Nokia Siemens Networks kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Nokia Siemens Networks

Nokia Solutions and Networks: a változás észrevétlen lesz

A világ mobil-szélessáv szakértőjeként elismert Nokia Siemens Networks új neve mostantól Nokia Solutions and Networks, az eddig is használt NSN rövidítéssel. A névváltozás tükrözi a július elsején bejelentett és a napokban lezárult tulajdonoscserét, melynek során a Nokia megvásárolta a Siemens 50%-os tulajdonrészét a vállalatban.

2013. augusztus 9. 09:15

NISZ: két pályázó a GSM-R vasúti kommunikációs hálózati tenderen

Két pályázó adta be végleges ajánlatát a GSM-R rendszerszállítási tenderre - tájékoztatta a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. kedden az MTI-t.

2013. július 16. 19:31

Fogyasztói hűség az okostelefonok világában – a hang- és adatminőség számít

A fejlett országokban a mobilelőfizetők közel 65%-a aktívan használja a modern internetalapú szolgáltatásokat – derült ki a Nokia Siemens Networks „Előfizetők Megszerzése és Megtartása 2013-ban” elnevezésű jelentéséből. A dokumentum többek között arról is beszámol, hogy csaknem 20%-kal nőtt tavaly az olyan mobilhálózati szolgáltatásokat aktívan használók száma, mint az email vagy az online navigáció.

2013. július 4. 16:16

A Nokia kivásárolja a Siemenst közös vállalatukból

A Nokia kivásárolja a Siemens AG. 50 százalékos részesedését a Nokia Siemens Networks (NSN) mobil hálózati berendezés gyártó közös vállalatból.

2013. július 1. 11:03

Csökkent a Nokia Siemens Networks vesztesége az első negyedévben

Az idei első negyedévben az előző évinél alacsonyabb forgalom mellett csökkent a Nokia Siemens Networks adózott vesztesége - tájékoztatta kedden a vállalat az MTI-t.

2013. május 21. 13:56

Nokia Siemens GSM-R hálózat a lengyel vasúton

A Nokia Siemens Networks GSM-R vasúti mobil infrastruktúrát szállít az egyik legjelentősebb lengyel vasútvonalra. A lengyel vasúthálózatot üzemeltető PKP Polskie Linie Kolejowe korszerűsíti a Varsót a balti-tengeri Gdynia kikötővárosával összekapcsoló, 35 állomásból álló komplex vasútvonalat.

2013. február 26. 10:14

Mobil-adatátviteli sebességrekord a Nokia Siemens Networks-től

A Nokia Siemens Networks új TD-LTE adatátviteli sebességrekordot állított fel. A rekorddöntés során a cég a piaci forgalomban is kapható Flexi Multiradio 10 bázisállomását használta az adatok fogadásához és küldéséhez a párhuzamos oda-vissza irányuló adatátviteli kapcsolatban, amely során 1,6 Gbps átlagos sebességet sikerült elérnie. Ilyen sebességgel egy 3 gigabájtos, nagy felbontású (HD minőségű) filmet mindössze 24 másodperc alatt lehet letölteni, ráadásul ezzel egyidejűleg még több mint 1,7 gigabájt adat is feltölthető – mindez mobil-szélessávon.

2012. október 8. 10:54

A Polkomtel a Nokia Siemens Networks segítségével bővíti mobil-szélessávú hálózatát

A Polkomtel (a lengyelországi Plus mobilhálózat üzemeltetője), valamint partnere, az Aero2 a Nokia Siemens Networks-öt választotta GSM, HSPA+ és Long Term Evolution (LTE) hálózata korszerűsítésére és bővítésére. Az együttműködés célja nagyobb lefedettség és magasabb szintű hang- és adatátviteli szolgáltatások nyújtása a mobil-szélessávot használók számára.

2012. szeptember 20. 10:10

Globális piacra jutási lehetőség hazai szoftverfejlesztő vállalkozások számára

A Nemzetgazdasági Minisztériummal folytatott szakmai műhelymunka eredményeként a Nokia Siemens Networks globális piacra jutási lehetőséget biztosít két hazai kis- és középvállalkozás (KKV), a Starschema Kft. és a Processorg Software 82 Kft. számára. Az együttműködés jelentőségét az adja, hogy a magyar vállalatok a multinacionális nagyvállalaton keresztül nem csupán konkrét munkalehetőséghez jutnak, hanem a nemzetközi piacra is kiléphetnek.

