Őrzi pozícióit a kkv-piacon a Magyar Telekom

MTI Sajtóadatbank, 2012. március 2. 08:33

Stabilan őrzi piaci pozícióit a kis- és középvállalati (kkv) szektorban a Magyar Telekom, ami kiélezett gazdasági körülmények között pozitív eredmény - mondta Király István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

    Hozzátette: a Magyar Telekom kkv-piacról származó tavalyi bevétele mintegy 85 milliárd forint volt, ezen belül az informatikai bevétel 500 millió forint feletti szintet ért el. A társaság ez utóbbi területen elsősorban a dinamikusan bővülő, felhő alapú szolgáltatásokra koncentrál, itt az előfizetők száma már 11 ezer körüli.
    Kérdésre válaszolva elmondta: 2012-ben a várakozások szerint a kkv-szektorból származó távközlési bevételek kissé csökkennek, miközben az informatikaiak nőnek.
    Középtávon a vezetékes és a mobil hangpiac némileg lassulva, de csökkenő bevételeket hoz, miközben a mobilinternet és adatforgalom nagyon gyorsan, éves szinten 20 százalékkal nő a kkv-szektorban. A vezetékes internet és a dedikált vonalakon történő adatátvitel stagnál - tette hozzá.

    A felmérések szerint a kkv-szektor különböző szegmenseiben a vezetékes hangpiacon a Magyar Telekom részesedése 58-67 százalék közötti, legerősebb a mikro vállalati szegmensben, ahol kétharmados a részesedése.
    A mobil hang és a kisképernyős mobil internet területén a cég részesedése 55-63 százalék közötti, míg vezetékes és a nagyképernyős internet esetében 48-54 százalék. A nem internetes, dedikált vonalakon történő adatátviteli piacon 50 százalék feletti a társaság részesedése.
    A Magyar Telekom megbízásából a Bell Research által végzett kutatás során a maximum 249 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozást tekintették kkv-nak, Magyarországon 300-330 ezer ilyen vállalkozás van.

Kulcsszavak: +céginfo Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20