Ismét jókora frissítőcsomagot adott ki a Microsoft

Milkovits Gábor, 2010. december 15. 07:13

A Microsoft most már jó ideje havonta több tucat biztonsági rést foltoz szoftverein, és ez most sincs másként, mivel kedden összesen mintegy 40 javítófoltot adott ki a társaság.

A foltok nagy része csupán mérsékelten veszélyes hibákhoz érkezett, kettőt azonban olyan kritikus sebezhetőségekhez adtak ki a Windows-on és az Internet Explorer böngészőn, amelyeket máris kihasználtak hackerek támadásaikhoz. A 40 javítást tartalmazó 17 biztonsági frissítés a fent említett operációs rendszer és böngésző mellett az Office irodai programcsomag és a Microsoft Exchange email program sebezhetőségeit is orvosolja. A javítások a szokásos módon a Microsoft weboldaláról, vagy pedig az automatikus frissítésen keresztül telepíthetők.

Az Office esetében további fontos fejlemény, hogy a Microsoft jövő év elején kiterjeszti az Office 2010-ben megtalálható Office File Validation biztonsági megoldást a régebbi 2003 és 2007 verziókra is. A választható frissítés a cég szerint a szoftvereken található sebezhetőségek 80 %-át alkalmatlanná teszi hackertámadások kihasználására.

Kulcsszavak: security Windows Microsoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Deloitte ismét vezető minősítést kapott a felhőalapú IT-szolgáltatások terén

A Deloitte a Gartner Magic Quadrant for Public Cloud IT Transformation Services 2022 jelentésében vezető minősítést kapott, a legmagasabb helyezést elérve az „Ability to Execute” (megvalósítási képesség) és a „Completeness of Vision” (teljeskörű vízió) terén. 

2022. augusztus 12. 13:59

Megérkezett a Huawei új, nagy teljesítményű zászlóshajó notebookja

Új csúcskategóriás notebookkal bővül a HUAWEI MateBook-széria: augusztus 15-től Magyarországon is elérhető a HUAWEI MateBook X Pro. A modell ultravékony magnézium fémházzal, 14,2 hüvelykes 3,1K-os HUAWEI Real Color FullView kijelzővel rendelkezik. 

2022. augusztus 11. 17:25

Augusztustól itthon is kapható a Huawei legújabb, nagy képernyős notebookja

Hazánkba is megérkezik a Huawei legújabb notebookja, az új HUAWEI MateBook D 16, amely 15.6”-es gépházban 16”-es FullView kijelzőt kínál. Ez a gépméret könnyű hordozhatóságot, míg a nagyméretű kijelző, valamint a gyártó által elsőként ebben a modellben alkalmazott 16:10-es képarány kényelmes és hatékony feladatvégzést tesz lehetővé. 

2022. augusztus 11. 15:42

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

A felhőalapú rendszerek is lehetnek energiatakarékosak

Egyre intenzívebben tapasztaljuk a klímaváltozás környezeti hatását, mely nem csak az élő szervezetet viseli meg, de az infokommunikációs eszközök és adatközpontok megfelelő működését is nehezíti. A tech cégeket, különösen a felhőszolgáltatókat a fokozódó energiahiány mellett az adatok ökológiai lábnyomának enyhítése is kihívások elé állítja, miközben évről évre emelkedik az internethasználók száma. 

2022. augusztus 10. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24