lexikon kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: lexikon

Qwiki.com - az élményteli információ

Doug Imbruce egy új weboldalt mutatott be a tavaly ősszel megrendezett és a Tech Crunch által sponzorált technológiai konferencián és versenyen: a Qwiki.com multimédiás enciklopédiát. Az oldal a tudomány és művészet ötvözete, összegyűjti az adott témában található szövegeket, képeket és videókat, és mindezt egy multimédiás prezentációban, filmben mutatja be. A versenyen a Qwiki elnyerte a fődíjat, és annyira megtetszett a Facebook illetve a YoTube társalapítóinak, Eduardo Saverinnek  és Jawed Karimnak, hogy idén januárban 8 millió dollárt fektettek az induló vállalkozásba. A weboldal a múlt héten nyílt meg a nagyközönség előtt. 

Kulcsszavak: Wikipedia lexikon
2011. február 12. 10:00

Kuba saját online enciklopédiát indított

Létrehozta Kuba saját online enciklopédiáját, amely működésében a Wikipediára emlékeztet, célja pedig az, hogy a havannai vezetés nézeteinek megfelelően mutassa be a világot és a történelmet.

2010. december 20. 11:03

Eltiltották a Wikipédia szerkesztésétől a szcientológusokat

A magukat egyháznak nevező szcientológia-hívőket eltiltották a Wikipédia online enciklopédia szerkesztésétől, miután a csoport és ellenfelei olyan kitartó és széleskörű véleménycsatákba bonyolódtak az oldalon, amelyek veszélyeztették a tudásbázis hitelességét.

2009. június 1. 08:33

Mind az 1,8 millió ismert fajt felsoroló internetes enciklopédia

Amerikai alapítványok segítségével tíz év alatt egy olyan ingyenesen látogatható online enciklopédiát hoznak létre, amely mind az 1,8 millió jelenleg ismert növény- és állatfajról tartalmaz majd szócikket.

Kulcsszavak: lexikon tudomány
2007. május 9. 22:07

kereső.hu: online lexikon - közhasznú adatbázis

2002. november 4-én kezte el működését a Netmester Produkció új, hazánkban egyedülálló tudásmenedzsment-szolgáltatása, melyet a Pécsi Informatikai Kiállításon mutattak be. Az adatbázisban jelenleg 275 618 szócikknek található meg a pontos definíciója, többek között Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter szakmai életrajzát is elolvashatjuk.

Kulcsszavak: lexikon adatbázis
2002. november 9. 12:26

Map Machine

Akik eltöltöttek néhány évet a digitális kultúra előtti világban, és persze bírtak is már öntudattal, azok emlékezhetnek a Képes politikai és gazdasági világatlasz nevű szörnyetegre, amelynek a polcról való leemeléséhez egy felnőtt vagy két gyerek szükségeltetett. (Vagy egy gyerek szülői segédlettel.) Ez a mázsás adatbomba azonban mára teljesen elveszítette jelentőségét a benne lévő adatok haszontalansága okán, nem is beszélve kezelhetetlen méretéről.

2001. október 12. 17:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

Meghosszabbított nevezési határidővel 2020. november 5. éjfélig várják a jelentkezésedet az online szakma legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

EasyBID néven új funkcióval gazdagodott Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer. A szolgáltatás révén mostantól Header Bidding technológiával is értékesíthetővé válnak a hirdetési felületek, ezáltal pedig növelhetők a tartalomszolgáltatói bevételek.

2020. október 8. 15:45
online sportfogadás