Új, online oktatási portál indul Apáczai Tudástár néven

MTI Sajtóadatbank, 2011. december 23. 08:19

Egységes felületen teszi lehetővé a tananyagok tárolását, módosítását, valamint a tanár és diák közötti interaktív kommunikációt az Apácai Tudástár nevű új, oktatási portál. A Budapesten csütörtökön bemutatott interaktív oktatási és közösségi tér az Apáczai Kiadó Kft. és a Digital Board Network's Kft. közös fejlesztéseként valósult meg.

    A 2010 októbere óta fejlesztett tudástár egy olyan online, oktatást támogató szolgáltatás és közösségi tér, amely az Apáczai Kiadó hagyományos tankönyvi kínálatát egészíti ki a közoktatási igények fejlődésének megfelelően - tájékoztatta az MTI-t közleményében a kiadó, hozzátéve: a hazai internethozzáférés széles körű elterjedése átalakította a tanórák eszközrendszerét és az oktatás-tanulás egész folyamatát, így jelentősen megnőtt azoknak a felhasználóknak a köre, akik elvárják, hogy a tartalmakat az igényeiknek megfelelően tudják keresni és elérni.
    A tudástár szolgáltatási rendszer lényegi eleme a pedagógusok, diákok közösségének összekapcsolása és bevonása a tananyagfejlesztés és a tananyagok még hatékonyabb alkalmazásának körébe. Ez a komplex oktatási keretrendszer megoldást biztosít a tananyagok központi tárolására, elérésére, módosítására és bővítésére - tájékoztatott a kiadó.
    A projekt megvalósulásához az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja 107 millió forint támogatást biztosított.
    A tudástár az apaczai.tudastar.com címen érhető el.

Kulcsszavak: onlineszolg oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48