120 millió dollárt fizet az SAP az Oracle-nek, hogy ne legyen büntetőper

Milkovits Gábor, 2010. november 5. 09:01

Az SAP 120 millió dollárt fizet az Oracle-nek azért, hogy utóbbi elálljon a büntetőfeljelentéstől a céggel szemben felmerült szoftverlopási ügyben.

Az SAP a pénz kifizetése mellett elismerte, hogy illetéktelenül töltött le több millió fájlt az Oracle ügyfélszolgálati weboldaláról. A bizalmas információhoz a német székhelyű társaság a TomorrowNow nevű cég felvásárlása után jutott hozzá, ez utóbbinak ugyanis egy az Oracle-el korábban kötött szerződés révén hozzáférése volt azokhoz. Az SAP most be is zárta az azóta leányvállalatává lett TomorrowNow-t.

A megállapodás korántsem jelenti azt, hogy a két szoftvercég közötti pereskedésnek vége lenne. Az SAP-nek viszont igen fontos, hogy a 120 millió dollár és a TomorrowNow bezárása fejében nem lesz büntetőeljárás a dologból, akkor ugyanis a sima kártérítésnél komolyabb pénzbüntetéssel, valamint egyéb következményekkel is szembe kellene szembenéznie. Így viszont csak polgári peres eljárásban követel tőle kártérítést az Oracle. A 120 millió dollár elsőre kicsit soknak tűnhet, azonban így az esetleges büntetésen kívül azokat az ügyvédi költségeket is megspórolta a cég, amik Amerikában könnyen elérhetik a milliós nagyságrendet.
 

Kulcsszavak: jog Oracle +céginfo SAP

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Személyre szabott diagnosztika és hatékonyabb kezelések okoseszközökkel

Az okoseszközök és felhőalapú rendszerek egyre több iparágban jelentenek innovációt és az egészségügyi ellátásban, orvosdiagnosztikában is valódi áttörést hozhatnak. A hazai egészségügyben elsőként jelent meg az a technológia, amellyel az orvosok hozzáférhetnek a betegek által rögzített vércukorszint adatokhoz, ami sokkal hatékonyabb módon teszi lehetővé a személyre szabott terápiák felállítását. 

2023. március 21. 21:24

Changing reality – az útkeresésre, újratervezésre fókuszálnak a SMART 2023 konferencia előadói

Napjaink egyik legnagyobb kihívása elengedni a megszokott, jól ismert mintákat, berögződéseket, és új utakat, nézőpontokat keresni helyettük. A 2023. április 26-án a budapesti Akváriumban megrendezésre kerülő SMART 2023 konferencia előadói is ezt a témát járják körül Nancy Rademaker, az ügyfélközpontú innováció nemzetközi hírű előadójának keynote beszédét követően. Az IVSZ népszerű B2B üzleti eseményén szó esik majd arról, milyen hatással lesz a Metaverzum, az MI-technológiák és a decentralizált gazdaság az egyes szektorok jövőjére. Az előadók arra is választ keresnek, hogy miként lehet fenntartható világot alkotni egy alapvetően fenntarthatatlan környezetben, illetve hogyan változik meg a gazdaság és az üzlet a valós és a virtuális világ határának elmosódása nyomán.

2023. március 21. 20:03

Ismét a Process Solutions az első a könyvelő cégek rangsorában

A Process Solutions (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata a BBJ listájának 2022-es adatai alapján már 16. éve őrzi piacvezető szerepét a könyvelő cégek között. Szalai András, partner, ügyvezető igazgató, a BBJ piaci panelbeszélgetése keretében elárulta, milyen jövőt alakító trendekre kell figyelni, és melyik területeken szeretnének változtatni a számviteli vezetők 2023-ban.

2023. március 21. 17:09

Az Alza már az Alzaboxokon keresztül is fogadja a visszárut

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 12:33

Elkészültek a 2022-es Média- és Kommunikációs torták

Az MRSZ megállapításainak összefoglalója a 2022-es média- és kommunikációs költés számokról: (1) A piac 2022-ben sem lélegezhetett fel, hiszen az orosz-ukrán háború következtében kialakult komplex válság a kommunikációs iparágat sem kímélte. 

2023. március 20. 20:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48