Nagyobb teljesítménnyel és automatizálással erősítik a Dell EMC PowerStore-t

forrás: Prím Online, 2021. május 17. 14:58

A Dell Technologies új szoftverrel és automatizálási képességekkel növelte Dell EMC PowerStore nagyvállalati tárolórendszereinek teljesítményét. A cég továbbá bemutatta a kedvezőbb árú PowerStore 500 modelljét is, amely a vállalkozások és felhasználók szélesebb körének kínál nagyvállalati szintű teljesítményt és funkciókat.

„A PowerStore a Dell történetének leggyorsabban növekvő új architektúrája. A tárolási megoldások új és meglévő felhasználói most első kézből tapasztalhatják meg, hogy a tároló egyedi kialakítása, rendkívüli teljesítménye és kiemelkedő automatizálási képességei hogyan  járulnak hozzá az innovációhoz és a versenyelőny fenntartásához. A most bemutatott fejlesztésekkel még gyorsabbá és intelligensebbé tettük a PowerStore-t, miközben számos olyan vállalkozás számára tettük elérhetővé, amelyek korábban nem ismerték a platformot” – mondta Jeff Boudreau, a Dell Technologies infrastrukturális megoldásokért felelős csoportjának elnöke és ügyvezetője.

 

A Dell Technologies a vállalati tárolórendszerek iparágvezető szolgáltatójaként eddig több mint 60 országban 400 petabájt PowerStore tárhelyet biztosított ügyfeleinek – ez nagyjából 136 milliárd MP3-fájl tárolására elegendő – olyan ágazatokban, mint az oktatás, a videojátékok, a szállítmányozás, az egészségügy, a kiskereskedelem és a pénzügyi szolgáltatások. A PowerStore új felhasználói közé tartozik a Columbia Southern Egyetem, a Habib Bank, a RealPage, a Tech Data, a Pisai Egyetem, a Tilly’s és az Ultraleap. 

 

A Dell EMC PowerStore teljesítménye, valamint automatizálási, deduplikációs és skálázhatósági képességei hozzájárulnak az informatikai infrastruktúránk átalakításához. A PowerStore-ral egyes alkalmazásoknál 450 százalékos teljesítménynövekedést értünk el, az adatmennyiség csökkenése pedig jóval meghaladja a Dell által garantált 4:1-es arányt. Napjainkban a sebesség kulcsfontosságú, és a PowerStore segítségével gyorsabban juthatunk hozzá a fontos adatokhoz és alkalmazásokhoz, amelyekre szükségünk van az innovációinkhoz” – nyilatkozta Richard Goodwin, az Ultraleap informatikai részlegének igazgatója. 

 

 

Szoftverfejlesztések 

A PowerStoreOS 2.0 szoftver teljesítmény növekedést valamint új funkciókat biztosít a PowerStore részére.

•  Teljesítménybeli fejlesztések: A PowerStore blokk-, fájl- és VMware vSphere-kötetalapú horizontálisan és vertikálisan skálázható architektúrája a munkaterhelések széles körét támogatja. A vállalkozások a PowerStore-on futó alkalmazásaikkal jobb teljesítményt és másodpercenként akár 25 százalékkal magasabb IPOS értéket (Input/output Operations Per Second) érhetnek el. 

•  Infrastruktúra-korszerűsítés: A PowerStore a teljes adatközpontra kiterjeszti az NVMe előnyeit az NVMe overFabrics funkció segítségével,  melyhez csupán egy szoftverfrissítésre van szükség, nem igényel hardver cserét vagy bővítést.

•  Skálázhatóság a PowerStore X modellek esetén: Az iparág egyetlen, beépített VMware ESXi hipervizorral rendelkező tárolója lehetővé teszi, hogy az ügyfelek közvetlenül a tárolón futtassanak Vmware virtuális gépeket az AppsON funkcióval. 

 

„A digitális átalakulás alatt álló vállalatok olyan teljesítményt és rugalmasságot igényelnek, amelyek segítenek a kihívást jelentő új terhelések kezelésében valamint a meglévő szolgáltatások konszolidálásában. Az új technológiák és az  alacsonyabb költségű tárolóban alkalmazott, nagyvállalati szintű tárhelykezelés, mint a Dell EMC PowerStore 500, további lehetőségeket biztosít a költséghatékony megoldásokat kereső ügyfelek számára” – mondta Eric Burgener, az IDC infrastruktúra-rendszerekért, platformokért és technológiákért felelős csoportjának kutatási alelnöke.

 

Fejlettebb intelligencia

A PowerStore által automatizált folyamatok segítségével költségmegtakarítás érhető el:

•  Intelligens adatcsökkentés: A PowerStore a kapacitás és teljesítmény optimalizálásával leegyszerűsíti az adattárolást, miközben garantálja a 4:1-es arányú adatcsökkentést. A PowerStore adatcsökkentési funkciója (deduplikáció és tömörítés) folyamatosan fut, de a teljesítményt egyáltalán nem befolyásolja.

•  Nagyobb rugalmasság: A Dual Parity támogatás bevezetésvel nagyobb adatvédelem is megvalósíthatóvá vált. 

•  Hatékonyabb rétegezés: A PowerStore eddig is képes volt SCM (Storage Class Memory) típusú médián az adattárolásra, viszont a PowerStore OS 2.0 már azt is lehetővé teszi, hogy az NVMe SSD-t és az SCM-et egy tárolón belül lehessen használni. Ez felgyorsítja a metaadatokhoz való hozzáférést, így 15 százalékkal csökken a válaszidő, és mindössze egy Intel Optane D4800X meghajtó szükséges hozzá.

 

A PowerStore automatizálási képességeit az ingyenes Dell EMC CloudIQ monitorozó és elemzőszoftver egészíti ki, amely a mesterséges intelligencia segítségével végez valós idejű teljesítmény- és kapacitáselemzést.

 

Bemutatkozik a PowerStore 500

A PowerStore 500 nagyvállalati szintű teljesítményt és tárolási szolgáltatásokat kínál elérhető áron. A PowerStore 500 bármilyen méretű vállalat számára alkalmas, és egyaránt használható adatközpontokban illetve, edge környezetekben is. 

 

A tároló kompakt 2U kivitele akár 1,2 petabájt tárolására is képes, akár percenként 2,4 millió SQL-műveletet, valamint berendezésenként 1500 VDI desktop-ot is támogat. Az ügyfelek több PowerStore 500 berendezéssel megfizethető árú storage cluster-t hozhatnak létre, amely automatizálási és adatmobilitási képességeinek köszönhetően könnyen menedzselhető. Nagyobb konfigurációk esetén az ügyfelek tetszés szerint, az informatikai igényeiknek megfelelően ötvözhetik a különféle PowerStore modelleket.

 

A Dell EMC Future-Proof programja magában foglalja az Anytime Upgrade-et, az iparág legrugalmasabb vezérlőfrissítési programját. A Dell Technologies egyedi programjával az ügyfelek mindössze az új tároló vezérlők megjelenése után 180 nappal cserélhetik a PowerStore-ban található kontroller node-okat. Az Anytime Upgrade és a PowerStore testreszabható architektúrájának kombinációjával kiküszöbölhető a platformok közötti migrálás, amely költségekkel és fennakadásokkal is járhat.

 

„A Dell EMC PowerStore egyedi architektúrája, automatizálási képességei és teljesítménye segít az ügyfeleinknek, hogy leküzdjék a jelen és jövő informatikai kihívásait. A PowerStore 500 alacsony költségével és rendkívüli teljesítményével vonzó új tagja a PowerStore termékcsaládnak. Az új teljesítménybeli és automatizálási frissítések még inkább meggyőzik az ügyfeleket arról, hogy a Dell Technologies tárolószolgáltatásait válasszák” – jelentette ki Bob Olwig, a WWT üzletfejlesztési és marketingosztályának alelnöke. 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15