Új, online oktatási portál indul Apáczai Tudástár néven

MTI Sajtóadatbank, 2011. december 23. 08:19

Egységes felületen teszi lehetővé a tananyagok tárolását, módosítását, valamint a tanár és diák közötti interaktív kommunikációt az Apácai Tudástár nevű új, oktatási portál. A Budapesten csütörtökön bemutatott interaktív oktatási és közösségi tér az Apáczai Kiadó Kft. és a Digital Board Network's Kft. közös fejlesztéseként valósult meg.

    A 2010 októbere óta fejlesztett tudástár egy olyan online, oktatást támogató szolgáltatás és közösségi tér, amely az Apáczai Kiadó hagyományos tankönyvi kínálatát egészíti ki a közoktatási igények fejlődésének megfelelően - tájékoztatta az MTI-t közleményében a kiadó, hozzátéve: a hazai internethozzáférés széles körű elterjedése átalakította a tanórák eszközrendszerét és az oktatás-tanulás egész folyamatát, így jelentősen megnőtt azoknak a felhasználóknak a köre, akik elvárják, hogy a tartalmakat az igényeiknek megfelelően tudják keresni és elérni.
    A tudástár szolgáltatási rendszer lényegi eleme a pedagógusok, diákok közösségének összekapcsolása és bevonása a tananyagfejlesztés és a tananyagok még hatékonyabb alkalmazásának körébe. Ez a komplex oktatási keretrendszer megoldást biztosít a tananyagok központi tárolására, elérésére, módosítására és bővítésére - tájékoztatott a kiadó.
    A projekt megvalósulásához az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja 107 millió forint támogatást biztosított.
    A tudástár az apaczai.tudastar.com címen érhető el.

Kulcsszavak: onlineszolg oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás