Színes A3-as multifunkciós nyomtatók a Sharptól

forrás: Prím Online, 2013. március 25. 14:45

A legújabb csatlakoztatási technológiák, extra választási lehetőségek, továbbfejlesztett biztonsági funkciók hozzáadásával és megnövelt energiahatékonysággal formálta át a Sharp belépő szintű multifunkciós készülékeinek (MFP) kínálatát. Megjelent a Sharp első belépő szintű gépe felhő funkcióval és vezeték nélküli, illetve mobil csatlakozási lehetőséggel.

A Sharp által piacra dobott új multifunkciós nyomtató, az MX-2314N akár 23 lap/perc sebességű nyomat-kibocsátásra is képes színesben. Gyors kétoldalas nyomtatás, szkennelés és másolás jellemzi, a funkciók pedig egy színes LCD érintőképernyőről vezérelhetők. Ezenkívül számos, a készülék kezelését és a hatékonyabb felhasználást segítő eszköz, illetve szoftver érhető el a felhasználók számára.


Csatlakozás a felhőhöz vezetékes, vezeték nélküli vagy mobil kapcsolattal


Kategóriája más multifunkciós készülékeihez képest szokatlan módon a felhő alapú kapcsolat egy egyszerű upgrade révén elérhető.  A kisvállalatok és a projektekre szerveződött munkacsoportok így teljes egészében ki tudják használni a legújabb ’Software as a Service’ (SaaS) alkalmazások nyújtotta előnyöket, amilyeneket például a Sharp technológiai partnerei is kínálnak.


Felismerve, hogy az okostelefonok és a tablet készülékek mára nagyon elterjedtek a munkahelyeken, a Sharp mobil- és vezeték nélküli kapcsolódási lehetőséggel is ellátta készülékét. A munkatársak és a külső felhasználók is gyorsan és egyszerűen csatlakozhatnak a nyomtatóhoz, így teljes mértékben kihasználhatják a készülék szkennelési, nyomtatási és dokumentumkezelési képességeit.


A dokumentumtárolási funkció az opcionális 320 GB-os belső merevlemez hozzáadásával érhető el, amit hálózati adattároló eszközként is használhatunk.


Sokoldalúság és kiváló ár-érték arány


A vásárlók a kiegészítő opciók széles köréből választhatnak: extra papírfiókok (beleértve a nagy kapacitású, 2.500 lapos tandem fiókot), helytakarékos belső finiser és lyukasztó modul, hosszú papíradagoló tálca bannerek készítéséhez, fax és az egyszerűbb adatbevitelhez kihúzható ’QWERTY’ billentyűzet is igény szerint rendelkezésre áll.


Kiemelt biztonság


Az MX-2314N készüléket széleskörű biztonsági funkciókkal látták el, amelyek megőrzik a dokumentumok és az adatok biztonságát. A készülék képes többek között az opcionális merevlemezen és a belső memóriában tárolt adatok titkosítására és biztonságos törlésére, valamint támogatja az IEEE 802.1X szabványt is. A felhasználóazonosítás és a PIN kódos nyomtatás, a titkosított PDF-állományok kezelése, a tűzfal, az SSL és a port-alapú hálózati vezérlő együttesen 360 fokos védelmet nyújt a rosszindulatú támadások ellen.


A szigorúan bizalmas információkat kezelő egyéni felhasználók és csapatok is értékelni fogják a Sharp dokumentumfelügyelet (Document Control) funkcióját. Ez a merevlemezen beállítható funkció képes megakadályozni a jogosulatlan másolást, szkennelést, faxolást és dokumentumtárolást. Emellett a ’Data Initialisation’ funkció képes minden visszamaradó adatot törölni a készülék cseréjekor.


Környezetbarát kialakítás


Az MX-2314N kialakítása jól tükrözi a Sharp elkötelezettségét az egyre környezetkímélőbb termékek előállítása mellett. A készülék nem csak Energy Star tanúsítvánnyal, hanem kategóriája egyik legalacsonyabb ‘jellemző elektromos fogyasztás’ (TEC) értékével is büszkélkedhet.


Készenléti üzemmódban épp csak annyit fogyaszt, ami egy fax fogadásához szükséges, a legmegfelelőbb időpontokban kapcsol át készenléti üzemmódba, valamint beállítástól függően a készenléti időtartam is meghosszabbítható. Ezen felül a ki/bekapcsolást ütemező funkcióval a rendszergazda által megadott időpontokban automatikusan ki- és bekapcsolható a készülék.


Fontos előny továbbá, hogy készenléti módból kevesebb mint 19 másodperc alatt melegszik fel a készülék.


Főbb jellemzők

·    Kompakt, mégis sokoldalú készülék: ideális a kis irodák és munkacsoportok számára, akik most váltanak színes készülékre
·    A nagy kapacitású tálca anélkül biztosít extra bemeneti kapacitást, hogy az MFP által elfoglalt irodai helyet növelné
·    Nyomtatás és másolás színesben és fekete-fehérben 23 lap/perc sebességgel
·    Gyors szkennelési sebesség: 50 eredeti/perc színesben és fekete-fehérben egyaránt
·    Két USB port, amire szkennelhet, amiről nyomtathat, amire pendrive-okat csatlakoztathat a felhasználó
·    Alapkiépítésben hálózati színes nyomtatás, másolás, szkennelés RSPF adagolóval, tárolás és opcionális fax mód
·    Alapkiépítésben PCL opcionális PS funkcióval
·    Hatékony kezelő és támogató funkciók
·    Hálózati tandem funkció - megduplázza a kibocsátási sebességet két MFP összekapcsolásával
·    Egyesítés funkció nagy terjedelmű dokumentumokhoz
·    100 lapos, nagy sebességű RSPF adagoló és duplex modul
·    PDF / TIFF / JPEG fájlok közvetlen nyomtatása időtakarékos módon, nyomtatómeghajtó használata nélkül
·    Széleskörű csatlakoztathatóság

Hatékony biztonsági megoldások

·    Az opcionális merevlemezen és a belső memóriában tárolt adatok titkosítása és biztonságos törlése
·    Biztonságos hálózati interfész - megakadályozza a közvetlen kapcsolatot és az illetéktelen felhasználók hozzáférését
·    Felhasználó azonosítás – a felhasználónak be kell jelentkeznie jelszavával a készülék használatához
·    A Secure Sockets Layer (SSL) - titkosítja az adatkommunikációt a hálózati adatszivárgás megakadályozása érdekében
·    IPsec kompatibilitás - még magasabb szintű hálózati biztonságot biztosít
·    Titkosított PDF jelszavas védelemmel – megakadályozza, hogy illetéktelenek tekintsék meg a bizalmas adatokat
·    Bizalmas PIN kódos nyomtatás - a dokumentum kibocsátásához a felhasználónak meg kell adnia PIN kódját, védve ezzel az érzékeny információkat
·    Az IEEE 802.1X megfelelőség révén a készülék képes megakadályozni jogosulatlan gépek hálózati hozzáférését
·    Data Initialisation funkció: a lízing vagy bérleti idő végével minden személyes és belső adat törölhető az MFP memóriájából, növelve ezzel az adatbiztonságot

Környezetbarát kialakítás

·    Gyors bemelegedési idő: kevesebb, mint 19 másodperc
·    Alacsony energiafelhasználás (a megvilágításhoz LED fényt használ a készülék)
·    Energiatakarékos kialakítás – kevesebb mint 1 W fogyasztás készenléti módban a faxok fogadásához
·    Időzített KI/BE- kapcsolás – a felhasználó beállíthatja, hogy az MFP bekapcsoljon a munkanap kezdetén, aztán kikapcsoljon ebédidőben vagy a munkanap végén. Összesen három program állítható be.
·    Kategóriája egyik legalacsonyabb TEC értékével büszkélkedhet
·    Energy Star tanúsítvány

Opciók és kiegészítők

·    Helytakarékos belső finiser és lyukasztó modul
·    PostScript 3 emuláció
·    Kihúzható billentyűzet az egyszerű adatbevitelhez
·    Super G3 fax és Internet fax, amely támogatja a közvetlen SMTP-t (FF-ben)
·    320GB-os merevlemez (NAS-ként (hálózati adattárolóként) is használható)
·    Extra papírfiókok
·    Nagy kapacitású tandem papírfiókok (gépasztal 500 és 2.000 lapos papíradagoló fiókokkal)
·    Hosszú papírtálca banner készítéshez
·    A papírkapacitás 600 lapról 3.100 lapra bővíthető
·    Adatbiztonsági készlet (Data Security Kit) dokumentumfelügyelet opcióval a bizalmas dokumentumok jogosulatlan másolásának, szkennelésének, faxolásának és tárolásának megakadályozásához
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

25. évfordulója alkalmából a Thermaltake bemutatta Hydrangea Blue kollekcióját

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája büszkén ünnepli 25. évfordulóját, és egy különleges, új színű kollekciót dob piacra Hydrangea Blue színben. Az elmúlt 25 évben a Thermaltake a „Tökéletes felhasználói élmény nyújtása” szellemiségét követte a PC-rajongóknak szánt csúcskategóriás és sokszínű termékek folyamatos bevezetésével. 

2024. február 15. 14:31

Az AGON by AOC egy új, QHD felbontású taggal bővíti a G4 sorozatot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – kibővíti AOC GAMING termékcsaládját egy QHD modellel a díjnyertes G2 sorozat utódjának számító G4 sorozatban. A 27 hüvelykes (68.6 cm) AOC GAMING Q27G4X Fast IPS panellel, a QHD (2560x1440) felbontásnak köszönhetően a versenyzői szintű játékélmény érdekében kiváló képélességgel, lenyűgöző 180 Hz frissítési rátával, akár 1 ms GtG válaszidővel és Adaptive-Sync támogatással rendelkezik. 

2024. február 10. 12:08

Hódítanak Magyarországon a prémium felújított számítógépek

Évente átlagosan 10%-kal, 2023-ban pedig az előző évhez képest 25%-kal nőtt az igény a prémium minőségű, felújított laptopok, számítógépek és monitorok iránt. A koronavírus-járvány utáni gazdasági változások hatására a felhasználók egyre inkább a költséghatékony és hosszú távon is megbízható technológiai megoldásokat részesítik előnyben. Ez a tendencia különösen igaz a kis- és középvállalkozásokra, amelyek a számítástechnikai eszközök megfizethető, mégis magas minőségű alternatíváit keresik.

2024. február 6. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07