Kaspersky Internet Security 2013: 100%-os védelem

A Kaspersky Lab terméke több mint 422 támadást blokkolt és azonosított az AV-Comparatives tesztjén

forrás: Prím Online, 2013. május 1. 09:22

A Kaspersky Lab csapata büszkén jelentheti be, hogy a védelmi megoldásokat kínáló Kaspersky Internet Security 2013 terméke 100 százalékos sikerrel blokkolta és azonosította a rosszindulatú vírusokat az elismert osztrák kutató laboratórium, az AV-Comparatives márciusi tesztjén.

Az AV-Comparatives márciusi tesztje során pontosan azt kívánta ellenőrizni, hogy a legnépszerűbb biztonsági szoftverek - valós otthoni helyzetekben - mennyire hatékonyan blokkolják a valós rosszindulatú vírusokat. Az ilyen típusú forgatókönyvek általában tartalmazzák a webböngészést, valamint a népszerű alkalmazások használatát, mint amilyen az Adobe Reader, a Flash és a Java is. A vizsgálat során egy Windows 7 operációs rendszerrel futó számítógépet használtak, amely egy rosszindulatú linket próbált átjuttatni a védelmi rendszereken, amely módszert leggyakrabban a kiberbűnözők is alkalmazzák. A szakértők által összeállított teszt során 20 biztonsági szoftvernek kellett 422 fertőzési és támadási mintát blokkolnia. A teszt során a Kasperksy Internet Security 2013 terméke mind a 422 támadás során sikeresen azonosította és blokkolta a rosszindulatú vírusokat.

Az AV-Comparitives teszt eredményei

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48