A DB2 az első IBM szoftver, amely letölthető a Novell "SUSE Gallery" portáljáról

forrás Prim Online, 2011. április 14. 19:53

A Novell bejelentette, hogy az IBM népszerű adatbázis-kezelője, a DB2 a SUSE Gallery portálon könnyen használható letöltésként, illetve a SUSE Studio online rendszerépítő oldalán egyszerűen adaptálható sablonként is elérhető a fejlesztők számára. Mindkét friss kiadás jól illeszkedik a Novell azon stratégiájába, amelynek részeként szoftverkészülékeket ad ki különböző IBM szoftverekhez, például a WebSphere, Lotus és Smart Business szoftverekhez, melyek mindegyike SUSE Linux Enterprise operációs rendszeren fut.

A DB2 az első IBM szoftver, ami letölthető a SUSE Gallery portálról. Itt a látogatók más szoftverkészülékek és felhőalapú alkalmazások közt is kereshetnek, illetve letölthetik és közzétehetik azokat. A DB2 sablon a Novell rendszer- és szoftverkészülék építő eszközében, a SUSE Studio felületén is használható, ami nagyban megkönnyíti a DB2 adatbázis-kezelőre alapuló újabb eszközök létrehozását. A független szoftverszállítók így egyszerűen, szoftverkészülékként is letölthetik a DB2 rendszert, majd azonnal használatba vehetik, illetve a SUSE Studio használatával egyedi igényeiket követve szabhatják testre az adatbázis-kezelő lemezképét.

„A vállalatok folyamatosan keresik az új módokat a szoftveralkalmazások gyors létrehozására és fejlesztésére” – mondta Boris Bialek, az IBM információkezelés-technológiai ökoszisztémáért felelős részlegének igazgatója. „Most, hogy az IBM DB2 szoftvere SUSE Linux Enterprise szoftverkészülékként is elérhető, ügyfeleink rugalmasabban telepíthetik ezeket az alkalmazásokat, tetszőlegesen kombinálva a helyszíni telepítést és a felhő-technológiára épülő környezeteket.”

 

Kulcsszavak: IBM Novell SuSE

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

Egyszerre sportos és elegáns – mindennapossá vált a rugalmasan alakítható, hibrid viselet

Jelentősen átalakultak az öltözködési szokások a világjárványt követően egy friss felmérés szerint: a munkavállalók háromnegyede 2023-ban már a lazább, "business casual" stílust vagy a hétköznapi, utcai viseletet részesíti előnyben a munkahelyén, a formális üzleti öltözék pedig eltűnőben van. A változó igényeket a divatmárkák is lekövették: előtérbe kerültek a hibrid, az alkalomhoz és öltözethez rugalmasan alakítható darabok és ruházati kiegészítők.  Mindez azonban nemcsak a ruházat, hanem a viselhető okoseszközök terén is megjelent, és erre a nagy technológiai gyártók is odafigyelnek, okosóráikban egyesítik a változtatható stílusú, divatos megjelenést a csúcstechnológiával. 

2023. szeptember 25. 19:50

A magyar fejlesztőket nem nagyon érdekli, mire és miként használják a mesterséges intelligenciát

Technooptimizmus és a társadalmi, etikai felelősség hárítása, a szolidaritás hiánya jellemezte azokat a magyar szakembereket, akiknek a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos jövőképét a Corvinus Egyetem kutatói térképezték fel egy friss kutatásban. Az egyik szerző MI-témában élőben is előad a pénteki Kutatók éjszakáján.

2023. szeptember 25. 18:44

Pénzváltó helyett fintech appokkal spórolnak a magyarok a nyaralás során

Rengeteg pénzt spórolhattak meg a külföldi nyaralás során azok, akik a magyar bankkártyájuk helyett valamelyik fintech cég bankkártyájával fizettek inkább.

2023. szeptember 25. 17:20

A magyar vállalkozások háromnegyede megbukna az adatbiztonsági megfelelésen

Az informatika az életünk alapvető eszköze, amely a mindennapjainkban és az üzleti világban is meghatározó szerepet játszik. Ennek tudatában azt gondolhatnánk, hogy az IT menedzsment jelenleg minden vállalkozás életében az egyik legfontosabb prioritás. Ennek ellenére a legtöbb hazai cégvezető még 2023-ban is figyelmen kívül hagyja azt, hogy cége milyen informatikai megoldásokat használ. 

2023. szeptember 25. 15:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59