Kulcsszavak: Nokia Siemens Networks
2012. június 11. 12:45

Sürgetővé vált a mobil adatvédelmi szolgáltatások bevezetése

Az okostelefonok számának, és ezzel együtt a készülékeket fenyegető veszélyeknek az ugrásszerű emelkedésével a Nokia Siemens Networks mobil biztonsági csomagot vezet be intelligens eszközök, például okostelefonok és táblaszámítógépek számára.

2012. április 24. 14:59

A norvég vasút fejleszti kommunikációs hálózatát

A Nokia Siemens Networks olyan alaphálózati platformot biztosít, amely automatikusan megosztja a forgalmi adatokat a zavartalan kommunikáció fenntartása érdekében.

2012. március 20. 10:02

Szélessáv - a vasúti ágazat kiugrási lehetősége

A telekommunikációs szolgáltatások Magyarországon még kiaknázatlan üzleti lehetőségeket rejtenek magukban. A vasúti kommunikáció fejlesztése nemzetgazdasági szempontból az ágazat kiugrási lehetőségét jelenti. A Nokia Siemens Networks szerint a szélessáv által nyújtott szolgáltatások és alkalmazások használata rövidesen a hazai utazóközönség számára is általánossá válik.

2011. szeptember 30. 09:45

Szuperintelligens város lehet Budapest

A Nokia Siemens Networks magyar mérnökei által fejlesztett Machine to Machine (M2M) alkalmazásoknak köszönhetően éveken belül egy - a jelenleginél jóval kényelmesebb és biztonságosabb - szuperintelligens környezetben élhetünk majd.

2011. szeptember 13. 14:12

Robbanásszerűen nő a mobil adatforgalom

A Nokia Siemens Networks előrejelzése szerint 10 ezer százalékkal nő világszinten 2015-re az okostelefonok és a hordozható számítógépek által generált adatforgalom a mostanihoz képest.

2010. november 13. 07:46

Magyarországon bővíti K+F tevékenységét a Nokia

Budapestet választotta globális vasúti kommunikációs központja székhelyéül a Nokia Siemens Networks, s ezzel az idén 100 fővel bővül a finn vállalat kutatás-fejlesztési központja.

2010. szeptember 14. 11:52

A Nokia Siemens felvásárolja a Motorola egy részét

A Nokia Siemens Networks (NSN) és a Motorola ma megegyezett, amely szerint az NSN 1,2 milliárd dollárért megvásárolja a Motorola vezeték nélküli hálózati infrastruktúrájának többségi tulajdonát.

2010. július 19. 22:04

Segítené az új mobilhálózat elindítását a Nokia Siemens Networks

A Nokia Siemens Networks figyelemmel követi a mobil frekvenciapályázat eseményeit, s nem csupán műszaki-technológiai megoldásokat nyújtana a nyertesnek, hanem kész segíteni abban is, hogy egy pénzügyi partner bevonásával létrejöjjön a megfelelő finanszírozási struktúra a projekt megvalósításához.

2009. január 23. 10:17

Kétszeres sebességű EDGE a Nokia Siemens-től

A Nokia Siemens Networks egy olyan szoftveres megoldással rukkolt elő, amellyel állítólag megduplázhatják az EDGE mobiltelefonos hálózati technológia adatátviteli sebességét.

2008. március 27. 21:20

Feljövőben a Nokia-Siemens a mobilhálózati piacon

A 2007 utolsó negyedéves eredmények alapján a Nokia Siemens Networks (NSN) 4%-kal növelte piaci részesedését, miközben az első Ericsson 2%-ot visszaesett az egy évvel korábbi helyzethez képest.

2008. február 24. 12:08

Bemutatta a 3G utódját a Nokia Siemens

A Nokia Siemens Networks komolyan képviselteti magát a barcelonai GSMA mobil konferencián, bemutatják a legújabb fejlesztéseket, köztük a Long Term Evolution – LTE végponti elérést, a mai nagysebességű 3G mobilhálózat utódját.

2008. február 15. 07:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10