Színes A3-as multifunkciós nyomtatók a Sharptól

forrás: Prím Online, 2013. március 25. 14:45

A legújabb csatlakoztatási technológiák, extra választási lehetőségek, továbbfejlesztett biztonsági funkciók hozzáadásával és megnövelt energiahatékonysággal formálta át a Sharp belépő szintű multifunkciós készülékeinek (MFP) kínálatát. Megjelent a Sharp első belépő szintű gépe felhő funkcióval és vezeték nélküli, illetve mobil csatlakozási lehetőséggel.

A Sharp által piacra dobott új multifunkciós nyomtató, az MX-2314N akár 23 lap/perc sebességű nyomat-kibocsátásra is képes színesben. Gyors kétoldalas nyomtatás, szkennelés és másolás jellemzi, a funkciók pedig egy színes LCD érintőképernyőről vezérelhetők. Ezenkívül számos, a készülék kezelését és a hatékonyabb felhasználást segítő eszköz, illetve szoftver érhető el a felhasználók számára.


Csatlakozás a felhőhöz vezetékes, vezeték nélküli vagy mobil kapcsolattal


Kategóriája más multifunkciós készülékeihez képest szokatlan módon a felhő alapú kapcsolat egy egyszerű upgrade révén elérhető.  A kisvállalatok és a projektekre szerveződött munkacsoportok így teljes egészében ki tudják használni a legújabb ’Software as a Service’ (SaaS) alkalmazások nyújtotta előnyöket, amilyeneket például a Sharp technológiai partnerei is kínálnak.


Felismerve, hogy az okostelefonok és a tablet készülékek mára nagyon elterjedtek a munkahelyeken, a Sharp mobil- és vezeték nélküli kapcsolódási lehetőséggel is ellátta készülékét. A munkatársak és a külső felhasználók is gyorsan és egyszerűen csatlakozhatnak a nyomtatóhoz, így teljes mértékben kihasználhatják a készülék szkennelési, nyomtatási és dokumentumkezelési képességeit.


A dokumentumtárolási funkció az opcionális 320 GB-os belső merevlemez hozzáadásával érhető el, amit hálózati adattároló eszközként is használhatunk.


Sokoldalúság és kiváló ár-érték arány


A vásárlók a kiegészítő opciók széles köréből választhatnak: extra papírfiókok (beleértve a nagy kapacitású, 2.500 lapos tandem fiókot), helytakarékos belső finiser és lyukasztó modul, hosszú papíradagoló tálca bannerek készítéséhez, fax és az egyszerűbb adatbevitelhez kihúzható ’QWERTY’ billentyűzet is igény szerint rendelkezésre áll.


Kiemelt biztonság


Az MX-2314N készüléket széleskörű biztonsági funkciókkal látták el, amelyek megőrzik a dokumentumok és az adatok biztonságát. A készülék képes többek között az opcionális merevlemezen és a belső memóriában tárolt adatok titkosítására és biztonságos törlésére, valamint támogatja az IEEE 802.1X szabványt is. A felhasználóazonosítás és a PIN kódos nyomtatás, a titkosított PDF-állományok kezelése, a tűzfal, az SSL és a port-alapú hálózati vezérlő együttesen 360 fokos védelmet nyújt a rosszindulatú támadások ellen.


A szigorúan bizalmas információkat kezelő egyéni felhasználók és csapatok is értékelni fogják a Sharp dokumentumfelügyelet (Document Control) funkcióját. Ez a merevlemezen beállítható funkció képes megakadályozni a jogosulatlan másolást, szkennelést, faxolást és dokumentumtárolást. Emellett a ’Data Initialisation’ funkció képes minden visszamaradó adatot törölni a készülék cseréjekor.


Környezetbarát kialakítás


Az MX-2314N kialakítása jól tükrözi a Sharp elkötelezettségét az egyre környezetkímélőbb termékek előállítása mellett. A készülék nem csak Energy Star tanúsítvánnyal, hanem kategóriája egyik legalacsonyabb ‘jellemző elektromos fogyasztás’ (TEC) értékével is büszkélkedhet.


Készenléti üzemmódban épp csak annyit fogyaszt, ami egy fax fogadásához szükséges, a legmegfelelőbb időpontokban kapcsol át készenléti üzemmódba, valamint beállítástól függően a készenléti időtartam is meghosszabbítható. Ezen felül a ki/bekapcsolást ütemező funkcióval a rendszergazda által megadott időpontokban automatikusan ki- és bekapcsolható a készülék.


Fontos előny továbbá, hogy készenléti módból kevesebb mint 19 másodperc alatt melegszik fel a készülék.


Főbb jellemzők

·    Kompakt, mégis sokoldalú készülék: ideális a kis irodák és munkacsoportok számára, akik most váltanak színes készülékre
·    A nagy kapacitású tálca anélkül biztosít extra bemeneti kapacitást, hogy az MFP által elfoglalt irodai helyet növelné
·    Nyomtatás és másolás színesben és fekete-fehérben 23 lap/perc sebességgel
·    Gyors szkennelési sebesség: 50 eredeti/perc színesben és fekete-fehérben egyaránt
·    Két USB port, amire szkennelhet, amiről nyomtathat, amire pendrive-okat csatlakoztathat a felhasználó
·    Alapkiépítésben hálózati színes nyomtatás, másolás, szkennelés RSPF adagolóval, tárolás és opcionális fax mód
·    Alapkiépítésben PCL opcionális PS funkcióval
·    Hatékony kezelő és támogató funkciók
·    Hálózati tandem funkció - megduplázza a kibocsátási sebességet két MFP összekapcsolásával
·    Egyesítés funkció nagy terjedelmű dokumentumokhoz
·    100 lapos, nagy sebességű RSPF adagoló és duplex modul
·    PDF / TIFF / JPEG fájlok közvetlen nyomtatása időtakarékos módon, nyomtatómeghajtó használata nélkül
·    Széleskörű csatlakoztathatóság

Hatékony biztonsági megoldások

·    Az opcionális merevlemezen és a belső memóriában tárolt adatok titkosítása és biztonságos törlése
·    Biztonságos hálózati interfész - megakadályozza a közvetlen kapcsolatot és az illetéktelen felhasználók hozzáférését
·    Felhasználó azonosítás – a felhasználónak be kell jelentkeznie jelszavával a készülék használatához
·    A Secure Sockets Layer (SSL) - titkosítja az adatkommunikációt a hálózati adatszivárgás megakadályozása érdekében
·    IPsec kompatibilitás - még magasabb szintű hálózati biztonságot biztosít
·    Titkosított PDF jelszavas védelemmel – megakadályozza, hogy illetéktelenek tekintsék meg a bizalmas adatokat
·    Bizalmas PIN kódos nyomtatás - a dokumentum kibocsátásához a felhasználónak meg kell adnia PIN kódját, védve ezzel az érzékeny információkat
·    Az IEEE 802.1X megfelelőség révén a készülék képes megakadályozni jogosulatlan gépek hálózati hozzáférését
·    Data Initialisation funkció: a lízing vagy bérleti idő végével minden személyes és belső adat törölhető az MFP memóriájából, növelve ezzel az adatbiztonságot

Környezetbarát kialakítás

·    Gyors bemelegedési idő: kevesebb, mint 19 másodperc
·    Alacsony energiafelhasználás (a megvilágításhoz LED fényt használ a készülék)
·    Energiatakarékos kialakítás – kevesebb mint 1 W fogyasztás készenléti módban a faxok fogadásához
·    Időzített KI/BE- kapcsolás – a felhasználó beállíthatja, hogy az MFP bekapcsoljon a munkanap kezdetén, aztán kikapcsoljon ebédidőben vagy a munkanap végén. Összesen három program állítható be.
·    Kategóriája egyik legalacsonyabb TEC értékével büszkélkedhet
·    Energy Star tanúsítvány

Opciók és kiegészítők

·    Helytakarékos belső finiser és lyukasztó modul
·    PostScript 3 emuláció
·    Kihúzható billentyűzet az egyszerű adatbevitelhez
·    Super G3 fax és Internet fax, amely támogatja a közvetlen SMTP-t (FF-ben)
·    320GB-os merevlemez (NAS-ként (hálózati adattárolóként) is használható)
·    Extra papírfiókok
·    Nagy kapacitású tandem papírfiókok (gépasztal 500 és 2.000 lapos papíradagoló fiókokkal)
·    Hosszú papírtálca banner készítéshez
·    A papírkapacitás 600 lapról 3.100 lapra bővíthető
·    Adatbiztonsági készlet (Data Security Kit) dokumentumfelügyelet opcióval a bizalmas dokumentumok jogosulatlan másolásának, szkennelésének, faxolásának és tárolásának megakadályozásához
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új SuperWide monitor átfogó USB-C dokkolóállomással

A Philips 45B1U6900C modell egyetlen képernyőben egyesíti a dupla monitoros elrendezést. A Philips 45B1U6900C nagy, 44,5 hüvelykes (113 cm képátlójú), dupla QHD (5120 x 1440) felbontású képernyővel és számos egyéb, a professzionális multitaskingot segítő funkcióval rendelkezik, mint például: USB-C dokkoló RJ45 (Gigabit Ethernet) bemenettel, 32:9 SuperWide képaránnyal, 1500R görbülettel és 178/178 fokos betekintési szögekkel.

2023. március 30. 09:57

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08