Megújult StruxureWare adatközponti megoldás a Schneider Electric-től

forrás Prim Online, 2011. szeptember 20. 09:50

A Schneider Electric bemutatta StruxureWare for Data Centers menedzsment szoftvercsomagját, amely az adatközpontok kritikus infrastruktúra rendszerei számára egy felületen nyújt integrált, többszintű megoldást. A megújult adatközponti megoldás egyfajta szoftvergerinc, amely egyesíti a Schneider Electric piacvezető adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) és épületfelügyeleti (DCFM) szoftvereszközeit.

A StruxureWare for Data Centers felügyeleti csomag egy sor alapfunkciót és további opcionális lehetőséget kínál - valós idejű megjelenítés, kiértesítés, jelentéskészítés - az informatikai infrastruktúra elemek és az épületüzemeltetés terén. A Schneider Electric menedzsment szoftvercsomagja az alábbi felügyeleti és üzemeltetési elemeket tartalmazza:

·    StruxureWare Central (korábban InfraStruxure Central)
– Gyártó független alap szoftver, amely egységes nézetet és analitikai funkciókat biztosít az IT összetett fizikai infrastruktúrája számára. A szoftver kommunikál az épület-, energia-, vállalati- és hálózatmenedzsment rendszerekkel, ezáltal javítja az energia- és költséghatékonyságot. Az új StruxureWare Central, valamint a Blackberry és iPhone mobil alkalmazások segítségével az adatközponti vezetők már nem csak számítógépükön tudják nyomon követni a riasztásokat, eszközcsoportokat vagy az érzékelők értékeit.

·    StruxureWare Power és StruxureWare Cooling – Alkalmazások, melyek a Schneider Electric innovatív és piacvezető energiamenedzsment (korábban Powerlogic ION Enterprise) illetve hűtés-automatizálási (korábban TAC Vista Continuum) termékeire épülnek, alkalmazkodva az adatközpontok speciális és egyedi igényeihez.
-    A StruxureWare Power felügyeli az épület és az adatközpont elektromos infrastruktúráját. A rendszer alapfunkciói közé tartoznak az energiafogyasztási trendek, illetve az energiaellátás minőségét érintő események jellemzőinek tárolása és megjelenítése, valamint az energiaellátó rendszer bemutatása az átfogó nézettől egészen a berendezések szintjéig.

-    A StruxureWare Cooling felügyeli, és automatizálási funkciókkal támogatja a komplexum teljesen integrált környezetfelügyeleti rendszerét, beleértve a hő-központot is. Speciális felügyeletet biztosít az adatközpont hűtővíz-ellátó rendszeréhez, beleértve a hűtőtornyokat, vízhűtőket, szivattyúkat, továbbá az adatközponti és rack-es légkezelőket. A rendszer opcionális elemei közé tartozik az általános beléptető rendszer és a videó megfigyelés lehetősége.

·    StruxureWare Operations – Az üzemeltetési csomag egy második generációs adatközponti menedzsment keretrendszer, amellyel a felhasználók ellenőrizhetik a mindennapi üzemeltetésüket. Az iparág egyik vezető DCIM keretrendszere, amely skálázható, hibatűrő megoldást nyújt a modern adatközponti menedzsment minden terén, a készletnyilvántartástól a kapacitás-menedzsmentig, számos adatmegjelenítési móddal és okostelefon integrációval. A keretszerkezet lehetővé teszi bővítések vagy adatközponti konszolidációk előzetes költségtervezését, valamint képes jelezni, hogy ezeknek a változtatásoknak milyen hatása lenne a létesítmény különböző elemeire. Rálátást biztosítva az adatközpont kulcsfontosságú működési paramétereire (KPI), támogatja a felhasználókat a szolgáltatási szerződésekkel (SLA) és működési költségekkel kapcsolatos döntéshozatalban.

A StruxureWare for Data Centers többféle lehetőséget kínál a felhasználóknak a különféle menedzsment információs panelek létrehozásában és megosztásában. Ezek a nagyon részletes, egyes szakterületekhez tartozó, elektromos energiaellátást vagy hűtést megjelenítő felületektől egészen a teljes adatközpontot átfogó, illetve egy helyszín energiamenedzsment felületéig terjednek. Ráadásul a felhasználói felületek több helyszín kezelését is lehetővé teszik, támogatva az összehasonlítást vagy a vállalati szintű energetikai irányelvek ellenőrzését.

A StruxureWare for Data Centers csak egy szelete a Schneider Electric globális StruxureWare tevékenységének. A már bevezetett StruxureWare Central v6.3 és a StruxureWare Central mobil alkalmazások mellett az adatközponti és létesítményüzemeltetéssel foglalkozó szakemberek igényeihez tervezett, folyamatosan fejlődő StruxureWare for Data Centers egyéb komponensei még 2011 során elérhetőek lesznek. A StruxureWare for Data Centers portfólió frissítései továbbra is kompatibilisek lesznek az InfraStruxure Management szoftverportfólió meglévő elemeivel.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

A Magyar Innovációs Szövetség 2019. október 21-én, az ELTE-n, 29. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az M5 Csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból.

2019. október 23. 10:29

Merre tart a Machine to Machine (M2M) technológia?

2001-ben a GPRS technológia nyitotta meg a kaput a gépek közötti kommunikáció, azaz az M2M megoldások értelmes alkalmazása előtt. Mára milliós nagyságrendben kommunikálnak gépek egymás között a magyarországi mobilhálózatokon. Az M2M megoldásokra mind üzleti mind lakossági oldalon erősödik az igény, az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok pedig a 2001-es induláshoz hasonló mérföldkövet jelenthetnek az M2M megoldások elterjedésében. A felhasználási trendeket a nagy gyártók – mint például a Google vagy az Amazon – platformjaival való kompatibilitás határozhatja meg.

2019. október 23. 09:11

Cél a káros digitális tartalmak csökkentése

A mai napon ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság.

2019. október 22. 18:19

Fullon pörög a Kingston új KC600 SSD-je

Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta az asztali PC és notebook-feladatokhoz tervezett, 2,5″-os KC600 SSD-t, amely teljes kapacitás-kihasználtsággal növeli a számítógépek teljesítményét. A KC600 meghajtót gyors reagálásra optimalizálták, rendkívüli indulási, betöltési és átviteli sebességgel. Komplett biztonsági csomaggal, azon belül 256 bites AES-XTS hardveralapú titkosítással, TCG Opal 2.0 és eDrive megoldásokkal védi a felhasználói adatokat. 

2019. október 22. 16:40

A Samsung európai felmérése rámutat a telefontöltés társadalmi szerepének átalakulására

A mobiltelefonok ma már sokkal többet jelentenek a felhasználók számára egyszerű kommunikációs eszköznél. A Samsung nemzetközi kutatása alapján az európai emberek erősen kötődnek a készülékükhöz és tartanak akkumulátorának lemerülésétől. Ilyen helyzetben a válaszadók 35 százaléka a pénznél is jobban örülne a felajánlott töltésnek.  

2019. október 22. 15:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás