120 millió dollárt fizet az SAP az Oracle-nek, hogy ne legyen büntetőper

Milkovits Gábor, 2010. november 5. 09:01

Az SAP 120 millió dollárt fizet az Oracle-nek azért, hogy utóbbi elálljon a büntetőfeljelentéstől a céggel szemben felmerült szoftverlopási ügyben.

Az SAP a pénz kifizetése mellett elismerte, hogy illetéktelenül töltött le több millió fájlt az Oracle ügyfélszolgálati weboldaláról. A bizalmas információhoz a német székhelyű társaság a TomorrowNow nevű cég felvásárlása után jutott hozzá, ez utóbbinak ugyanis egy az Oracle-el korábban kötött szerződés révén hozzáférése volt azokhoz. Az SAP most be is zárta az azóta leányvállalatává lett TomorrowNow-t.

A megállapodás korántsem jelenti azt, hogy a két szoftvercég közötti pereskedésnek vége lenne. Az SAP-nek viszont igen fontos, hogy a 120 millió dollár és a TomorrowNow bezárása fejében nem lesz büntetőeljárás a dologból, akkor ugyanis a sima kártérítésnél komolyabb pénzbüntetéssel, valamint egyéb következményekkel is szembe kellene szembenéznie. Így viszont csak polgári peres eljárásban követel tőle kártérítést az Oracle. A 120 millió dollár elsőre kicsit soknak tűnhet, azonban így az esetleges büntetésen kívül azokat az ügyvédi költségeket is megspórolta a cég, amik Amerikában könnyen elérhetik a milliós nagyságrendet.
 

Kulcsszavak: jog Oracle +céginfo SAP

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az informatikusok 30%-a egyáltalán nem fél attól, hogy elveszíti munkáját

Az IThon.info információs platform felmérésében közel 1000 informatikus vett részt, és mondta el véleményét a  koronavírus munkában tapasztalt hatásáról.

2020. április 7. 15:24

Nonprofit szervezeteket is támogat a Microsoft a hatékony távmunkában

A hatékony távoli munkavégzésnek most mindennél fontosabb szerepe van. A Microsoft olyan nemzetközi és nonprofit szervezetek partnere, amelyek a frontvonalban teljesítenek szolgálatot. A vállalat számos lehetőséget tett elérhetővé számukra, hogy segíthesse őket létfontosságú küldetésük megvalósításában, alkalmazottjaik és önkénteseik támogatásában.

2020. április 7. 10:25

Középiskolások százezrei tanulnak matekot ingyen az interneten

A rendkívüli helyzetre tekintettel ingyenesen és regisztráció nélkül érhető el a mateking.hu teljes középiskolai matematika tananyaga, valamint az érettségire felkészítő felülete is. Az e-learning oldal leckéi a NAT szerinti tematikában vannak rendszerezve, ezzel is segítve a diákok és a tanárok munkáját. Az ingyenes időszak első három hetében több mint 1 millió egyedi látogatója volt a mateking.hu-nak, statisztikáik szerint pedig már most a középiskolások egynegyede rendszeresen használja őket matematikatanuláshoz.

2020. április 7. 09:09

Itt a teljes körű magyar megoldás az azonnali fizetésre

Bemutatkozott a nagyközönségnek a koronavírus okozta társadalmi és gazdasági problémák enyhítésére és kezelésére szervezett informatikai versenyen a magyar tulajdonban lévő és kizárólag magyar fejlesztőket foglalkoztató Organic elektronikus fizetési megoldása.

2020. április 6. 18:13

A Vivre.hu támogatja a hagyományos kiskereskedőket

A Vivre, Románia és Kelet-Közép-Európa egyik vezető online lakberendezési és dekorációs áruháza arra ösztönzi az offline üzlettel rendelkező kiskereskedőket, hogy forgalmazzák termékeiket a Vivre.hu oldalán.

2020. április 6. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55
online sportfogadás