Megújult StruxureWare adatközponti megoldás a Schneider Electric-től

forrás Prim Online, 2011. szeptember 20. 09:50

A Schneider Electric bemutatta StruxureWare for Data Centers menedzsment szoftvercsomagját, amely az adatközpontok kritikus infrastruktúra rendszerei számára egy felületen nyújt integrált, többszintű megoldást. A megújult adatközponti megoldás egyfajta szoftvergerinc, amely egyesíti a Schneider Electric piacvezető adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) és épületfelügyeleti (DCFM) szoftvereszközeit.

A StruxureWare for Data Centers felügyeleti csomag egy sor alapfunkciót és további opcionális lehetőséget kínál - valós idejű megjelenítés, kiértesítés, jelentéskészítés - az informatikai infrastruktúra elemek és az épületüzemeltetés terén. A Schneider Electric menedzsment szoftvercsomagja az alábbi felügyeleti és üzemeltetési elemeket tartalmazza:

·    StruxureWare Central (korábban InfraStruxure Central)
– Gyártó független alap szoftver, amely egységes nézetet és analitikai funkciókat biztosít az IT összetett fizikai infrastruktúrája számára. A szoftver kommunikál az épület-, energia-, vállalati- és hálózatmenedzsment rendszerekkel, ezáltal javítja az energia- és költséghatékonyságot. Az új StruxureWare Central, valamint a Blackberry és iPhone mobil alkalmazások segítségével az adatközponti vezetők már nem csak számítógépükön tudják nyomon követni a riasztásokat, eszközcsoportokat vagy az érzékelők értékeit.

·    StruxureWare Power és StruxureWare Cooling – Alkalmazások, melyek a Schneider Electric innovatív és piacvezető energiamenedzsment (korábban Powerlogic ION Enterprise) illetve hűtés-automatizálási (korábban TAC Vista Continuum) termékeire épülnek, alkalmazkodva az adatközpontok speciális és egyedi igényeihez.
-    A StruxureWare Power felügyeli az épület és az adatközpont elektromos infrastruktúráját. A rendszer alapfunkciói közé tartoznak az energiafogyasztási trendek, illetve az energiaellátás minőségét érintő események jellemzőinek tárolása és megjelenítése, valamint az energiaellátó rendszer bemutatása az átfogó nézettől egészen a berendezések szintjéig.

-    A StruxureWare Cooling felügyeli, és automatizálási funkciókkal támogatja a komplexum teljesen integrált környezetfelügyeleti rendszerét, beleértve a hő-központot is. Speciális felügyeletet biztosít az adatközpont hűtővíz-ellátó rendszeréhez, beleértve a hűtőtornyokat, vízhűtőket, szivattyúkat, továbbá az adatközponti és rack-es légkezelőket. A rendszer opcionális elemei közé tartozik az általános beléptető rendszer és a videó megfigyelés lehetősége.

·    StruxureWare Operations – Az üzemeltetési csomag egy második generációs adatközponti menedzsment keretrendszer, amellyel a felhasználók ellenőrizhetik a mindennapi üzemeltetésüket. Az iparág egyik vezető DCIM keretrendszere, amely skálázható, hibatűrő megoldást nyújt a modern adatközponti menedzsment minden terén, a készletnyilvántartástól a kapacitás-menedzsmentig, számos adatmegjelenítési móddal és okostelefon integrációval. A keretszerkezet lehetővé teszi bővítések vagy adatközponti konszolidációk előzetes költségtervezését, valamint képes jelezni, hogy ezeknek a változtatásoknak milyen hatása lenne a létesítmény különböző elemeire. Rálátást biztosítva az adatközpont kulcsfontosságú működési paramétereire (KPI), támogatja a felhasználókat a szolgáltatási szerződésekkel (SLA) és működési költségekkel kapcsolatos döntéshozatalban.

