A DB2 az első IBM szoftver, amely letölthető a Novell "SUSE Gallery" portáljáról

forrás Prim Online, 2011. április 14. 19:53

A Novell bejelentette, hogy az IBM népszerű adatbázis-kezelője, a DB2 a SUSE Gallery portálon könnyen használható letöltésként, illetve a SUSE Studio online rendszerépítő oldalán egyszerűen adaptálható sablonként is elérhető a fejlesztők számára. Mindkét friss kiadás jól illeszkedik a Novell azon stratégiájába, amelynek részeként szoftverkészülékeket ad ki különböző IBM szoftverekhez, például a WebSphere, Lotus és Smart Business szoftverekhez, melyek mindegyike SUSE Linux Enterprise operációs rendszeren fut.

A DB2 az első IBM szoftver, ami letölthető a SUSE Gallery portálról. Itt a látogatók más szoftverkészülékek és felhőalapú alkalmazások közt is kereshetnek, illetve letölthetik és közzétehetik azokat. A DB2 sablon a Novell rendszer- és szoftverkészülék építő eszközében, a SUSE Studio felületén is használható, ami nagyban megkönnyíti a DB2 adatbázis-kezelőre alapuló újabb eszközök létrehozását. A független szoftverszállítók így egyszerűen, szoftverkészülékként is letölthetik a DB2 rendszert, majd azonnal használatba vehetik, illetve a SUSE Studio használatával egyedi igényeiket követve szabhatják testre az adatbázis-kezelő lemezképét.

„A vállalatok folyamatosan keresik az új módokat a szoftveralkalmazások gyors létrehozására és fejlesztésére” – mondta Boris Bialek, az IBM információkezelés-technológiai ökoszisztémáért felelős részlegének igazgatója. „Most, hogy az IBM DB2 szoftvere SUSE Linux Enterprise szoftverkészülékként is elérhető, ügyfeleink rugalmasabban telepíthetik ezeket az alkalmazásokat, tetszőlegesen kombinálva a helyszíni telepítést és a felhő-technológiára épülő környezeteket.”

 

Kulcsszavak: IBM Novell SuSE

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoseszközzel erősít a DACHSER

Egész Európában, így Magyarországon is új eszközök kísérik mostantól a DACHSER szállítmányait, az új  kézi szkennerek – SAM (Short distance Assistance Mobile) - segítségével jelentős mértékben csökkent a logisztikai cég papírfelhasználása, egyszerűbb és gyorsabb lett a szállítások mindennapi adminisztrációja, követése. A jövőben az eszközök online összeköttetésben lesznek a tervezőprogramokkal, amelyek valós forgalmi adatok alapján és nyitva tartási idők figyelembe vételével egy algoritmus segítségével tervezik majd meg az útvonalakat.   

2021. december 2. 13:46

A MATE és a KITE Zrt. közösen dolgozik a magyar agrárium modernizálásán

Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora, a nádudvari központú KITE Zrt. A megállapodás elsősorban a gyakorlati képzési lehetőségek fejlesztése és a modern agrárdigitalizációs megoldások elterjesztése területén teremti meg a két szervezet közötti együttműködés lehetőségét.

2021. december 2. 12:20

Új nemzetközi értékesítési vezetővel erősít a Prefixbox

A Prefixbox, e-kereskedelmi termékkereső megoldásokat fejlesztő vállalat, új értékesítési alelnököt és operatív vezetőt üdvözöl a csapatában Deák Árpád személyében, akinek fő feladata a vállalat növekedési ütemének felgyorsítása, új értékesítési csapat kiépítésével, új nemzetközi piacok meghódításával, és a vállalat üzletfejlesztési stratégiájának vezetésével.

2021. december 2. 11:18

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

2021. december 2. 09:57

A HMD Global egy Nokia 3310 tortával ünnepli 5. születésnapját

Különleges tortával ünnepli 5. születésnapját a HMD Global, a Nokia telefonok gyártója. Az ikonikus Nokia 3310 ezúttal tűzpiros színben és ehető formában került az asztalra, ami valljuk be, ritkán történik meg egy készülékkel.

2021. december 1. 20:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59