Két új, felsőkategóriás Canon A3+ PIXMA fényképnyomtató

forrás Prim Online, 2012. szeptember 17. 11:45

Két új, felsőkategóriás A3+ PIXMA fényképnyomtatót jelentett ma be a Canon, amelyek a félprofi és komoly amatőr fényképészek számára jelentenek ideális megoldást arra, hogy professzionális minőségű fényképeket készítsenek akár otthon, akár a stúdiójukban. Az új PIXMA PRO-100 és PIXMA PRO-10 egyaránt a Canon elegáns, EOS ihlette formatervét kapta, különálló tintapatronokat használ és Wi-Fi kapcsolattal is rendelkezik.

A PIXMA Pro9000 MkII-t felváltó PIXMA PRO-100 nyolctintás, festék alapú tintarendszert használ a lenyűgöző színes és fekete-fehér fényképek otthoni kinyomtatásához. Villámgyorsan készíthetők kiemelkedő minőségű nyomatok: mindössze kb. 90 másodperc alatt elkészíthető egy szegélyes, A3+ méretű fénykép, a legváltozatosabb nyomathordozókra.


A PIXMA Pro9500 MkII-t felváltó PIXMA PRO-10 egy 10 tintás, színtelítettség-optimalizálót is tartalmazó, pigment alapú rendszert alkalmaz, így ideálisak a félprofi és komoly amatőr fényképészek számára, akik nyomathordozók széles választékával kívánnak dolgozni. A PRO-10 mintegy 3 perc 35 másodperc alatt nyomtat ki egy A3+ méretű, szegélyes képet, színeset és fekete-fehéret egyaránt.


Kiállítási minőségű, professzionális fényképek nyomtatása otthon
A Canon PIXMA PRO családjának különálló tintáival gyönyörű, kiváló minőségű képek nyomtathatók otthon is. A PIXMA PRO-100 nyolctintás, festék alapú rendszerében három monokróm (fekete, szürke és világosszürke) tinta található, ami javítja az egyszínű nyomatok minőségét, valamint fel is gyorsítja a fekete-fehér képek nyomtatását. A Canon ChromaLife100+ rendszere pedig szélesebb tartományban reprodukálja a színeket és megnöveli a fényképek élettartamát – tartós, stúdió minőségű fényképeket eredményezve.


A PIXMA PRO-10 tíztintás rendszere tovább fejlődött a Pro9500 MkII óta: immár a Canon legmodernebb LUCIA tintái találhatók benne, finomhangolt színkészlettel.


A PRO-10-ben a díjnyertes PIXMA PRO-1-ből megörökölt színtelítettség-optimalizáló tinta is található. Ez az átlátszó tinta a nyomatok tetejére nyomva megnöveli a színtartományt, javítja a fekete denzitást, és egyenletes fényességet ad a nyomatoknak, amelyek így magabiztosan értékesíthetők vagy állíthatók ki.


Mind a PIXMA PRO-100, mind a PRO-10 A3+ méretig képes nyomathordozókat kezelni, és található bennük egy fokozatos görbületű, hátsó kézi papíradagoló is, így könnyebb az akár 14 hüvelyk (356 mm) szélességű művészeti papírokat adagolni a nyomtatóba. Az új modellek ICC-profilok széles körével kompatibilisek, így egyszerű a nyomtatás a kívánt papírokra mindenféle művészi igény kiszolgálásához. A Canon ezenfelül saját fotópapírjainak választékát is kibővítette: az új, stúdiók és professzionális fényképészek számára ideális Pro Luster  fotópapír (LU-101) sima mintázatú, és egységes látványt garantál a kiállítási megvilágításban is, valóban professzionális kidolgozással.

Egyszerű, professzionális nyomtatás
A Canon új bővítőmodul-szoftvere egy sor képszerkesztési funkciót kínál a fényképek feljavításához. Az új Print Studio Pro szoftver az Easy-Photo Print Prót váltja fel, problémamentes fényképnyomtatást téve lehetővé akár a Canon saját Digital Photo Professional programjából, akár Adobe Photoshopból, Adobe Photoshop Lightroomból vagy Adobe Photoshop Elementsből. Az új, egyszerűen kezelhető felhasználói felületet fényképszerkesztő alkalmazások és új funkciók kísérik, mint például a kibővített elrendezési lehetőségek, az egyéni szöveg használata, valamint a kész nyomatok változatosabb megjelenése.


A Canon új PRO módja (nyomtató-illesztőprogram színprofil) segít annak garantálásában, hogy a kinyomtatott színek pontosan megfeleljenek a képernyőn láthatóknak. Ezenfelül az egyéb nyomathordozókhoz ICC-profilok is telepíthetők és használhatók.


Egyszerű csatlakozás
Mind a PIXMA PRO-100, mind a PRO-10 széleskörű csatlakozási lehetőségeket kínál. A Wi-Fi és Ethernet kapcsolaton keresztül a nyomtatók megoszthatók több PC között, és vezeték nélküli hálózaton keresztül is van lehetőség a nyomtatásra. A kompozíciók gyors ellenőrzéséhez a fényképek kompatibilis táblagépekről és okostelefonokról is kinyomtathatók.

Elérhetőség

A PIXMA PRO-100 és PIXMA PRO-10 az európai, közel-keleti és afrikai régióban 2012 novemberétől lesz elérhető.

PIXMA PRO-100 – a legfontosabb jellemzők:

·    Lenyűgöző fényképek akár A3+ méretben otthon
·    Gazdag színek a festék alapú, nyolctintás rendszerrel
·    Minőségi szürkeárnyalatos nyomatok 3 monokróm tintával
·    Gyors nyomtatás: A3+ színes fénykép 1 p 30 mp alatt (szegéllyel)
·    Print Studio Pro bővítőmodul a hatékony munkafolyamathoz
·    ICC-profilok széles tartománya
·    Wi-Fi és Ethernet kapcsolat
·    Táblagépekre és okostelefonokra felkészítve
·    Közvetlen lemeznyomtatás

PIXMA PRO-10 – a legfontosabb jellemzők:
·    Galériában kiállítható minőségű A3+ fényképnyomtató
·    10 tintás rendszer
·    Minőségi szürkeárnyalatos nyomatok 3 monokróm tintával
·    Professzionális színes és monokróm nyomatok
·    Színtelítettség-optimalizáló
·    Kiemelkedő tartósságú képek
·    Print Studio Pro bővítőmodul a hatékony munkafolyamathoz
·    ICC-profilok széles tartománya
·    Még szélesebb körű kapcsolat, Wi-Fi és Ethernet
·    Táblagépekre és okostelefonokra felkészítve
·    Közvetlen lemeznyomtatás

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

A Lenovo új szintre emeli a teljesítményt, az erőt és a sebességet

A Lenovo bejelentette a ThinkStation PX, P7 és P5 termékeket, a vállalat eddigi legfejlettebb asztali munkaállomásainak új, technológiailag legfejlettebb készülékeit. Az új munkaállomásokat az alapoktól kezdve úgy tervezték újra, hogy a szélsőséges, nagy számítási igényű munkaterhelésnek is megfeleljenek az iparágakban, ezért az Intel legújabb, akár 120 magos processzortechnológiájával és a csúcskategóriás NVIDIA RTX professzionális GPU-k támogatásával is rendelkezik.

2023. március 10. 15:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48