A StruxureWare for Data Centers többféle lehetőséget kínál a felhasználóknak a különféle menedzsment információs panelek létrehozásában és megosztásában. Ezek a nagyon részletes, egyes szakterületekhez tartozó, elektromos energiaellátást vagy hűtést megjelenítő felületektől egészen a teljes adatközpontot átfogó, illetve egy helyszín energiamenedzsment felületéig terjednek. Ráadásul a felhasználói felületek több helyszín kezelését is lehetővé teszik, támogatva az összehasonlítást vagy a vállalati szintű energetikai irányelvek ellenőrzését.

A StruxureWare for Data Centers csak egy szelete a Schneider Electric globális StruxureWare tevékenységének. A már bevezetett StruxureWare Central v6.3 és a StruxureWare Central mobil alkalmazások mellett az adatközponti és létesítményüzemeltetéssel foglalkozó szakemberek igényeihez tervezett, folyamatosan fejlődő StruxureWare for Data Centers egyéb komponensei még 2011 során elérhetőek lesznek. A StruxureWare for Data Centers portfólió frissítései továbbra is kompatibilisek lesznek az InfraStruxure Management szoftverportfólió meglévő elemeivel.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A járvány miatt lehet magasabb a villanyszámla

Bár szerencsére egyre inkább visszatérhet az élet a megszokott kerékvágásba, sokan – biztonsági okokból – valószínűleg a következő hónapokban is több időt töltenek majd otthon, mint a korábbi években ilyenkor. A több otthon töltött idő magasabb otthoni energiafogyasztást és így magasabb rezsiszámlát jelent, így most még inkább érdemes foglalkozni azzal, hogyan takarékoskodhatunk az energiával. Megfelelő háztartási eszközökkel és azok tudatos használatával évente több tízezer forinttal faragható le a rezsi.

2020. június 5. 19:01

Jobb teljesítmény és több funkció a céges adatok biztonságban tartásához

A tajvani Zyxel bemutatta új, a kisvállalkozásokra szabott és távoli munkavégzés kihívásaira is választ adó tűzfal eszköztárát. Az USG FLEX sorozattal a járványhelyzet csillapodása után is biztosított a mobilis munkavégzés, és a folyamatos biztonságos kapcsolódás.

2020. június 5. 17:25

Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket

Szokatlan akciót indított egy belvárosi étterem, hogy kimozdítsa az embereket a számítógép elől. A Tapassio nevű tapasozó 3000 forintot von le mindenkinek a számlájából, aki felvállalja, hogy egy hétig nem lájkolja a Facebook-bejegyzéseiket. Ezzel a húzással szeretnék ösztönözni a lakosságot arra, hogy a koronavírus miatti bezártság után ismét keressék fel kedvenc vendéglátóhelyeiket.

2020. június 5. 15:58

Indul a Startup Plastic Surgery program

Idén először szervezi meg a Klímainnovációs Közösség a Startup Plastic Surgery inkubációs programot, amelyre olyan magyar startupok jelentkezését várja, melyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra. A program során kiválasztott legígéretesebb projektek gyorsított eljárású lehetőséget kaphatnak az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures inkubációs tőkeprogramjában, ahol 15 millió forintos befektetésben részesülhetnek. A programra június 20-ig lehet jelentkezni.

2020. június 5. 14:42

Még a járvány sem fogott ki a szerelmeseken

Minden negyedik távkapcsolatban élő, vagy arra kényszerült pár úgy érzi, hogy a fizikai távolság ellenére köteléke a veszélyhelyzet ideje alatt tovább erősödött társával – derül ki a Huawei Technologies Hungary 1000 fős, reprezentatív online felméréséből. A kutatás szerint a távkapcsolatban élők több időt töltöttek együtt beszélgetéssel, étkezéssel és egyéb közös online programokkal, mint azok a párok, akik egy háztartásban éltek a járvány alatt. A felmérés alapján a szerelem még a korlátozásoknál is erősebbnek bizonyult: tízből heten az óvintézkedések ellenére is találkoztak néha-néha, vagy akár gyakrabban is szerelmükkel. Egy ember átlagosan 9 másikkal tartott rendszeres kapcsolatot online, és naponta mintegy 45 percet töltött videóhívásokkal. 

2020. június 5. 13:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás