pishing kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: pishing

Több mint negyedével csökkent a személyi adatlopás az Egyesült Államokban

Huszonnyolc százalékkal csökkent az internetes személyi adatlopás áldozatainak száma tavaly az Egyesült Államokban, ám az ily módon keletkezett anyagi károk növekedtek.

Kulcsszavak: security pishing
2011. február 10. 14:27

Adathalász támadáskísérletet derített fel az MKB Bank

Az ügyfél-azonosítók megszerzésére irányuló adathalász - más néven phishing - támadáskísérletet derített fel az MKB Bank - közölte csütörtökön a pénzintézet az MTI-vel.

Kulcsszavak: bank MKB security pishing
2010. december 3. 12:28

Sikeresen kezelte az MKB a bankot ért adathalász támadáskísérletet

Ügyfél-azonosítók megszerzésére irányuló adathalász (phishing) támadáskísérlet érte az MKB Bankot, amelyet a pénzintézet sikeresen kezelt.

Kulcsszavak: MKB bank pishing
2010. november 11. 08:31

Új jelszólopó technika

Megjelent a Panda Security második negyedévi jelentése, amelyből kiderül: új adathalász-technikával próbálkoznak a kiberbűnözők. Tajvan, Oroszország és Törökország még mindig az élen jár a fertőzött gépek tekintetében.

2010. július 5. 18:05

Amerikában a kiberkalózok a közösségi oldalakon támadnak

Amerikában a kiberkalózok leginkább a közösségi oldalakon támadnak, az utóbbi két évben 4,5 milliárd dollár kárt okoztak magánszemélyeknek az internetes bűnözők - írta a Consumer Reports fogyasztói magazin.

2010. május 12. 11:16

Rekordszinten az adathalászat

Januárban történelmi csúcsra hágott az adathalász támadások száma. Az idei év első hónapjában 21 százalékkal több próbálkozást regisztráltak, mint tavaly decemberben - adta hírül hírlevelében a VirusBuster.

Kulcsszavak: pishing VirusBuster
2010. március 7. 17:01

Adathalászok célkeresztjében a CIB bank ügyfelei

Csalók próbálnak visszaélni a CIB bank nevével, hogy kicsalják a pénzintézet ügyfeleinek a számlaadatait.

Kulcsszavak: pishing CIB Bank
2010. január 4. 08:50

Adathalász támadás zajlik az Erste Bank ellen

Az Erste Bank közleményben értesítette felhasználóit, hogy adathalász támadás folyik ellene, senki ne közöljön e-mailben kért adatokat az interneten keresztül.

Kulcsszavak: Erste Bank pishing
2009. december 17. 16:04

Ismét csalók próbálnak visszaélni az OTP Bank nevével

Csalók próbálnak ismételten visszaélni az OTP Bank nevével ismeretlen eredetű elektronikus levelekben, amelyek közül némelyikben latin és cirill betűk keverednek.

Kulcsszavak: OTP pishing
2009. november 16. 19:10

A valaha volt legnagyobb adathalászper kezdődött meg az USA-ban

Az Egyesült Államok történetében még soha nem állt ennyi vádlott a bíróság előtt, csak az USA-ban 54 elkövetőt vádolnak kiterjedt nemzetközi adatlopási akciókkal.

Kulcsszavak: jog pishing
2009. október 9. 10:17

Vishing - új, még rafináltabb adathalászcsel

Az FBI internetes visszaélésekkel foglalkozó részlegének munkatársai egy újfajta adathalász technikára lettek figyelmesek az utóbbi időben, ami szerintük sokkalta veszélyesebb, mint a hagyományos phishing-levelek.

Kulcsszavak: security pishing
2008. január 23. 19:31

2006 legnagyobb internetes csalásai

Rekordot állítottak fel 2006-ban az internetes csalások, 198,4 milliós okozott veszteséggel - állapította meg az amerikai szövetségi nyomozó iroda (FBI) informatikai csalásokkal foglalkozó részlegének, az IC3-nak összesítése.

Kulcsszavak: pishing security spam
2007. április 16. 12:31

Minden idők legnagyobb online bankrablása

A biztonsági szakemberek minden idők legnagyobb online bankrablásáról beszélnek, melynek során a támadók az egyik skandináv pénzintézet több száz ügyfelétől mintegy 900 000 eurót zsákmányoltak.

Kulcsszavak: bank pishing
2007. január 23. 19:28

McAfee: jelentés az online identitáslopásokról

A McAfee AvertLabs legújabb jelentése ismerteti az identitáslopás globális tendenciáit, kiemelve többek között az online és számítógép-alapú identitáslopások számának drámai növekedését. A jelentés szerint a billentyűzetfigyelők (keyloggerek) – olyan rosszindulatú szoftverkódok, amelyek a jelszavak és egyéb magánjellegű információk megszerzése céljából figyelik a billentyűzethasználatot – száma 250 százalékkal nőtt 2004 januárja és 2006 májusa között.

Kulcsszavak: pishing McAfee
2007. január 23. 11:02

VoIPhising - valós veszély?

A lassanként hazánkban is egyre népszerűbb VoIP-telefónia egyre nagyobb térnyerésével kapcsolatban a Panda Software szakértői egy új veszélyre hívták fel a figyelmet: a „telefon-adathalász” támadásokra.

Kulcsszavak: Panda Software VoIP pishing
2007. január 10. 12:16

Budapest Bank: nincs károsult - újabb megtévesztő levelek

Nincs károsultja a Budapest Banknál az illetéktelen adatszerzési próbálkozásnak, ezért a pénzintézet újraindította kedden felfüggesztett internetbank szolgáltatását - tájékoztatta a Budapest Bank az MTI-t szerdán. (Közben szerkesztőségünkbe újabb megtévesztő levelek érkeztek, ezúttal a Raiffeisen és az Erste Bank nevében.)

Kulcsszavak: security pishing bank
2006. december 7. 08:42

Adathalász támadások Magyarországon

Két hét alatt három magyarországi pénzintézet ellen indult phishing (adathalász) támadás. Először a Raiffeisen Bank, majd a Szigetvári Takarékszövetkezet, a napokban pedig a Budapest Bank jelentette be, hogy ismeretlen személyek olyan elektronikus leveleket küldtek ügyfeleiknek, amelyekkel a honlapjukhoz hasonító internetes oldalakra csalogatják őket, hogy megszerezzék telefonos és internetes azonosítóikat.

Kulcsszavak: bank pishing Symantec security
2006. december 6. 13:16

Nyílt levél a domainregisztrátorokhoz

Az F-Secure kutatási igazgatója, Mikko Hyppönen weblogján ezúttal már nyílt levelet intézett a domain regisztrátorokhoz, amelyben az eBay-t érintő „phishing”, vagyis adathalász támadások példáján keresztül hívja fel újból a figyelmet a regisztrátorok felelősségére.

Kulcsszavak: pishing domain F-Secure
2006. december 6. 08:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27