Minősített vírusirtó Mac-re

forrás Prim Online, 2011. február 11. 13:26

A Macintoshra írt vírusirtók között az ESET szoftvere a világon elsőként nyerte el a független ICSA Laboratórium minősítését, mely igazolja, hogy a NOD32 vírusirtó OS X platformon is megbízhatóan működik és kiemelkedő teljesítményt nyújt.

„Napjaink OS X és Microsoft Windows operációs rendszereket együttesen futtató heterogén számítógépes környezetében a kártevők terjedése az eltérő platformok között valódi fenyegetést jelent” - nyilatkozta Andrew Hayter, az ICSA Laboratórium kutatásvezetője. A szakember hangsúlyozta, hogy az intézet által kiadott minősítés megmutatja a felhasználóknak azokat a termékeket, melyek mindkét operációs rendszeren biztonságot nyújtanak.

A NOD32 már korábban megszerezte a Windows operációs rendszerre vonatkozó minősítéseket, a laboratórium mostani tesztje pedig igazolja, hogy a vírusirtó valós idejű, megbízható védelmet nyújt OS X platformon is, miközben nem fogja vissza a számítógép teljesítményét. A minősítés megszerzéséhez az ESET NOD32 Antivirus Business Edition for Mac OS X programnak szigorú tesztsorozaton kellett bizonyítania, hogy képes megvédeni a felhasználókat a vadon élő és egyéb számítógépes vírusok ellen, miközben nem ad téves riasztást, és karanténba zár minden kártevőt. A tesztelés alatt a termék asztali számítógépeken, laptopokon, és vállalati szervereken is bizonyította védelmi képességét. Az ESET NOD32 Antivirus Business Edition for Mac OSX otthoni felhasználóknak szánt változata az ESET Cybersecurity, amely ugyanazt a keresőmotort tartalmazza.

Az ICSA Laboratórium OS X platformra vonatkozó minősítését az ESET vírusirtó szoftvere a világon az elsőként szerezte meg. A szervezet Linux platformon egyelőre nem teszteli a vírusirtókat. Az ICSA Laboratórium tesztjeiről, minősítési programjáról és követelményeiről további információt olvashat a laboratórium weboldalán, ahol a minősített termékek teljes listája is megtalálható.

Kulcsszavak: NOD32 Eset security Mac

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ legjobb gamer egere már mini méretben is kapható

A Razer a mai napon piacra dobta a Razer DeathAdder V2 Mini-t, amely a Razer DeathAdder családjának legújabb tagja. A Razer DeathAdder V2 Mini úgy lett megtervezve, hogy megfeleljen a közösség - egy kisebb, könnyű változatra vonatkozó - igényeinek, miközben megtartja az ikonikus ergonomikus jobbkezes kialakítást, amely mellett már több mint 10 millió Razer DeathAdder rajongó tette le a voksát. 

2020. július 10. 13:17

Vezető konténerfelügyeleti vállalatot vásárol fel a SUSE

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a Rancher Labs felvásárlására. A kaliforniai székhelyű, nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó vállalat piacvezető Kubernetes-felügyeleti platformot kínál ügyfeleinek. Az akvizíciónak és a két portfólió egyesülésének köszönhetően az ügyfelek a jövőben még egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, beleértve az adatközpontokat, a peremhálózatokat és a felhőt.

2020. július 10. 11:58

Az Ericsson megtette az utolsó lépést is a Standalone 5G bevezetése felé

Az Ericsson piacra dobta új szoftverét, mely a 4G hálózatoktól függetlenül képes az 5G NR (New Radio) berendezéseket üzemeltetni, azaz mostantól elindíthatók a közepes- és alacsony frekvenciasávokra csatlakozó ún. standalone 5G hálózatok is. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson által szerelt hálózatokon a távközlési szolgáltatók immár az 5G technológia minden képességét ki tudják használni.  

2020. július 9. 19:11

Egyedülálló 8 TB-os SSD-t mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja második generációs QLC flash meghajtóját, a 870 QVO SATA SSD-t, amely új szintre emeli a nagy kapacitású, felhasználói adattárolók teljesítményét. Az iparági szinten is kiemelkedő, akár 8 terabájtos (TB)  SSD-re egyaránt jellemző a szupergyors sebesség, a nagy tárolókapacitás és a megbízhatóság.

2020. július 9. 13:15

Új fejlesztések a Fujitsu tárolóportfóliójában az adatrobbanás kezeléséhez

Online adattárolásra és adatbiztonságra összpontosító fejlesztéseivel a Fujitsu lehetővé teszi az ügyfelek számára a digitális átalakulásban alapvető szerepet játszó, mind komplexebb adatkezelési igények teljesítését. A NetApp-pal kiépített szoros partnerkapcsolata részeként a Fujitsu kategóriavezető hardverek beillesztésével bővíti tárolótechnológiai megoldásai portfólióját, és kínál egy forrásból lehetőséget a folyamatosan bővülő adattömeg kezelésére és bevételszerzési célú hasznosítására.

2020. július 8. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás