téve olcsóbbá a termékeket, viszont lassúbbak és nem is olyan megbízhatóak, mint drágább társaik. A Micron RealSSD P300 mindenesetre 50, 100 és 200 GB-os verziókban lesz kapható rövidesen az Egyesült Államokban.
 

Kulcsszavak: Micron winchester

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

A Kingston Technology vezeti a 2022-es rangsort a viszonteladói SSD-piacon

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy 2022-ben SSD-piaci részesedés szempontjából az első helyen végzett a viszonteladói szegmensben. Bár az előző évhez képest csökkent a kliens SSD-k iránti kereslet, a végfelhasználói piacon tapasztalt folyamatos árcsökkenés következtében kialakult rugalmasság és diverzifikáció fenntartotta az egészséges keresletet a Kingston kiváló minőségű SSD-megoldásai iránt. 2022-ben a Kingston az új NV2 kliens NVMe meghajtóval bővítette portfólióját, valamint konzol- és PC-gamerek számára ideális hűtőbordás modellel frissítette a díjnyertes Kingston FURY Renegade SSD-t.

2023. március 23. 19:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48