Amerikában újra elérhető a Windows 7 családi csomag, állítólag nálunk is lesz

Milkovits Gábor, 2010. október 5. 17:54

A Microsoft hétfőtől ismét árusítani kezdte az Egyesült Államokban a Windows 7 „családi csomagot”, amellyel 150 dollárért 3 számítógépet lehet az új operációs rendszerre frissíteni.

A szoftveróriás először a tavalyi premiernél állt elő az akcióval, amely azonban viszonylag rövid ideig tartott, ráadásul nem terjedt ki Magyarországra. A feltételek most is hasonlóak, azaz a 150 dolláros csomaggal egyszerre 3 darab Windows XP- vagy Vista-rendszerű masinára lehet feltelepíteni a Windows 7 Home Premium verziót. Összehasonlításképpen, az eddigi egygépes frissítés 119 dollárba került a tengerentúlon. A kedvezményes vásárlási lehetőség most is a készlet erejéig tart, és persze csak a legális Windows-t futtató PC-kre érvényes.

Jó hír viszont nekünk, hogy a tavalyi akcióval ellentétben idén október 22-étől egész Európában, így Magyarországon is megvásárolható lesz a Windows 7 családi csomag. Árakat egyelőre nem lehet tudni, de valószínűleg a szokásos módon egy kicsivel drágább lesz majd a szoftver, mint Amerikában. A lépésre eredetileg nyilvánvalóan az Apple Mac OS családi csomagja ösztönözte a redmondi céget, amellyel 199 dollárért 5, egy háztartásban található Mac masinára tehetik föl az operációs rendszert. A Windows 7 jóval sikeresebb elődjénél, a kissé rossz hírű Vistánál, de azért még így is elég sokan ragaszkodnak a jó öreg XP-hez, így a Microsoft nyilván okkal újította meg a kedvezményt.

Kulcsszavak: Windows 7

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ericsson: az autó lesz a legfejlettebb okoseszköz a jövőben

Noha egyre többet hallunk az autonóm autózásról, a ma a piacon elérhető megoldások jellemzően a 2-es szintű önvezetésre képesek az ötfokozatú skálán. A valódi önvezetéshez az 5G széleskörű elterjedése is szükséges, mivel így lehset elérni, hogy a szoftver ne csak az adott autó által begyűjtött adatokra támaszkodjon, hanem messzebb is „ellásson” – derül ki az Ericsson új tanulmányából, amely a hálózatba kötött autók (connected cars) 166–200 milliárd dolláros piacán megnyíló üzleti lehetőségeket veszi számba.

2021. szeptember 24. 14:30

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Széchenyi-egyetemi spinoff vállalkozás nyert támogatást termékfejlesztésre és hasznosításra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően üzletileg hasznosítható termék válhat a Széchenyi István Egyetem két kutatója, dr. Kovács Norbert és dr. Fülep Dávid vezetésével fejlesztés alatt lévő projektportfóliómenedzsment-szoftverből. Maga az egyetem, illetve az intézmény Menedzsment Campusa a szellemi termék létrejöttében, a pályázat előkészítésében és beadásában is fontos szerepet játszott.

2021. szeptember 20. 12:40

Ezt kell tudnod a RAM-okról, ha gamer gépet akarsz építeni

Ha gamerként a számítógép-építés mellett döntünk, elsőre ijesztőnek tűnhet a feladat. A rengeteg komponens és specifikáció miatt nem egyszerű nyomon követni, hogy pontosan mire is figyeljünk a beszerzőkörút során. A grafikus kártyákat és a processzorokat általában körültekintően választjuk ki, de ha azt szeretnénk, hogy a játékok gond nélkül betöltődjenek és fussanak, a megfelelő RAM-memória kiválasztása is hasonlóan fontos feladat. A Kingston Technology szakértői összefoglalják, hogy mivel érdemes tisztában lenni, ha RAM-vásárlásról van szó.

2021. szeptember 19. 16:43

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46