Megújult StruxureWare adatközponti megoldás a Schneider Electric-től

forrás Prim Online, 2011. szeptember 20. 09:50

A Schneider Electric bemutatta StruxureWare for Data Centers menedzsment szoftvercsomagját, amely az adatközpontok kritikus infrastruktúra rendszerei számára egy felületen nyújt integrált, többszintű megoldást. A megújult adatközponti megoldás egyfajta szoftvergerinc, amely egyesíti a Schneider Electric piacvezető adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) és épületfelügyeleti (DCFM) szoftvereszközeit.

A StruxureWare for Data Centers felügyeleti csomag egy sor alapfunkciót és további opcionális lehetőséget kínál - valós idejű megjelenítés, kiértesítés, jelentéskészítés - az informatikai infrastruktúra elemek és az épületüzemeltetés terén. A Schneider Electric menedzsment szoftvercsomagja az alábbi felügyeleti és üzemeltetési elemeket tartalmazza:

·    StruxureWare Central (korábban InfraStruxure Central)
– Gyártó független alap szoftver, amely egységes nézetet és analitikai funkciókat biztosít az IT összetett fizikai infrastruktúrája számára. A szoftver kommunikál az épület-, energia-, vállalati- és hálózatmenedzsment rendszerekkel, ezáltal javítja az energia- és költséghatékonyságot. Az új StruxureWare Central, valamint a Blackberry és iPhone mobil alkalmazások segítségével az adatközponti vezetők már nem csak számítógépükön tudják nyomon követni a riasztásokat, eszközcsoportokat vagy az érzékelők értékeit.

·    StruxureWare Power és StruxureWare Cooling – Alkalmazások, melyek a Schneider Electric innovatív és piacvezető energiamenedzsment (korábban Powerlogic ION Enterprise) illetve hűtés-automatizálási (korábban TAC Vista Continuum) termékeire épülnek, alkalmazkodva az adatközpontok speciális és egyedi igényeihez.
-    A StruxureWare Power felügyeli az épület és az adatközpont elektromos infrastruktúráját. A rendszer alapfunkciói közé tartoznak az energiafogyasztási trendek, illetve az energiaellátás minőségét érintő események jellemzőinek tárolása és megjelenítése, valamint az energiaellátó rendszer bemutatása az átfogó nézettől egészen a berendezések szintjéig.

-    A StruxureWare Cooling felügyeli, és automatizálási funkciókkal támogatja a komplexum teljesen integrált környezetfelügyeleti rendszerét, beleértve a hő-központot is. Speciális felügyeletet biztosít az adatközpont hűtővíz-ellátó rendszeréhez, beleértve a hűtőtornyokat, vízhűtőket, szivattyúkat, továbbá az adatközponti és rack-es légkezelőket. A rendszer opcionális elemei közé tartozik az általános beléptető rendszer és a videó megfigyelés lehetősége.

·    StruxureWare Operations – Az üzemeltetési csomag egy második generációs adatközponti menedzsment keretrendszer, amellyel a felhasználók ellenőrizhetik a mindennapi üzemeltetésüket. Az iparág egyik vezető DCIM keretrendszere, amely skálázható, hibatűrő megoldást nyújt a modern adatközponti menedzsment minden terén, a készletnyilvántartástól a kapacitás-menedzsmentig, számos adatmegjelenítési móddal és okostelefon integrációval. A keretszerkezet lehetővé teszi bővítések vagy adatközponti konszolidációk előzetes költségtervezését, valamint képes jelezni, hogy ezeknek a változtatásoknak milyen hatása lenne a létesítmény különböző elemeire. Rálátást biztosítva az adatközpont kulcsfontosságú működési paramétereire (KPI), támogatja a felhasználókat a szolgáltatási szerződésekkel (SLA) és működési költségekkel kapcsolatos döntéshozatalban.

A StruxureWare for Data Centers többféle lehetőséget kínál a felhasználóknak a különféle menedzsment információs panelek létrehozásában és megosztásában. Ezek a nagyon részletes, egyes szakterületekhez tartozó, elektromos energiaellátást vagy hűtést megjelenítő felületektől egészen a teljes adatközpontot átfogó, illetve egy helyszín energiamenedzsment felületéig terjednek. Ráadásul a felhasználói felületek több helyszín kezelését is lehetővé teszik, támogatva az összehasonlítást vagy a vállalati szintű energetikai irányelvek ellenőrzését.

A StruxureWare for Data Centers csak egy szelete a Schneider Electric globális StruxureWare tevékenységének. A már bevezetett StruxureWare Central v6.3 és a StruxureWare Central mobil alkalmazások mellett az adatközponti és létesítményüzemeltetéssel foglalkozó szakemberek igényeihez tervezett, folyamatosan fejlődő StruxureWare for Data Centers egyéb komponensei még 2011 során elérhetőek lesznek. A StruxureWare for Data Centers portfólió frissítései továbbra is kompatibilisek lesznek az InfraStruxure Management szoftverportfólió meglévő elemeivel.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

A Széchenyi István Egyetem debütált a Times Higher Education világranglistáján is

Története során először került fel az egyik legnagyobb presztízsű világranglistára a győri Széchenyi István Egyetem, ami azt jelenti, hogy a világ egyetemeinek legjobb öt százalékába tartozik. Az eredmény óriási siker, a Times Higher Education rangsorának készítői ugyanis a felsőoktatási intézmények tudományos teljesítményét a legszigorúbb sztenderdek alapján mérik.

2023. szeptember 29. 15:49

E-kereskedelmi útmutató: Hogyan növelhetjük a konverziót és az eladásokat az üzenetküldő alkalmazásokkal?

Bár az üzenetküldést általában hétköznapi, kötetlen beszélgetésekhez társítják, mára a marketing és a kereskedelem szempontjából is nagyszerű csatornává vált.

2023. szeptember 29. 14:21

Tiltólistás időrabló vagy egyre inkább hasznos edukációs eszköz a platform?

A TikTok népszerűsége az oldal 2017-es indulása óta töretlen. Egy friss felmérés szerint a 4 és 18 év közötti gyerekek naponta átlagosan 91 percet töltenek el rajta. A tiktokozó diákok több, mint 60%-a szerint a rövid videók segítenek a tanulásban és a házi feladat elkészítésében is, tehát edukációs céllal is pörgetik a feed-et, nem csak a szórakozás miatt.

2023. szeptember 29. 12:53

Új típusú uniós digitális jelentés

Bár Magyarország nagyot lépett előre az 5G lefedettséget és a digitális közszolgáltatások elérhetőségét tekintve, és uniós átlag felett teljesít a gigabites otthoni internetkapcsolatok lefedettsége vagy éppen az egészségügyi adatok online hozzáférhetősége terén, továbbra is jelentős lemaradással küzd számos olyan területen – a társadalom digitális készségei, vállalkozások és főként a kisvállalkozások digitális felkészültsége kérdésében –, amelyek elengedhetetlenek egy versenyképes gazdaság működéséhez. 

2023. szeptember 29. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38