Két új, felsőkategóriás Canon A3+ PIXMA fényképnyomtató

forrás Prim Online, 2012. szeptember 17. 11:45

Két új, felsőkategóriás A3+ PIXMA fényképnyomtatót jelentett ma be a Canon, amelyek a félprofi és komoly amatőr fényképészek számára jelentenek ideális megoldást arra, hogy professzionális minőségű fényképeket készítsenek akár otthon, akár a stúdiójukban. Az új PIXMA PRO-100 és PIXMA PRO-10 egyaránt a Canon elegáns, EOS ihlette formatervét kapta, különálló tintapatronokat használ és Wi-Fi kapcsolattal is rendelkezik.

A PIXMA Pro9000 MkII-t felváltó PIXMA PRO-100 nyolctintás, festék alapú tintarendszert használ a lenyűgöző színes és fekete-fehér fényképek otthoni kinyomtatásához. Villámgyorsan készíthetők kiemelkedő minőségű nyomatok: mindössze kb. 90 másodperc alatt elkészíthető egy szegélyes, A3+ méretű fénykép, a legváltozatosabb nyomathordozókra.


A PIXMA Pro9500 MkII-t felváltó PIXMA PRO-10 egy 10 tintás, színtelítettség-optimalizálót is tartalmazó, pigment alapú rendszert alkalmaz, így ideálisak a félprofi és komoly amatőr fényképészek számára, akik nyomathordozók széles választékával kívánnak dolgozni. A PRO-10 mintegy 3 perc 35 másodperc alatt nyomtat ki egy A3+ méretű, szegélyes képet, színeset és fekete-fehéret egyaránt.


Kiállítási minőségű, professzionális fényképek nyomtatása otthon
A Canon PIXMA PRO családjának különálló tintáival gyönyörű, kiváló minőségű képek nyomtathatók otthon is. A PIXMA PRO-100 nyolctintás, festék alapú rendszerében három monokróm (fekete, szürke és világosszürke) tinta található, ami javítja az egyszínű nyomatok minőségét, valamint fel is gyorsítja a fekete-fehér képek nyomtatását. A Canon ChromaLife100+ rendszere pedig szélesebb tartományban reprodukálja a színeket és megnöveli a fényképek élettartamát – tartós, stúdió minőségű fényképeket eredményezve.


A PIXMA PRO-10 tíztintás rendszere tovább fejlődött a Pro9500 MkII óta: immár a Canon legmodernebb LUCIA tintái találhatók benne, finomhangolt színkészlettel.


A PRO-10-ben a díjnyertes PIXMA PRO-1-ből megörökölt színtelítettség-optimalizáló tinta is található. Ez az átlátszó tinta a nyomatok tetejére nyomva megnöveli a színtartományt, javítja a fekete denzitást, és egyenletes fényességet ad a nyomatoknak, amelyek így magabiztosan értékesíthetők vagy állíthatók ki.


Mind a PIXMA PRO-100, mind a PRO-10 A3+ méretig képes nyomathordozókat kezelni, és található bennük egy fokozatos görbületű, hátsó kézi papíradagoló is, így könnyebb az akár 14 hüvelyk (356 mm) szélességű művészeti papírokat adagolni a nyomtatóba. Az új modellek ICC-profilok széles körével kompatibilisek, így egyszerű a nyomtatás a kívánt papírokra mindenféle művészi igény kiszolgálásához. A Canon ezenfelül saját fotópapírjainak választékát is kibővítette: az új, stúdiók és professzionális fényképészek számára ideális Pro Luster  fotópapír (LU-101) sima mintázatú, és egységes látványt garantál a kiállítási megvilágításban is, valóban professzionális kidolgozással.

Egyszerű, professzionális nyomtatás
A Canon új bővítőmodul-szoftvere egy sor képszerkesztési funkciót kínál a fényképek feljavításához. Az új Print Studio Pro szoftver az Easy-Photo Print Prót váltja fel, problémamentes fényképnyomtatást téve lehetővé akár a Canon saját Digital Photo Professional programjából, akár Adobe Photoshopból, Adobe Photoshop Lightroomból vagy Adobe Photoshop Elementsből. Az új, egyszerűen kezelhető felhasználói felületet fényképszerkesztő alkalmazások és új funkciók kísérik, mint például a kibővített elrendezési lehetőségek, az egyéni szöveg használata, valamint a kész nyomatok változatosabb megjelenése.


A Canon új PRO módja (nyomtató-illesztőprogram színprofil) segít annak garantálásában, hogy a kinyomtatott színek pontosan megfeleljenek a képernyőn láthatóknak. Ezenfelül az egyéb nyomathordozókhoz ICC-profilok is telepíthetők és használhatók.


