elektronika kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: elektronika

Az ABB és a Volvo partnersége az elektromos és hibridhajtású buszok gyorstöltésére

A globális megállapodás köti össze a Volvo elektromos és elektromos-hibridhajtású buszait az ABB gyorstöltő megoldásaival, ezzel kikövezve az utat a városi e-mobilitás gyors elterjedése előtt.   

2014. július 28. 09:45

Szaklap vizsgálta meg az energia-megtakarítást ígérő készüléket

Tavaly októberben került a figyelem középpontjába az az energiamegtakarító készülék, amely, tartós, akár 75%-os áramár-megtakarítást ígér alig több mint 10 ezer forintért. Akkoriban itt-ott lehetett olvasni az Energy Saver Pro készülékről, ám most a Villanyszerelők Lapja egy olyan átfogó anyagot készített a témában, amely ez eddig homályban maradó részeket is felfedi.

2014. április 2. 11:23

Kémprogram az úttesten - avagy mennyire biztonságosak a járművek informatikai rendszerei?

Elkészült az első olyan felmérés, amely a napjaink gépjárműveiben általánossá vált elektromos rendszerek biztonságát vizsgálja. A beágyazott eszközök a járművek majdnem minden részletében használatosak, beleérte a légzsákokat, rádiókat, elektromos üléseket, blokkolásgátlókat, elektronikus érzékelőket (ESP), automatikus menetsebesség szabályozókat (ACC), kommunikációs rendszereket és a kommunikációs rendszereket is. A felmérés nyomán McAfee, a Wind River-rel és az eScrypt-tel együttműködve most közzétette a „Caution: Malware Ahead” (kb. „Figyelem! Kémprogram az úttesten!”) című jelentését a gépjárművek elektromos rendszereinek biztonságával kapcsolatban felmerülő kockázatokról. 

2011. szeptember 7. 14:06

CES 2004 - Las Vegas

Las Vegas-t lehet gyűlölni, kicsúfolni, lecsúnyázni - tényleg nem a legtisztább előéletű város, és ma sem apáca módjára él. A város teljesen szürreális, álomszerű képződmény a marsbeli tájra emlékeztető sziklás, kopár hegyek és sivatagos völgyek között, ahol alvajárók módjára kószálnak a kiállításokra messze földről befutott üzletemberek.

2004. január 14. 08:59

Az Intel visszatér a fogyasztói elektronikába

Két éve, a számítástechnikai visszaesés mélypontján az Intel felszámolta fogyasztói elektronikai részlegét, de a vállalat most, ha más formában is, de visszatér a területre.

2004. január 11. 10:25

200 milliós Intel-alap otthoni elektronikát gyártó kisvállalatoknak

A Digital Home Fund kezelője az Intel Capital. A kockázati tőkealappal azok a kisvállalatok kaphatnak szárnyra, amelyek a háztartási szórakoztatóelektronika bármelyik ágában - hardver, szoftver vagy hálózat - kívánnak valami jól működőt alkotni.

Kulcsszavak: Intel elektronika szponzor
2004. január 7. 17:57

Prognózis: 2004-ben 6,5 százalékkal bővül a japán elektronikai ipari termelés

A 2003-as várható eredmény 19,08 milliárd Yen, ami 5,8% százalék bővülést jelent 2002-höz képest. A JEITA iparági ernyőszervezet 2004-re 20,31 milliárd Yenre (mintegy 168 milliárd dollár) számít, ami 6,5 százalékos növekedésnek felel meg.

Kulcsszavak: elektronika trend
2003. december 18. 13:09

Organikus alkotóelemek elektronikai alkatrészekben

Az emberfiának időnként a hátán futkos a hideg, ha a mozifilmekben oly' gyakran felmerülő kiborgokra, androidokra, vagy a terminátorokra gondol. Nos, lassan ez már nem álom, hanem valóság. Hogy rémálom-e, illetve, hogy jó-e ez a folyamat, azt ki-ki döntse el maga.

2003. december 12. 11:18

Rekordot döntött a Hongkongi Elektronikai Vásár

A Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) szervezésében 2003. október 13-16 között került megrendezésre a Hongkongi Elektronikai Vásár.

Kulcsszavak: kiállítás elektronika
2003. október 20. 14:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15