Elérhető a Novell SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 1

forrás Prim Online, 2010. június 3. 16:45

Az iparág eddigi legszélesebb körű virtualizációs támogatását nyújtja a mától elérhető Novell SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 1 (SP1), továbbfejlesztett, nagy rendelkezésre állású fürtözési technológiákkal – mindezt rugalmas karbantartási és terméktámogatási feltételekkel.

A SUSE Linux Enterprise 11 SP1 használatával a vállalatok kulcsfontosságú szolgáltatásai bármilyen – fizikai, virtuális vagy felhőalapú – platformon egyaránt költséghatékonyan működtethetők. Az SP1 rugalmas támogatási konstrukciójával az ügyfelek megtarthatják a csomagok régebbi kiadásait a termék teljes életciklusára vonatkozóan, és jelentősen csökkenthetik az új szervizcsomagok telepítésével járó nehézségeket. Az elérhető teljes termékskála frissítését a vállalati ügyfelek igényeinek megfelelően megbízhatóságra, nagy teljesítményre és biztonságos működéshez tervezték.

A SUSE Linux Enterprise 11 SP1 újdonságai az adatközpontoktól az asztali számítógépekig:


·    A jelenleg elérhető legszélesebb körű virtualizációs támogatás:
az SP1 támogatja a nagyobb teljesítményt és skálázhatóságot kínáló új Xen 4.0 hypervisort, a gyorsan fejlődő nyílt forráskódú KVM virtualizációs hypervisort, valamint az iparágban elsőként nyújt Linux integrációt a Hyper-V hypervisorhoz.
·    Nyílt forráskódú, nagy rendelkezésre állású fürtözési technológia: az SP1 segítségével egyszerűen oldható meg a különböző adatközpontok közötti fürtözés, és a csomópontok pedig egyszerűen helyreállíthatók a vezető nyílt forráskódú katasztrófa-helyreállítási keretrendszerrel, a ReaR-ral. Az SP1-ben helyet kaptak új felügyeleti eszközök is, mint például egy cluster szimulátor és egy webalapú grafikus kezelőfelület (GUI).
·    Új asztali számítógép technológia: az SP1 továbbfejlesztett hang- és Bluetooth-támogatást kínál, valamint tartalmazza a legújabb Firefox, az OpenOffice.org programot, valamint a Microsoft Exchange együttműködési szolgáltatásokkal kiegészített Evolution programot.
·    A SUSE Linux Enterprise 11 az első vállalati Linux disztribúció, amely a fejlett 2.6.32 kernelt használja: ez a kernel támogatja az Intel Xeon 7500 és 5600 sorozatba tartozó processzorok RAS funkcióit, például az MCA hibatűrést vagy a továbbfejlesztett MPIO hardvertámogatást. Emellett a kernel nagyobb lebegőpontos és titkosítási teljesítményt biztosító funkciókat is támogat, mint amilyen az AES‑NI, vagy az Intel Rapid Storage Technology a szoftveres RAID‑kiépítések számára.

Új Novell Partner Linux Driver Program


A Novell emellett bejelentette új Partner Linux Driver Programját, amely biztosítja a SUSE Linux Enterprise ügyfelek számára a legfrissebb támogatott hardver-illesztőprogramokhoz és kernelmodulokhoz való hozzáférést a Novell partnerhálózatán keresztül, a lehető legrövidebb idő alatt. A Novell Partner Linux Driver Programhoz már csatlakozott az AMD, a Dell, a Fujitsu, a HP, az IBM, az Intel, a Microsoft és az SGI. A partnervállalatok a Partner Linux Driver Program eszközeit, specifikációit, folyamatait és támogatását felhasználva könnyebbé és költséghatékonyabbá tehetik termékeik piacra juttatását. A Novell már több mint 5000 szoftveralkalmazást tanúsított teljes körűen a SUSE Linux Enterprise különböző verzióira, így mára kétszer annyi tanúsított alkalmazás érhető el ezekre a rendszerekre, mint a második helyen álló Red Hat Enterprise Linux legújabb verzióira.

Elérhetőség
A SUSE Linux Enterprise 11 SP1 az alábbi termékekhez tartalmaz főbb frissítéseket:
·    SUSE Linux Enterprise Server
·    SUSE Linux Enterprise Desktop
·    SUSE Linux Enterprise High Availability kiterjesztés: egy speciális cluster termék, amely biztosítja a kulcsfontosságú alkalmazások szünetmentes működését
·    SUSE Linux Enterprise Point of Service: a Novell speciális kiskereskedelmi megoldása
·    SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack: illesztőprogramok készlete, amely javítja a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 virtuális vendégrendszerek teljesítményét

A továbbfejlesztett funkciókkal ellátott termékek 2010. június 3-tól elérhetők Magyarországon is. A hosszú távú, úgynevezett Long Term Service Pack támogatás keretében teljes körű technikai támogatás és a korábbi kiadásokhoz alkalmazható javítások igényelhetők. További információért látogasson el a http://www.novell.com/promo/suse/sle11sp1.html weboldalra.

Kulcsszavak: Novell Linux SuSE

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50