Egyszerű csatlakozás
Mind a PIXMA PRO-100, mind a PRO-10 széleskörű csatlakozási lehetőségeket kínál. A Wi-Fi és Ethernet kapcsolaton keresztül a nyomtatók megoszthatók több PC között, és vezeték nélküli hálózaton keresztül is van lehetőség a nyomtatásra. A kompozíciók gyors ellenőrzéséhez a fényképek kompatibilis táblagépekről és okostelefonokról is kinyomtathatók.

Elérhetőség

A PIXMA PRO-100 és PIXMA PRO-10 az európai, közel-keleti és afrikai régióban 2012 novemberétől lesz elérhető.

PIXMA PRO-100 – a legfontosabb jellemzők:

·    Lenyűgöző fényképek akár A3+ méretben otthon
·    Gazdag színek a festék alapú, nyolctintás rendszerrel
·    Minőségi szürkeárnyalatos nyomatok 3 monokróm tintával
·    Gyors nyomtatás: A3+ színes fénykép 1 p 30 mp alatt (szegéllyel)
·    Print Studio Pro bővítőmodul a hatékony munkafolyamathoz
·    ICC-profilok széles tartománya
·    Wi-Fi és Ethernet kapcsolat
·    Táblagépekre és okostelefonokra felkészítve
·    Közvetlen lemeznyomtatás

PIXMA PRO-10 – a legfontosabb jellemzők:
·    Galériában kiállítható minőségű A3+ fényképnyomtató
·    10 tintás rendszer
·    Minőségi szürkeárnyalatos nyomatok 3 monokróm tintával
·    Professzionális színes és monokróm nyomatok
·    Színtelítettség-optimalizáló
·    Kiemelkedő tartósságú képek
·    Print Studio Pro bővítőmodul a hatékony munkafolyamathoz
·    ICC-profilok széles tartománya
·    Még szélesebb körű kapcsolat, Wi-Fi és Ethernet
·    Táblagépekre és okostelefonokra felkészítve
·    Közvetlen lemeznyomtatás

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az UltiMaker bemutatta az új S7 3D nyomtatót

Az új UltiMaker S7 nyomtató a gyártó díjnyertes S-szériájára épít, azonban integrált Air Manager búrát és rugalmas nyomtatótálcát kapott.

2023. január 28. 15:51

Az AOC bemutatja a nagy teljesítményű P3 üzleti monitorcsaládot

A kijelzőspecialista AOC bejelenti a professzionális P3 termékcsaládot, amely hét új monitort tartalmaz három különböző méretben (a 24 hüvelyk/60,4 cm képátlójú 24P3CW, 24P3CV és 24P3QW modelleket, a 27 hüvelyk/68,6 cm képátlójú Q27P3CW, Q27P3CV és Q27P3QW modelleket, valamint a 34 hüvelyk/86,4 cm képátlójú ultraszéles CU34P3CV modellt). 

2023. január 27. 17:04

Az LG legújabb gaming monitora lett a 2023-as LEC hivatalos kijelzője

Az LG Electronics (LG) legújabb UltraGear gaming monitora, a 25GR75FG lett a 2023-as League of Legends EMEA Championship (LEC) hivatalos kijelzője. Az új készülék az LEC-szezon kezdetén debütál, ahol a régió legjobb csapatainak játékosai játszanak majd rajta a bajnoki címért. Az LG az UltraGear márka révén továbbra is szoros partnere a világ egyik legnépszerűbb e-sport-ligájának, és elkötelezett a sportág nemzetközi fejlődésének elősegítése mellett.

2023. január 23. 14:09

Újraértelmezett játékszabályok az új Philips Evnia gaming monitorral

A mai gamerek minden eddiginél magasabb elvárásokat támasztanak. Igazán magával ragadó élményt keresnek, amely leköti az érzékeiket, és lehetővé teszi számukra, hogy teljes mértékben kiélvezzék a játék izgalmát. A játékosok élvonalbeli specifikációkkal rendelkező beállításokat szeretnének, de a játékkal járó érzelmekre is vágynak. 

2023. január 20. 20:29

Két vadonatúj, 40 hüvelykes monitorral bővül a Philips kínálata

Az új év küszöbén a professzionális felhasználók világszerte kétségtelenül ambiciózus célokat tűznek ki az elkövetkező tizenkét hónapra. A Philips monitors portfóliójában, amely igyekszik a felhasználók számára olyan megoldásokat kínálni, amelyek megfelelnek a változó igényeiknek, két vadonatúj, gazdag funkciókkal felszerelt modellt köszönthetünk, amelyek biztosan elnyerik majd a felhasználók tetszését: a Philips 40B1U5600 és a Philips 40B1U5601H modelleket. 

2023. január 12. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46