Mától HD minőségben mobilozhatunk a Telekomnál

forrás: Prím Online, 2013. július 1. 11:01

Sikeres budapesti teszteket követően, Magyarországon elsőként a Magyar Telekom teszi elérhetővé a HD Hang technológiát. Az országosan elérhető HD Hang tisztaságát díjmentesen és automatikusan évezhetik a Telekom szélessávú mobil hálózatát (3G és 4G/LTE lefedettség) használó ügyfelek, akik arra alkalmas okostelefonnal rendelkeznek.

Keszég Attila, a Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese a bejelentés kapcsán hangsúlyozta: „Az új HD hangzásnak köszönhetően a telefonbeszélgetések minősége tovább javul. Az eredmény teljesebb, tisztább és élesebb hangzás, és ezen előnyöket a Telekom ügyfelei most és a jövőben is díjmentesen élvezhetik. Innovatív HD Hang szolgáltatásunk egy  újabb lépés a valódi és érezhető ügyfélélményt megcélzó fejlesztéseink sorában.”

 

A HD Hang kiváló hangminőséget kínál, az új hangátviteli szabvány szélesebb akusztikus frekvenciatartományban még több beszédjelet képes továbbítani: a beszédkódolók 300-3400 Hz közti frekvencia átviteli tartományát 50-7000 Hz-re terjeszti ki. Az ügyfeleknek nincs további teendője, a kristálytiszta és újszerű hangzás egyértelműen és azonnal érezhető, ha mindkét fél rendelkezik HD Hang-képes okostelefonnal és a Telekom szélessávú mobilhálózatát használja. A HD hangot a Telekom több hónapos, Budapest déli területére kiterjedő tesztidőszak után tette elérhetővé ügyfelei számára. A HD hang bevezetésének műszaki hátterét az Ericsson biztosította.

 

Jelenleg a Telekom által kínált okostelefonok jelentős részével elérhető a HD minőségű hangszolgáltatás: ilyen készülék többek között az iPhone 5, Samsung Galaxy S4, S3, Nokia Lumia 820 és 920.

 

A Magyar Telekom piacvezető, innovációban élenjáró szolgáltatóként ügyfelei mind tökéletesebb kiszolgálására törekszik, ennek jegyében folyamatosan bővíti szolgáltatás-kínálatát és vezet be új megoldásokat.HD hang a világban

 

Hosszú tesztidőszak után 2009 szeptemberében Moldáviában az Orange vezette be először a HD Voice a mobilszolgáltatásban. Az első készülék, amely támogatta a HD Hang átvitelét a Nokia 6720c.  A Deutsche Telekom csoport ügyfelei már Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Németországban is a most Magyarországon is bevezetésre kerülő HD Hang minőségét élvezhetik. A T-Mobile USA volt az első amerikai szolgáltató, amely országosan elérhetővé tette a HD Hangot, 2013  januári CES bejelentése után. További szolgáltatók, akik egyes országokban HD minőségű hangszolgáltatást nyújtanak: Megafon,  WIND,  A1, Telstra, Mobiltel, Swisscom, Three, Bell Mobility , Vodafone, KPN, Play Mobile, Rogers, Telus, Chunghwa Telecom, Saudi Telecom.

 

A legutóbbi GSA jelentés szerint 41 mobilszolgáltató 33 országban nyújt hálózatán HD minőségű hangszolgáltatást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30